|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: Czy waszym zdaniem autor tego wątku jest niezaradnym życiowo nieudacznikiem? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
18 | 32,73% |
Nie |
18 | 32,73% |
trudno ocenić |
19 | 34,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Oceńcie moje życie, stary kawaler i nieudacznik?
Cześć.
Postaram się opisać moje życie w kilku zdaniach oraz samego siebie a wy (kobiety) oceńcie mnie, liczę na szczerość, chciałbym się dowiedzieć czy waszym zdaniem jestem przegrywem i nieudacznikiem życiowym... w życiu nie układa mi się z kobietami, właściwie to nawet nie zwracają na mnie uwagi i niczego nie odwzajemniają wiec coś musi być na rzeczy... sprawa wygląda tak: mam 30 lat, mieszkam z rodzicami, pracuje zarabiając nie wiele ponad minimalną w galwanizacji, nie mam prawka i auta a do pracy dojeżdzam rowerem(nawet w zimie!), nie uważam się za atrakcyjnego fizycznie aczkolwiek nie jestem niski czy z nadwaga natomiast wiem że mam brzydką barwę głosu, ton jest za niski i odnoszę silne wrażenie że źle się mnie słucha. Jeśli chodzi o moje wykształcenie to tylko średnie techniczne, posiadam też konta na wszystkim portalach randkowych i zalegam tam już latami pisząc do różnych dziewczyn z marnym skutkiem (zazwyczaj nie odpisują a jeśli już uda się nawiązać rozmowę to nic z niej nie może wyniknąć) nie mniej jednak bardzo marzę o tym aby mieć dziewczynę i zakochać sie z wzajemnością. Nie mam koleżanek a kolegów kiedyś miałem ale teraz wszyscy mają już rodziny albo siedzą za granicą (w pracy mam samych wiekowych wąsatych januszy), moje hobby to tak jakby, majsterkowanie, elektrotechnika - tutaj mógłbym rozwiąć ale kobiety to zawsze nudzi więc może wystarczy, na koniec dodam jeszcze że nie pale i nie pije, problemów ze zdrowiem wielkich nie mam poza stożkiem rogówki w obu oczach czyli słaby wzrok. I jak? oczywiście odpowiem na wszelkie pytania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Pyskatka
|
Dot.: Oceńcie moje życie, stary kawaler i nieudacznik?
Cytat:
Znajdz lepiej płatną prace, rozwijaj się, moze zrób jakieś kursy. Jest teraz naprawde wiele kursów darmowych. Zrób prawo jazdy. Zacznij chodzić np. na siłownie. W tym wieku to bylyby dla mnie glowne cele tzn. lepsza praca, prawo jazdy, a przede wszystkim wyprowadzka od rodzicow. 30 letni facet mieszkajacy z rodzicami to nie dla mnie...
![]() |
#3 |
.
|
a jaki masz cel w życiu, do czego dążysz, poza znalezieniem partnerki?
#4 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
30 - letni facet, mieszkający z rodzicami, zarabiający niewiele ponad minimalną...
