![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Czy moge przebic?
CzeSc dziewczyny..... robilam sobie sama kolczyka przebijalam juz 4 razy igla 12(taka co w aptece mozna kupic
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy moge przebic?
szopcia -
wątpie czy ci ktos przekłuje skoro przy tym pępku masz takie ''dziadostwo''jak moglas do tego dopuścic zeby przekluc musisz miec calkowicie zagojoną dziiurkę i w około pępek sie goi róznie nawet do roku w zaleznosci od tego jak sie dba pistoletem sie absolutnie nie przekłuwa ,zadnej wkretki sie tez nie daje idz do fachowca i reszte ci powie na miejscu
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
wiem wlasnie zaluje tego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Warto ryzykować zdrowie dla czegoś co za jakiś czas ci się znudzi albo nie będzie już trendy ?
![]() Tym bardziej,że miałaś takie z tym przeboje ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Hej laseczki
![]() M przebijała kuzyka z chłopakiem, ból niesamowity robili mi to igłą do kroplówek,jakoś wytrzymałam. Goiło się dobrze tylko ropka i krew czasami leciała.Mam już kolczyk roki/dokładnie 7 kwietnia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A czy któraś może mi powiedzieć ile się goi miejsce przebite??!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dziewczyno, samemu się piercingu nie robi, bo właśnie takie g**** potem się dzieje!
Po pierwsze - nie powiedziałaś, jaki na początek miałaś kolczyk. Jak sądzę srebrny, bo widzę brak doświadczenia z kolczykami. Pepek i jakiekolwiek inne części ciała nie lubią ani srebra, ani złota a czasem nawet stali chirurgicznej, bo każde z nich ma w sobie nikiel, który uczula i powoduje, że rana się słabiej goi. W wyniku tego ciało naturalnie pozbywa się kolca, wypychając go na zewątrz i próbując w każdy możliwy sposób się go pozbyć. Napisałaś, że za każdym razem się przerywał - narobiłaś sobie uczulenia na kolce, a kiedy pępek miał już całkiem dość, naprawdę zaczął gnić (a nie 'tak jakby'). Nawet, jeżeli pójdziesz do studia, przekłują prawidłowo, włożą tytanowy kolczyk, to i tak po ptakach. Gratuluje, następnym razem o piercing pępka możesz się zacząć starać za parę lat, a nawet upływ czasu nie gwarantuje, że coś z tego będzie. Poza tym, jeszcze jedno zdanie - blizna na źle przekłutym pępku podczas ciąży bardzo się rozciąga i wygląda paskudnie. To tak na koniec wykładu na temat konkretnego, w tym przypadku Twojego, pępka... A co do przekłuwania w studiu, to piercingu dokonuje się tylko za pomocą igły z wenflonem, zwykle grubości 1,6 mm a kolczyk można sobie wybrać - banan, labret, kółko, co się tylko chce, z tytanu G23. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Poczekaj jakis czas jak wszystko sie ladnie zagoi i jak tak bardzo chcesz miec ten kolczyk to idz do jakiegos profesjonalnego studia, nie rob tego sama, nie idz nawet do kosmetyczki, bo pepka nie przebija sie pistoletem!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
A miejsce przebite goi się:
- z zastosowaniem odpowiedniej higieny i przy higienicznym przekłuciu 1,5-2 miechów. - bez zastosowania, do roku, albo w ogóle ![]() ale zdarza się, że goi się 3 tygodnie, to indywidualne wybitnie. tyle tylko, że przez pół roku kolec nie powinien być wyjmowany, aby dziurka się umocniła. dopiero, jak po kilku dobach bez kolca można go z powrotem bez problemu włożyć, mówi się, że rana się zagoiła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
...szopcia jak masz w takim zlym stanie pępek to rozwiązaniem jest jeszcze abys przeklula go od dolu -tylko wtedy sa specjalne kolczyki -popytaj w studio
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ojoj samemu przebijac???no i po co narobilas sobie klopotu? ja przebijalam u kosmetyczki jakies 1,5 roku temu,bolalo troszeczke potem goilo sie jakies 2 miesiace i spokuj
![]() powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzieki za wyklady
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
