![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
przykra sprawa -plamka
witaqm, eni zabardzo wiedzialam gdzie ten temat zamiescic i zdecydowalam sie tutaj, otoz dzis bylam na zakupach w roznych miejscach no i mam okres i jak przyszlam do domu to zobaczylam ze na spodniach mam niewilka plame
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przykra sprawa -plamka
Wątek przesuwam na PLotkowe.
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Mi nic takiego się wprawdzie nie przytrafiło, ale wczoraj miałam idiotyczną "przygodę"
![]() Jako że robi się cieplej, zaczęłam chadzać w krótszej kurtce- takiej do bioder. Niestety, często choruję na gardło, noszę więc wciąż przepastne, dłuuugie , wełniane szaliki ![]() ![]() ![]() Nie wiem, jak mi się to udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
twoje smieszne ale moje niestety krepujace :/
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nigdy mi sie cos takiego nie przytrafilo na szczescie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
U Ciebie po tym wydarzeniu, pewnie minęło trochę czasu, więc plama zdążyła już pewnie wyschnąć. Mi pomagało (ale od razu po "takim" wydarzeniu) namoczenie ubrania i przepranie go ZIMNĄ wodą. A potem upranie "po normalnemu". Spróbuj, może się uda.
![]() Lain: Czasem podpaska może przesunąć się w czasie ruchu i ot co ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ehhh pociesze Cie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Mialam kumpele,która dostala okres w szkole i niestety, ale byly ślady widoczne na spodniach,zakryła to torbą,ale w końcu poszła do wychowawczyni i poprosiła o zwolnienie....zaraz ją zwolniła.
Wogóle z tej kumpeli to niezły aparat opowiadała jak była w Niemczech w kościele w białej miniówce....i domyślcie się co dalej....-nabawiła się wstydu nie mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mnie sie na szczęście nic takiego nie przytafiło ufff, podczas TYCH dni jestem raczej czujna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Mi na szczescie nic takiego sie nie przytrafilo
![]() ale mojej mamie za to tak ![]() ![]() a starsza Pani ktora stala za nia, nie zauwazyla tego i na to usiadla.. A moja mama zamiast cos powiedziec wybiegla stamtad jak burza.. I zamiast sie przejac to miala taki ubaw ze lohoho ![]() Wiec Sonatko nie przejmuj sie malutka plamka na ciemnych spodniach ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Za czasów podstawówki poszłam na pieszą pielgrzymkę do Częstochowy, była tam też moja koleżanka, która dostała okres (niestety, rozientowała się po dłuuugim czasie), a że miała akurat na sobie spodnie dresowe jasno-szare (wiecie- kiedyś tylko ten jeden rodzaj był) więc było widać WSZYSTKO.
Co najgorsze- nie było szns na zmianę stroju czy chociażby toaletę - ratowała się zawiązaną na biodrach bluzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Nie martw się ja mam wybitne szczęście do takich przygód
![]() Kiedyś np. poszłam doi centrum handlowego i dopiero chodząc po sklepach zorientowałam się że mam dwa różne adidasy na sobie ( jeden niebiesko biały ,a drugi żółto czrny ![]() A w zimę kiedyś jako że zawsze jest mi zimno noszę rajstopy pod spodniami . No i wieczorem zdejmójąc spodnie zdjęłam je razem z rajstopami .Niestety rano o tym zapomniałam , załozyłam te spodnie nie wyjmójąc rajstop ze środka i poszłam do szkoły . W połowie drogi zorientowałam sie że pół metra za mną ciągnie się moja czarna rajstopa wystająca z nogawki ( na białym śniegu było ją idealnie widać ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na pewno taka sytuacja jest dość krępująca, ale nie sądzę, by ktokolwiek Cię zapamiętał albo by chociaż zwrócił uwagę (ja np zwykle patrzę tylko na buzie mijanych osób). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja stosuję od zawsze tampony, które cenię za niezawodność, ale i tak dni okresu sprawiają, że nie ubieram jasnych spodni i jak tylko COKOLWIEK poczuję, to mnie zimne poty oblewają, że mi jednak coś przeciekło. Zdarzyło mi się to 3 razy w życiu. Raz w pracy; tak mi się fajnie siedziało i się łudziłam, że wszystko jest ok i nie trzeba zmieniać tamponu. Ale na szczęście nikt nie widział plamy, bo był wieczor i ciemno, jak wstałam i wyszłam do domu. Zorientowałam się na przystanku i przepasałam biodra swetrem. Kolejny raz to na uczelni, też przepasałam się kurtką, też nikt nie widział, ale i tak byłam bardzo zestresowana, więc pojechałam do domu. I kolejny raz, to przy moim drugim w życiu okresie. Zaskoczyła mnie jego obfitość, miałam na sobie jasną krótką sukienkę, ale i tym razem nikt nie widział, bo jednak cudem mi nic nie przesiąkło. Jak widzisz, nie tylko Tobie się to przytrafiło. I szczerze mówiąc wątpię, żeby ludzie chodzący po ulicach Krakowa wiosną, nie mieli gdzie zaglądać, tylko między Twoje nogi ![]() Głowa do góry, nic się nie stało strasznego! ![]() Pozdrowienia dla wszystkich kobiet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
a no w sumei juz mi przeszlo ale sie troche zestresowalam w ktorym momencie bo moze jak juz wracalam do domu i nie biagalam tak po centrum
![]() i dziekuje za te rozne historie widac nie jestem sama ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
oj, na szczęście nie mam takich przygód
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi ostatnio przecieklo i musialam wracac z plama ze szkoly do domu :/ coz moze krepujace, ale calkiem ludzkie, chyba to normalne ze kobieta ma okres, a wiadomo, roznie to bywa...Dlatego jakos specjalnie sie tym nie przejmuje :P gorzej jakbys sie zesikala, to bylby wstyd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Ja plamki jeszcze na szczęście nie miałam ale przykrą przygoda ze spodniami była
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
MNie tez sie zdarzylo
![]() Poszalam do sklepu w bialych spodniach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Heh mnie ja kiedys przemoklam siedzac w samochodzie i zrobilam plamke na siedzeniu samochodu, tata byl troche wkurzony bo mamy jasne obicia w samochodzie. Potem jak miałam okres to podkladalam pod pupe reklamowke, ale teraz juz tego nie robie...
![]()
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
ja miałam taką przygodę
![]() to było na początku roku szkolnego więc jeszcze gorąco troche, poszłam po przyjaciółke do niej do szkoły, i tak cos czułam że jest cos nie tak, ale ok idziemy, poszłyśmy na lody, w końcu pytam sie Moniki czy mam spodnie czyste no i nie miałam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Eh...Ja czytać nie potrafię :P Miałobyć o przygodach, a ja ci napisałam jak sprać..Sorq, nie doczytałam
![]() A co do takich przygód to miałam ową...Byłam na obozie i szykowałam się na disco ![]() ![]()
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
heh to mi troche ulzylo
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
xxyy
|
opowiem wam moja historie
![]() ![]() poszlam na ten egzamin, skonczylam wczesniej i poszlam oddac kartke... a tu wszyscy w smiech.. nie wiedzialam oczywiscie o co chodzi.. wyszlam z sali, patrze a tu plama na pol tylka.. niezly mieli ubaw ze mnie przez miesiac.. od tamtej pory uzywam tamponow ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Może trochę nie na temat, ale mi zdażyło się coś innego, ale równie krępującego i na oczach calej mojej klasy szkolnej. Miało to miejsce, za odległych czasów, kiedy to rozpoczynałam dopiero naukę w szkole podstawowej. Na w-f poszliśmy na łąkę w pobliżu szkoły, gdzie po rozgrzewce bawilismy się w berka. A ponieważ na łacę tej widocznie bywały krowy to i były ich ehhh kupy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
z krwia to mi sie nie przytrafilo nigdy, ale mialam tak ze wiekszosc ludzi jak nie wszyscy mysleli ze paraduje z krwia na tylku
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.