|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Marzenie o twardych paznokciach....
Witam, odkąd pamiętam mam paznokcie jak papierki. Zawsze króciutkie, prawie nigdy niepomalowane- bo lakier odpada po 2 dniach. Jak zrobiłam sobie hybrydę, to odpadała po tygodniu- nikt nie wie dlaczego- robiona w różnych miejscach (w sumie robiłam chyba ze cztery). Marzą mi się trochę dłuższe paznokcie, już nawet nie muszą być pomaloane, grunt żeby się nie łamały i nie rozdwajały.
Brałam wiele suplementów, teraz od 1 września biorę biotebal i wielkiej poprawy nie widzę :-( jak widzę dziewczyny z mega długimi paznokciami, to zawsze podziwiam. Nigdy takich się nie dochowałam takowych.... PORADZCIE coś, bardzo mi się marzą twarde paznokcie!!!! CO mogę brać, albo czym smarować, żeby takowe były!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Marzenie o twardych paznokciach....
Ja kiedyś miałam podobnie i mnie akurat pomógł Revalid - tam był skrzyp głównie i inne. On jest strasznie drogi (ok 40 zł). Ale mam koleżankę, która codziennie pije herbatkę ze skrzypu ( ok 4 zł
![]() Hybryda odpada kiedy płytka paznokcia jest w złym stanie. Gdyby to wszystko nie pomogło, to poszłabym do dermatologa - może to jakaś choroba paznokci (czasem nie wszystko widać gołym okiem). Spróbuj może też jakąś odżywkę do paznokci w lakierze. Tylko polecam porządne firmy (czasem lepiej dać 5 zł więcej). |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie jesteś w tym sama kochana. Też tak mam i nic nie pomaga! Łykam tabletki, przeszłam na dietę, używam odżywek w lakierze i nic. Ale słyszałam, że na łamliwe paznokcie pomaga regenerum- serum do paznokci, więc chyba się skuszę, bo i tak nie mam nic do stracenia :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Polecam regenerum. Ja też miałam taki problem, a jak zaczęłam łykać biotebal i regenerum smarować, to od razu poprawa. Fakt, że nie wiem, czy biotebal jakoś pomógł, bo regenerum szybciej używałam i już wtedy widziałam poprawę. Ale we włosach widzę różnicę po tym biotebalu, więc myślę, ze coś tam przy paznokciach też pomógł. W ogóle, ja przy tym regenerum pierwszy raz, od długiego czasu miałam dłuższe paznokcie i takie ładne, białe, twardsze... A teraz, jak noszę hybrydy, to pod paznokciem, tam od strony opuszka palca smyram pędzelkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
z pazurem
|
Na paznokciach naturalnych jest mnostwo watkow w tym temacie.
Zamykam.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.