Czego Wam brakuje w Internecie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-14, 18:38   #1
Moniska18
Raczkowanie

GG do Moniska18 Send a message via Skype™ to Moniska18

Czego Wam brakuje w Internecie?

Witajcie kochane wizazynki ;-)
Mam do Was pytanko, trafia ono do Was bo spędzacie trochę czasu w Internecie i jesteście doskonałym "materiałem" badawczym
Powiedzcie mi czego Wam brakuje w Internecie? Jest kilka mniej lub bardziej znanych serwisow, portali, ktore bezposrednio sa skierowane do nas, ale czy chcialybyscie, zeby mialy one jakis inny ksztalt?
Moje pytanie wyplywa z checi zalozenia serwisu dla nas i staram sie to jakos zaplanowac.
Moim zdaniem w Sieci brakuje miejsc dla kobiet robiących kariere! Co Wy na to?
Stary 2006-04-14, 19:06   #2
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Czego Wam brakuje w Internecie?

kobiety robiace kariere nie maja czasu na siedzenei w necie to raz a po drugie jak ty 19 chcialbys zaspokoic potrzeby kobiet robiacych kariere ?znasz ich potrzeby?

no chociaz kazdy z nas inaczej pojmuje "kariere"

internet to wielki smietnik i dla kazdego kto chce znalezc cos wartosciowego znajdzie to bez problemu.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-14, 19:25   #3
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78
kobiety robiace kariere nie maja czasu na siedzenei w necie to raz a po drugie jak ty 19 chcialbys zaspokoic potrzeby kobiet robiacych kariere ?znasz ich potrzeby?

no chociaz kazdy z nas inaczej pojmuje "kariere"

internet to wielki smietnik i dla kazdego kto chce znalezc cos wartosciowego znajdzie to bez problemu.
Popieram.
Co to za kariera w wieku 19 lat?
Kiedy kobiety karierowiczki mają mieć czas na net? I po co specjalistyczne fora? Ja np. w sieci wole coś nie związanego z tym, co robię na co dzień - ''zawodowo'' (nie mylić z dokształcaniem).
A nie - tu kariera, tam kariera - i w necie kariera.
Ześwirowałabym .
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-14, 19:45   #4
g00fi
Raczkowanie

chyba jeszcze to przemysle

Edytowane przez g00fi
Czas edycji: 2006-04-14 o 23:49
g00fi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-14, 19:48   #5
taszkin
Zakorzenienie

Mniemam Monisko (odnośnie tej kariery), ze chodziło Ci o jakies forum zrzeszające, porady, zbiór informacji, dokumentów, porad prawnych, informacji typu "jak zacząć" , szkolenia itp. Moja przyszła szwagierka niedawno otwierała własny biznes. Patrząc na nią jak szperała po necie (nie chodzi tylko o inf. prawne, również male detale, ale wazne, ktorych nie dowie się od prawnika), wydaje mi się ze chciałaby trafić w takie miejsce. (Jesli o taki lub podobny rodzaj kariery chodzi). Udało jej się zdobyc pieniądze dzięki własnie kredytowi wspomagającym rozpoczęcie samodzielnej działalności gospodarczej dla kobiet.
-moje zdanie nie musi byc w 100% słuszne, bo póki co nie mialam zapotrzebowania na tego rodzaju informacje, taka potrzeba winika z sytuacji, ktorej osobiscie nie miałam więc nie wiem jak się ustosunkowac (co do zawartości w internecie takich inf.).

Mi brakuje w necie:
-dobrego, polskiego (tzn. o tym co u nas) informatora kulturalnego (choc przyzwyczaiłam się do Independent.pl i jak narazie jest dla mnie najlepszy).

