|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Porada dla nieśmiałego :)
Hej
piszę tu, ponieważ z jednej strony potrzebuję się wygadać, a z drugiej liczę na rady od płci przeciwnej ![]() Co mam w końcu zacząć robić, żeby dziewczyny zaczęły zwracać na mnie uwagę? Należę do gatunku tych nieśmiałych, zwyczajnych chłopaków którzy na codzień lubią pokazywać się wszystkim z tej dobrej strony. Ubieram się zazwyczaj modnie i elegancko, zawsze staram się być usmiechniętym, miłym dla wszystkich. Starałem się poznawać nowe osoby poprzez rozwijanie swoich zainteresowań (kursy tańca, wolontariaty, organizacje studenckie), Staram się być wszędzie tam, gdzie mógłbym poznać dużo nowych osób, szczególnie dziewczyn. A jednak jakoś zawsze brakuje odwagi... W bufecie uczelnianym --> żeby podejść, przysiąść się i zagadać Na koncertach, spotkaniach kulturalnych lub wykładach podobnie Na ogół nie mam problemu z rozmową, poznawaniem nowych osób.. tylko gdy przychodzi mi poznać kogoś kto mi się podoba, lub osobę, przy której czuję że moglibyśmy stworzyć szczęśliwą parę nagle brakuje mi odwagi i nie robię nic, nic prócz rozmyślaniem i marzeniem, że kiedyś w końcu się odważę Sam dość długo żyłem w przekonaniu że "na miłość przyjdzie czas, zjawi się niespodziewanie gdy już będę gotowy" itp ale mam już 21 lat, od kilku lat nie byłem zakochany, wokół mnie jest dużo samotnych (i smutnych) dziewczyn a ja bardzo bym chciał uszczęśliwić jakąś dziewczynę, tylko nie wiem jak... Więc pytam Was drogie dziewczyny, co robię nie tak, lub co mam zacząć robić? Powiedzcie, na co zwracacie w chłopakach uwagę jako singielki.. Potraktujcie moją prośbę poważnie I nie, nie jestem desperatem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
Przyczajenie
|
Dot.: Porada dla nieśmiałego :)
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To nie zależy od statusu związku, a od dziewczyny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Po prostu przestań przywiązywać taką wagę do rozmów z osobami, które Ci się podobają. Za gadaj jakby to była każda inna osoba. Teraz wyobrażasz sobie nie wiadomo co, jak moglibyście stworzyć "szczęśliwą parę", ale na wyobrażenia się kończy bo takie nadawanie wielkiego znaczenia wszystkiemu co powiesz Cię blokuje. Trzeba Ci odwagi do zwykłej rozmowy bo boisz się ze coś zepsujesz, pomyśl ze nic nie masz do stracenia.
Sent from my SCH-I545 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Może po prostu za bardzo się starasz
![]() Zauważyłam też, że my - dziewczyny - żyjemy w takim przekonaniu, że wszystko nam się należy. A przynajmniej część (chyba większa) z nas ma takie przeświadczenie. Tymczasem, z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że czasem chyba trzeba trafić na przysłowiowy kamień, żeby się kimś zainteresować... Najlepszą chyba radę, jaką możemy Ci dać to: bądź sobą. Niech nie zależy Ci za bardzo, a dziewczyny same się znajdą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Myślę, że najpiękniejsze związki / relacje wychodzą spontanicznie. Rób dalej to, czym zajmujesz się obecnie. Nie zagaduj na siłę. Ja przykładowo nie lubię takich typów, chyba że to naturalne jest, że ktoś zagaja rozmową bo np. stoisz mu na kocyku czy coś albo czy masz zapalniczkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze to masz dopiero 21 lat, a nie już
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się co do spontaniczności, ale akurat zagadania do osoby, która wpadnie nam w oko nie uznaję za chłodną kalkulację - ot, wżyciu stosunkowo rzadko zakochanie przychodzi symetrycznie i spontanicznie jak u Disneya, jakoś trzeba się poznać/zainteresować sobą drugą osobę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.