|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Hotelarstwo, anglistyka czy coś innego?
Witajcie wizażanki!
![]() Od kilku godzin przszukuję strony internetowe wzdłuż i wszerz w odnalezieniu najlepszej uczelni dla mnie (jestem aktualnie w 3 kl. liceum). Moją pierwszą myślą, kiedy myślę o przyszłości jest język angielski, więc wchodzi w grę anglistyka ewentualnie lingwistyka stosowana, jednak z tego co mi wiadomo na te uczelnie trzeba mieć bardzo, ale to bardzo wysokie wyniki z egzaminu maturalnego i boję się, że nie podołam.. Innym wyjściem które również mnie ciekawi jest hotelarstwo, miałabym styczność z obcym językiem, uwielbiam podróżować, no i jest kontakt i pomoc ludziom na czym mi zależy, jednak tam jest wiele przedmiotów typu ekonomia a matematyka nie jest moją najlepszą stroną.. Może jednak któraś z was studiowała hotelarstwo i matematyka nie była tam aż taka tragiczna? albo anglistyka nie wymagała aż tak wysokich wyników maturalnych (słyszałam że trzeba mieć 100% z podstawy i minimum 90% z rozszerzenia na maturze..) Bardzo proszę, podzielcie się ze mną na jakich kierunkach studiowałyście, może też podzielając moje zainteresowania do języka. Dodam, że planuję zdawać oprócz rozszerzonego angielskiego biologię, co ciekawi mnie przy np. fizjoterapii bądź ratownictwie medycznym, co jest skrajną ewentualnością.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Hotelarstwo, anglistyka czy coś innego?
Cytat:
Jestem totalnym średniakiem z angielskiego i miałam z podstawy beez problemu 100% a z rozszerzenia prawie 90%. To chyba najbanalniejsza matura ze wszystkich (zaraz po matematyce) z tego co wiem, na lingwistyke stosowaną zazwyczaj wymagają dwóch języko, zazwyczaj angielski +niemiecki etnolingwistyka to bardzo ciekawy kierunek ![]() Edytowane przez Snaffy Czas edycji: 2012-09-05 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Hotelarstwo, anglistyka czy coś innego?
Snaffy mówiesz teraz tak spokojnie o swoich wynikach, bo już masz je dawno za sobą, a ja niestety nie jestem medium i nie mogę być pewna tych 90% na rozszerzeniu. Nie znaczy to też, że nie znam swoich możliwości bo nie sięgają one najniższego poziomu jednak obawa ciągle zostaje.
Etnolingwistyka jest bardzo ciekawa, nawet nie słyszałam wcześniej o tym. Niestety jest tylko w Poznaniu.. ale to bardzo ciekawy kierunek, można się porządnie zastanowić ![]() a może czyta to ktoś kto miał styczność z hotelarstwem i może coś o tym powiedzieć, jak tam jest i coś o tej ekonomii itd. ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.