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2006-04-15 o 09:09
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-14, 19:50   #6
Ally83
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o mnie, to nie mogę mówić o brakach, nie nadążam już przeglądać tego, co mnie interesuje . Ale przyznam, że za dużo smieci jest w necie .
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-14, 20:25   #7
anakonda
Zadomowienie

Jak najbardziej brakuje zaufanych stron internetowych. Co wejde na coś nowego, od razu wyskakuje mi, że mam wirusa, itd. Ciągle ściagam coraz to nowsze firewalle, antywirusy. Mam już tego dość, za dużo śmieci, hakerów i szpiegów.... A najfajniejsze jest to, że od jakiegoś czasu przy uruchomianiu komputera pokazuje się okno, że jestem ofiarą piractwa komputerowago. Jak bym takiego hakera spotkała, to by pożałował, że żyje. A szkoda, bo mnoży ich się coraz więcej...

anakonda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-14, 23:08   #8
Moniska18
Raczkowanie

No tak co ja mogę wiedzieć o karierze ;-) Popracowalam troche przy projekcie serwisu i wiem co zrobilabym lepiej i chcialam stworzyc cos wlasnego. Moze jestem z amloda do pisania o karierze, ale jestem w stanie znalezc specow, ktorzy mogliby robic to za kase.
Wiem jak wygladaja serwisy dla kobiet, ktore realizuja sie zawodowo i dla tych, ktore dopiero zaczynają. Duzo wiadomosci w nich brakuje, jezeli wszystkie polaczyl by sie w jeden serwis powstalo by swietne zrodlo.Myslicie, ze miejsce gdzie znalazly by sie rozne inf. dotyczace roznych szkolen, ale tez luzniejsze tematy. Jest tego w Internecie fakt, ale jest szansa na stworzenie czegos dobrego i duzego. Ni mowie tutaj tylko o serwisie gdzie bylyby inf. o karierze, ale tez inne dzialy! I dlatego pytam czego Wam brakuje ;-) Na realizacje tego pomyslu dalam sobie kilka dobrych miesiecy i zaczynam do badan.
Stary 2006-04-15, 01:11   #9
Iam
Rozeznanie

Moniska,

uważam, że to jest bardzo dobry pomysł . Przecież kobiety robiące karierę też potrzebują czasami info, a poza tym trzeba pomyśleć też o kobietach dopiero rozpoczynających swoją karierę,dla osób początkujących taki serwis byłby świetnym poradnikiem etc; mnie akurat brak w internecie informacji specjalistycznych z zakresu tj; jak założyć własny biznes,jak się rozplanować własną karierę, jak umiejętnie wykorzystać swoją wiedzę i umiejętności, i na pewno wiele porad prawnych . wiem, że większość z tego , co wymieniałam można zanleść w necie, ale nie ma czysto uporządkowanego serwisu i np; przeznaczonego typowo dla kobiet, tego mi właśnie brakuje !.
Iam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-15, 10:45   #10
Moniska18
Raczkowanie

Naeazie jestem w fazie planowania i chcialabym, zeby ten serwis ruszyl z apol roku. Do tego czasu musze opanowac tworzenie stron www i wszystkich funkcji potrzebnych w takim serwisie i jeszcze oczywiscie kasa na promocję ;-) Trzymajcie kciuki mimo,ze twierdzicie, ze jestem za mloda.
Moze ktos jeszcze powie czego mu brakuje?
A moze takie miejsce gdzie bylyby oprocz tych inf. czysto zwiazanych z kariera jeszcze cos o urodzie-tego jest w Internecie pelno, ale miejsce gdzie dziewczyny znalazlyby prawie wszystko byloby super ;-)
Stary 2006-04-15, 11:45   #11
Szczepcio
BAN stały

A mi brakuje darmowych bramek sms do zagranicznych sieci. Straszne są cyrki, żeby coś znaleźć, a jak już się znajdzie to jeszcze gorzej się zalogować i cokolwiek wysłać. Zupełnie tego nie rozumiem... Bo gdziekolwiek byś była na świecie zawsze będziesz mogła wysłać darmowego smsa do polskich sieci.
Szczepcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości