|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jakie książki polecacie?
Polećcie mi jakieś fajne książki. Najlepiej thrillery/kryminały ale inne też mogą być. Czytałam już serię Camilli Lackberg, Stiega Larssona, trochę Cobena i mi się podobały. Z innych to lubię książki Sparksa. Może podacie jakichś innych fajnych autorów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Blogerka
|
Dot.: Jakie książki polecacie?
Jeśli lubisz kryminały, to oczywiście świetnym wyborem jest Agatha Christie
![]() Ale jej książki to bardziej uczta intelektualna niż dreszczowce (z podanych przez Ciebie autorów czytałam tylko Larssona i Christie to zupełnie inna bajka).
-> AlicjaMaKota.pl<- Edytowane przez Flegmatyczka Czas edycji: 2016-07-25 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja polecam thrillery medyczne Tess Gerritsen i trylogię o Szackim Zygmunta Miłoszewskiego. Teraz biorę się za kryminał Bondy, więc dam znać, czy mi się podoba
![]()
![]() |
#4 |
Biała Dama
|
Ja polubiłam serię kryminałów pisarki nazwiskiem Asa Larsson. Rzecz dzieje się na północy Szwecji, noc polarna i te klimaty. No i oczywiście Jo Nesbo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogólnie polecam Czarną Serię kryminałów skandynawskich ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja niedawno czytałam " dziewczyna z pociągu' i bardzo mi się podobała. Mam ochotę przeczytać jeszcze zbiór książek Masy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
charlotte link bardzo ciekawe ksiazki typu thiller,troche kryminalu i watki psychologiczne!oderwac sie nie mozna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja w okresie świątecznym lubię optymistyczną, relaksującą książkę, ostatnio kupiłam ,,Dziennik O-błędnik" cz.II Anity Sumi, jest to kontynuacja części pierwszej, ale jeszcze bardziej zabawna i wciągająca. Dobra literatura kobieca, lekka, z subtelnym humorem.
Polecam całą serię Anity Sumi ![]() (chociaż druga część znacznie lepsza) Poza tym, korzystając z okazji chciałabym wszystkim życzyć Wesołych Świąt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
uwielbiam jej książki i jak najbardziej polecam. A ostatnio zaczytuję się w książkach o policjantach z Lipowa Katarzyny Puzyńskiej. Jeśli podobała Ci się C. Lackberg to Puzyńska też Ci przypadnie do gustu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.