![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Biustonosz :) MAm pare pytanek. Prosze pomóżcie mi
Kiedyś słyszałam że np jak sie ma rozmiar 75 C to ta miseczka jest wieksza od 80 C? Chodzi mi o to że obwód pod bistem ma jakies znaczenie co do wielkości miseczki.
I kupujecie troszke ciasniejsze? Ja mam E no kurde czy to możliwe żeby w wieku 16 lat miec ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Biustonosz :) MAm pare pytanek. Prosze pomóżcie mi
Jestem nowa ale postaram się pomóc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Kobiety z duzym biustem koniecznie jesli nie chca zeby im sie cos wy;ewalo ze stanika powinny kupoiwac takie biustonosze, ktorych miseczki sa rozdzielone przez pasek zbierający
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Mam podobny problem. chętnie bym pomogła, ale sama sobie z tym nie radzę. zauważyłąm, że mój biust jest powodem garbienia się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Tu sie zgodze..sama mam 75B, czyli taki standardowy, praktycznie kazdy model w tym rozmiarze dostane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
obiecuję sobie, że tym razem poszukam czegoś dla mnie... a łatwo nie będzie. idzie lato... żegnajcie bluzeczki z cienkimi ramiączkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
http://www.allegro.pl/item89241763_s...rozmiary_.html ten chce kupić. Jest D ale co tam 90, to miseczka bedzie dobra, tzn powinna. Ale jeszcze do upewnienia przymierze w swoim sklepie 90 czy nie zjedzie mi, ale nie powinno bo mozna regulować co nie. a takiego wzoru u mnie nie ma akurat
pozdrawiam..... A własnie tez tak mówie ze malutkie staniczki takie sweet robią fajne a na duże biusty to nee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() nie boisz się kupować tak szerokiego pod biustem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
zgadzam się, ze dla małych biuścików są ładne staniki a dla dużych ... namioty, ale albo się chce mieć ładny biust albo Ladny stanik.
biust mi urósł po ciąży i w tej chwili mam 80E. ale w czasie karmienia miałam 95F... z mojego doświadczenia wynika, ze przy kupowaniu stanika przy dużym biuście trzeba się kierować kilkoma zasadami: - miseczki muszą być wysoko zabudowane, wtedy nie będzie się wylewać, płytkie staniki są dobre tylkok na rozbierandki; - piersi muszą leżeć jak na talerzu, ale nie mogą być ściśnięte, czy zadarte do góry. - żadne bardotki, push upy, po prostu te najbrzydsze ![]() - ramiączka muszą być szerokie i pas pod biustem też; - warto szukać tych z paskiem rozdzielającym piersi; - z droższych firm są takie z tzw. mikroamortyzatorami - nie używałam ale koleżanki chwalą; a ogólnie kupując stanik nalezy pamiętać, o tym, że: - większość kobiet kupuje za luźne pod biustem i za małą miseczkę; - trzeba wybierać te z zapięciami trzystopniowymi, tak zeby idealnie czuć się na zapięciu środkowym - jak się rozciągnie to będzie na ostatnim jak znalazł, - pas pod biustem powinien być tak dobrany, żeby można było wsadzić swobodnie palec najwyżj dwa, dobrze dobrany obwód jest wtedy gdy po zrobieniu pełnego skłonu do przodu i powstaniu stanik się nie przesunie w górę, - ramiączka nie mogą się wrzynać ani być za luźne, bo w jednym przypadku pas z tyłu podchodzi do góry, z przodu podcina piersi i powoduje ich spłaszczanie, a w drugim nie spełniają swojej funkcji, - miseczka powinna zaczynać się niemal pod pachą - ma obejmować całą pierś a nie zaczynać się w jej połowie co jest najczęstszym błędem, bardzo brzemiennym w skutkach, bo od tego zaczyna się deformacja piersi i wiele zmian chorobowych. trzeba po prostu próbować i nie zrażać się. no i oczywiscie zawsze mierzyć! do znudzenia mierzyć! to tyle z moich doświadczeń. pozdrawiam. ![]()
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Acha i w sklepie powiedziec że chce z taka "wyzszą zabudową" , albo masz moze jakas fotke...takiego pozdrawiam Cieplutko Paaa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
spalic biustonosze ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() spróbuj uprawiac sport z wielkim biustem i wtedy zobaczysz jaka to udreka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Więc jeśli żadnych takich korzyści nie masz, możesz swobodnie podać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
mam podobny problem, ale ja mam 75/80C i jeszcze można coś wyhaczyć...