Patrząc na Ciebie z zewnątrz, oczyma dziewczyny z z portalu, to niestety mocno średni z Ciebie materiał ma partnera. Masz techniczne wykształcenie, myślę, że nie jest ciężko znaleźć lepiej płatną pracę - nie chodzi mi o 10 000 na rękę, ale mam znajomych po humanistycznych kierunkach, hotelarstwie, którzy są w tym wieku i zarabiają lepiej, bo się przekwalifikowali, wyjechali za granicę i wrócili, mają biznes, - zrobili coś ze swoim życiem. U Ciebie, niestety, wychodzi ogromna niesamodzielność,bezradno ść, ciapowatość i nieogarnięcie życiowe - latka lecą, a Ty jakoś nic nie robisz z szansami, jakie los Ci daje - mógłbyś wyjechać za granicę albo do innego miasta, znaleźć lepszą robotę, no nie wiem, cokolwiek żeby się usamodzielnić. Niestety, w oczach potencjalnej partnerki jesteś kompletnie niesamodzielny, bez inicjatywy - u mnie nie miałbyś szans głównie z tego powodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
30 letni facet bez prawka,ze slabo platna praca,u rodzicow i niezbyt atrakcyjny... no wybacz w zyciu bym sie nie umowiła.Bo...prawko mozna zrobic,auto kupic,poszukac lepszej pracy,czy wyjechac,no ale Ty wolisz liczyc na cud i nic nie robic.Nad cialem tez mozna popracowac czy stylem,ubiorem.Len jestes i bez ambicji i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Pieniądze, które odłożyłeś lub część zainwestuj w siebie, prawko zrób, szkolenie na lepszą pracę, w miejscowości w której mieszkasz, no sorry na zadupiu mieszkasz czy jak, to głupie tłumaczenie u mężczyzny, że nie ma, a na galwanizacji tylko minimum to troszkę Cię oszukują. Piszesz, że hobby elektromechanika, jeśli jesteś w tym choć troszkę dobry w małej miejscowości dajesz ogłoszenia na montaż lamp led w samochodzie jakieś podświetlenia dla młodziaków w autach i zawsze grosz do przodu. Hobby może nudzić kobiety, ale przecież kobiety ze swoimi partnerami nie rozmawiają np. o malowaniu paznokci. Atrakcyjność to pojęcie względne, jednej podoba się brodaty a innej, facet w rurkach. Wydaje mi się, że problem nie leży w tym co napisałeś ale są inne przyczyny. Masz koleżanki? Co one mówią o Tobie? Dobrze im się z Tobą rozmawia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Mieszkam z małym mieście na podkarpaciu 40tys lud. tutaj naprawdę jest cięzko, nic tutaj się nie rozwija ale z wyjazdem do większego miasta czy za granice to macie racje, tutaj zarabiam 1900-2100 na reke.Koleżanek nie mam bo pracuje z samymi facetami, kiedyś znałem kilka kobiet, rozmawiało sie dobrze ale jednak jak widać, nie wystarczająco dobrze. Zanim zrobię prawo jazdy muszę przeszczepić sobie rogówkę przynajmniej w jedym oku (na prawe już kompletnie nic nie widzę), koszt ok 10tys, a co do światel LED to montowałem takie koledze w jego 25letnim bmw, wykorzystalem sensor hala w drzwiach tak aby gasły i świeciły się zależnie od pozycji drzwi.Poniżej znajduje sie urządzenie nad którym obecnie pracuje hehe
![]() Edytowane przez niewidzialny30 Czas edycji: 2017-01-21 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Twoje najważniejsze cele do zrealizowania:
- mieszkanie bez rodziców (to podstawa!!) - prawo jazdy i zakup samochodu (!!!!!!!!!) - kurs zawodowy, podniesienie kwalifikacji - operacja oczu - wyższa pensja (!!!!!!) |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
.
|
masz 30 lat, mieszkasz z rodzicami i nie masz oszczędzonej kasy na operację?
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż, gdybyś miał wyższą krajową, to słaby wzrok nie byłby przeszkodą dla panien, które chciałyby się z Tobą związać. Ty po prostu musisz JESZCZE swoje odczekać (nie wiem, czy własne grzechy, czy przeznaczenie), ALE gwarantuję ci, że jeżeli staniesz się JESZCZE lepszym człowiekiem, niż jesteś, to i otrzymasz DAR miłości. Nie wiem dlaczego tak to działa, ale tak to działa, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
lepszym człowiekiem aha, mam odłożone na operacje ale problem w tym że na NFZ czeka sie z 7lat i wiecej na przeszczep wiec celuje teraz w operacje w Czechach. Niestety długotrwały powrót do zdrowia zagraża usunięciem mnie z pracy bo firma straciła by zbyt dużo pod moją nieobecność i zatrudnią kogoś innego no ale trudno, wzrok ważniejszy (jestem odpowiedzialny za ok 25% całkowitych dochodów firmy) ale troche z tym zwlekam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Ale jego "naprawa" wzroku kosztuje 10 000 zł. Dziwne, że nie zaoszczędził takiej sumy, pracując i mieszkając z rodzicami, jak słusznie zauważono.