a wlasnie jeszcze jedno, czy zna moze ktos stronke gdzie moge zamowic kolczyk do jezyka?tylko jakis ciekawy bo zwykle kulki juz mi sie znudzily.teraz mam kwiatka ale chcialabym znow cos innego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
powodzenia w maju ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
natalioo ale ty przbijalas u kosmetyczki!! a ja sama igla lekarska 12..taka moje kumpele sobie uszy przeklowaly i moja kuzynka sama sobie nia pepek przebila
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
najlepiej moim zdaniem wybrac sie do dobrej kosmetyczki lub salonu i zapytac.z tego co slyszalam jesli cos raz zle przebijesz musisz poczekac az calkowicie sie zagoi (nie moze byc wyczuwalna ta "kulka") i dopiero wtedy mozna probowac ponownie.szkoda ze za pierwszy razem nie poszlas do kosmetyczki zamiast samemu kombinowac teraz mialabys spokoj i ladny pepuszek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Juz nie mam tej "kulki" i pojde zapytam mam nadzieje ze odpowiedz bedzie pozytywna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
Odradzam przekłuwanie u kosmetyczek! Nie umniejszając ich umiejętnościom oczywiście. Najlepiej iść do będącego na rynku juz sporo lat studia piercingu. Tam wiedzą jak przebijać, bo mają spore doswiadczenie (zawsze wcześniej mierzą sobie pępek delikwentki i sprawdzają ile musza skóry wziąć, itp.). Poza tym biorą specjalną gruba igłę (a nie 12, ja 13-tką uszy przekłuwałam i w życiu nie ryzykowałabym przekłuwania nią pępka), kolczyk jest dezynfekowany w specjalnej maszynce (co jest bardzo ważne, bo jednak brzuch jest bardzo wrażliwą częścią ciała). Co do kolczyków. Jest taka stronka: www.wildcat.pl . Tam jest sklep internetopwy, ceny maja dość wysokie, ale kolczyki fajne. Poza tym zajrzyjcie do kącika porad. Tam jest wszystko na temat kolczykowania i piercingu. Co do pytania Szoopci : przeczekaj najlepiej rok, pępek jest bardzo wrażliwy, w każdym salonie jak zauważą, ze tak przekłuwałaś to raczej odradzą Ci przekłucie. I na drugi raz pomyśl zanim coś zrobisz - mogłas sobie baaardzo zaszkodzić!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ja przkluwalam sobie i pepek i jezyk u kosmetyczki i jestem 100% zadowolona.pepek zagojony, jezyk tez
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
ishtar....moja rodzina mieszka niedaleko debicy(podkarpackie) a watpie zeby tam bylo takie studio jedyne co to kosmetyczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
hmmm... szoopcia w angli jestes?no prosze ja tez
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
dokladnie w ajkim miescie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
a ja Londyn
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
thx za rade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny miałam przebijany pępek,ale zarosła mi dziurka,bo musiałam go wyjąć
![]() Wiecie o co mi chodzi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dinulko. Raczej mozesz przebic w podobnym miejscu (ale raczej nie w tym samym, bo podejrzewam, ze kosmetyczka by sie nawet nie przebiła). Patrzyłam na swój kolczyk teraz, przebijany w profesjonalnym salonie 4 lata temu, jest on wyczuwalny pod palcami tak delikatnie (trudno nie byłoby wyczuc kolczyka, który jakby nie było jest dośc gruby), więc nie masz sie czym przejmować - na pewno nie miałaś go za płytko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
to tylko tyle porad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
ja przebijałam pępek u kosmetyczki i szczerze tego żałuje bo niestety było to zrobione niefachowo(za mało skóry co w efekcie skończyło się przetarciem i wypadnięciem kolczyka)
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
ja juz naprawde nei wiem co robic moja kupela poszla dzisiaj do kosmetyczki przebic wiec do maja zobaczy czy jej sie przerwalo czy nie i wrazie czego nei pojde jak jej sie takie cos stanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Dzieczyny tragediaaa mojej kumpeli kosmtyczka przebijala na stojaco!! dobeiro jak jej sie slabo zrobilo kazala sie polzyc...normalnie nie rozumiem...a czy u kosmetyczki lub w studio dostane znieczulenie?? plisska powiedzcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.