Myślę, że najlepsze byłyby dla ciebie pełne miseczki z szerokimi ramiączkami, w każdym razie mocno usztywniane (przy skakaniu piersi bolą...)
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
fotki takiej nie mam ale jak powiesz, ze chcesz taki z bardziej zabudowaną miseczką to pani w sklepie będzie wiedziec o co chodzi. a przynajmniej powinna ![]() powodzenia w łowach. ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co o tych sądzicie ![]() http://www.allegro.pl/item90278451_2...niela_e85.html http://www.allegro.pl/item89845957_i...azja_90dd.html Acha i ważny cytat co zalazłam"miseczka E przy obwodzie 75 cm, jest tej samej wielkości co miseczka D przy obwodzie 80 cm" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Jeszcze mam taka jedna prośbe o rade. a bo moje piersi sa takie "obwisłe" a duże. A tak jak np .Doda ma duże ale takie fajnie sterczące. Jakbym mogła swoje tak "uwydatnić" zeby fajnie tak "sterczały" hEhe
A sa jakies kremy na biust czy coś, one by je ujędrniły czy coś w tym stylu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Jestem posiadaczką (szczęśliwą
![]() ![]() W Tryumphie owszem, rozmiary są ale powyżej D modele są fatalne, rozciągają biust pod pachy, spłaszczają dekolt ![]() ![]() I błagam, dziewczyny, nie kupujcie za dużych obwodów, to nie ma sensu! Ja jestem naprawdę tęgą osobą i noszę tyko 80 więc nie wyobrażam sobie, jak szczupła dziewczyna może w ogóle myśleć o 90! Dodam, że moje 80 po kilku miesiącach przestaje trzymać i muszę się udać po nowy, choć nie jest najtańszy- 50 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kremy ujędrniające można stosować o ile ktoś ma zwiotczałą skórę, a u nastolatek najczęściej wystarcza zwykły balsam. oczywiście jak ktoś sie upiera to nie ma przeciwskazań. ale te kremy raczej mają za zadanie przywrócić jędrność, którą skóra utraciła np. z wiekiem lub w wyniku zmainy wagi itd. lub zapobiec nieco tej utracie. natomiast nie są przewidziane, żeby podniosły biust, który wisi naturalnie, bo jest po prostu ciężki. na to nie ma rady ![]() dlatego ważne jest, żeby dbać o wszystkie elementy naszego naturalnego biustonosza: dobierać odpowiedni stanik i dbać o nawilżenie skóry piersi- to zapobiega albo chociaż znacznie opóźnia rozciąganie się skóry i ćwiczyć mięśnie pleców i mięśnie piersiowe - z wiekiem ma to coraz większe znaczenie, szczególnie plecy zaczynają dokuczać, bo garbimy się bardziej pod wpływem ciężaru z przodu ![]() poza tym moim zdaniem taki sterczący duży biust wcale nie wygląda ładnie, bo to jest nienaturalne - spójrz kiedyś z boku. a to co doda prezentuje swoim wyglądem trudno mi uznać za kanon piękna w jakiejkolwiek kategorii... ![]() pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
na duze biusty mozna w tej chwili naprawde mozna kupic sliczne staniki!ale trzeba sie liczyc z tym,ze za mniej niz 100 zl jest z tym problem...
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Klarnet, napisz gdzie! Ja jakoś nic nie znajduję! I nie cena jest tu problemem- na fajny stanik nie żal mi kasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.