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Wg mnie za bardzo żyjesz przyszłością (uzbieram kasę, zbuduję dom, coś tam myślę o jakimś wynalazku...), a za mało tym, co masz tu i teraz. Jeżeli nie docenisz teraźniejszości (oczywiście zdając sobie sprawę z tego, że są minusy, coś mogłoby być inne, lepsze), to zawsze to będzie takie życie nie do końca, trochę mrzonkami, z poczuciem niespełnienia (bo co jeżeli plany nie wypalą lub oddalą się o x lat?).
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Bo to jest dla niego fajna wymówka na "nie mogę żyć pełną piersią". Zawsze będzie "coś". Możliwe, że robi to podświadomie. Po prostu boi się zacząć żyć naprawdę i szuka wymówek, wytłumaczeń czemu tak nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Pyskatka
|
Przede wszystkim samodzielność, gdyby do mnie zagadał 30letni facet, który mieszka z rodzicami to pomyślałabym, że cos z nim nie halo.
#18 |
BAN stały
|
Brałabym.
Na 10 minut, bo oczywiście po tym czasie z każdego takiego dobrego chłopca wychodzi palant-seksista. |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
To ze mnie już desperacja na stare lata wychodzi, bo ani najniższa krajowa, ani mieszkanie z rodzicami, ani brak prawa jazdy by mnie nie odstraszyły.
Z tego, co piszesz, nie masz za bardzo doświadczenia w rozmowach z kobietami, więc skąd wiesz, co je nudzi? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Wiele kobiet przejechało się na mężczyznach, którzy mieszkają z rodzicami w dodatku z 30+ lat na karku i niestety to zniechęca do pogłebiania dalszej relacji. Mi od razu przychodzi na myśli niesamodzielny mamisynek (niekoniecznie mam na myśli autora wątku). Ja np cenie sobie niezaleznych mężczyzn, którzy są w stanie mieszkać sami, gotować, sprzątać są poprostu w 100% niezależni od rodziców i nie trzeba się zastanawiać czy pod czas seksu jego rodzice nas słyszą itd. Wiem autorze, że dużo nie zarabiasz, ale stać cię chociaż na wynajęcie ładnej kawalerki oczywiście to już zależy od ciebie. Dobrze, że masz jakieś hobby i to jest duży plus, jak najbardziej twórz, rozwiaj się w tym kierunku. Zrób operacje, na pewno wada przeszkadza ci w codziennym życiu, a potem prawko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2017-01-21 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;6998451 1]Wiele kobiet przejechało się na mężczyznach, którzy mieszkają z rodzicami w dodatku z 30+ lat na karku i niestety to zniechęca do pogłebiania dalszej relacji.
[/quote] Wiele kobiet przejechało się też na enrikach mieszkających samotnie i jakoś nikogo to nie zniechęca. [1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;6998451 1]Ja np cenie sobie niezaleznych mężczyzn, którzy są w stanie mieszkać sami, gotować, sprzątać są poprostu w 100% niezależni od rodziców i nie trzeba się zastanawiać czy pod czas seksu jego rodzice nas słyszą itd. [/quote] No wreszcie jakieś logiczne uzasadnienie. Ale tylko przy założeniu, że dziewczyna sama nie ma swojego lokum. |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
anna87 coś mi mowi że jesteś z mojego rocznika ![]() ![]() Edytowane przez niewidzialny30 Czas edycji: 2017-01-21 o 21:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Ale masz świadomość, że dziewczyna, która nie zechciałaby Cię teraz - z jednej strony zarzucając niezaradność i niedojrzałość wynikającą z rzekomo zbyt małych oszczędności jakie zgromadziłeś, a z drugiej lekceważąca za mieszkanie z rodzicami (dzięki któremu te oszczędności są znacznie większe) nie spojrzy na Ciebie nawet jeśli będziesz uszami klaskał?
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A jesteś pewien, że zrozumiałeś, co do adeedrze chodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Jak się zaweźmiesz, żeby podbijać wyłącznie do dziewczyn, które mają inne priorytety, preferencje, oczekiwania, upodobania... i generalnie wszystko, to będzie bardzo trudno, wręcz niemożliwie.
Co piszesz do dziewczyn na portalach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.