|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
krem do cery tłustej i naczynkowej
Poszukuje kremu do cery tłustej i naczynkowej, najlepiej takiego z naturalnym składem w którym nie ma substancji komedogennych jak np
isopropyl myristate czy pafaffinum liquidum ![]() Ostatnio dość często stosowałam maseczki : zielona glinka, spirulina, algi, błoto z morza martwego super oczyszczają moją tłustą zapchaną skórę ale strasznie pękają mi po tym naczynka, przy nosie, na nosie, pod okiem, niektóre są widoczne tylko po zmyciu maski ale część z nich jest widoczna stale Wielka szkoda, że nie mogę porządnie oczyścić porów, nie wiem co wybrać zaskórniki czy popękane naczynka,ech ![]() Możne znajdzie się jakiś krem który nie pogorszy bardziej stanu mojej tłustej cery i uchroni mnie przed dalszym pękaniem naczynek Zapisz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: krem do cery tłustej i naczynkowej
Ja mam cerę naczynkową, u mnie dobrze sprawdzał się krem Fitomedu chyba nr 2, wlaśnie do cery naczynkowej. Ma naturalny skład, nic nie uczula, nie jest bardzo tłusty i szybko się wchłania. Można używać pod podkład
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
zaciekawił mnie ten fitomed, ale z racji tego, że mam tłustą buźkę zamówiłam sobie 2 lżejsze produkty na naczynka i na to będę stosowała mój krem do cery tłustej
Fitomed -koncentrat na naczynka z liposomami Fitomed -Nawilżające serum do twarzy "Arnika górska" do cery naczynkowej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Też mam cere naczynkową, bardzo lubię:
-cetaphil, balsam do twarzy i ciała (miałam duże uprzedzenia do niego ale sprawdził się genialnie i wychodzi bardzo ekonomicznie) -avene hydrance Stosowałam też Pharmaceris do cery naczynkowej. Generalnie polecam produkty apteczne, jak dla mnie są znacznie lepsze od tych drogeryjnych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.