|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Media Markt-reklamacja wadliwego towaru!Prosze o pomoc!
Dziewczyny, może któraś z Was reklamowala coś w MM?
Otórz ja kupilam w zeszly wtorek odtwarzacz mp3. Dostałam rachunek i paragon. Wszystko było OK, aż do dzis, odtwarzacz ma pewna kłopotliwa usterke. Pani informacji coś mówiła mi o 7 dniach na przetestowanie sprzętu. Nie wiem czego mogę sie spodziewać, we wtorek mija 7 dni i wtedy tez mam zamiar wybrac sie w MM. Czy ktoras z Was miała styczność z podobnym problemem, reklamowałyscie jakis sprzęt w MM, nie było z tym problemów? HELP! |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Media Markt-reklamacja wadliwego towaru!Prosze o pomoc!
Ja nigdy nie miałam żadnych problemów z reklamacjami w mm.
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
To znaczy,że jeżeli produkt nie spełnia twoich oczekiwań,jesteś z niego niezadowolona to zwracają ci w określonym terminie 7 dni pieniądze
|
|
#5 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Oddadzą kasę, albo wymienią na nowy.
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Kasę powinni ci oddać przede wszystkim dlatego,że ma usterkę
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny, ja zawsze mam stres w takich kwestiach, bo kurcze długo mi nie posłuzył...Nie był jakos specjalnie drogi, ale zdązyliśmy sie polubić
Jeszcze raz wielkie thx
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co,najważniejsze to wiedzieć o swoich prawach jako klient i się ich domagać
.A swoją drogą w Hiszp. jest 15 dni na wypróbowanie towaru a nie 7.Ale co kraj to obyczaj
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
ja w tamtym miesiacu zwracalam kamerke internetowa..kupilam ale nie podobal mi sie obraz kompletnie. Najpierw zadzwonilam spytalam sie przez tel co mam zrobic gdyz dla mnie ten obraz jest niedopuszczalny i kiepski, powiedzieli mi ze nie oddadza mi kasy ale moge sobie wymienic na inny model( dzwonilam do nich na drugi dzien) pojechalam ale zadna nie miala tych parametrow co chcialam , wiec sie wyklocilam o zwrot kasy, najwazniejszym powodem bylo to ze nie moge w sklepie u nich sprawdzic i kupuje w ciemno.Oddali mi kase ale jakos po tygodniu i to wydzwanialam codziennie do nich i im trułam, w koncu chyba trafilam na kogos z sercem w serwisie
bo zostalam bez kasy bez kamerki tylko ze swistkiem ze oddalam sprzet i ze mam go wymienic No ale u mnie byla inna sprawa bo ja zwracalam "dobry" sprzet u Ciebie nie bedzie zadnego problemu , wiec smialo mozesz jechac i wymienia Ci, najlepiej powiedz ze jestes z poza miasta i zalatw tak ze wymienia Ci na nowy , a nie bedziesz czekac z miesiac az naprawia stary powodzenia w zalatwieniu sprawy
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Wolałam wiedzieć na czym stoję, dlatego zapytałam tutaj. Cięzko tam sie w ogóle czegokolwiek dowiedzieć, niestety...Mam nadzieje ze we wtorek jakoś <pójdzie>
Jeśli bede mogła to odbiorę kase i kupie cos lepszego ![]() Moee: jestem z poza miasta, własciwie i nie widzi mi sie czekać "Bóg wie ile" na naprawę...Dzięki za odzew
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Ja reklamowałam w belgijskim Media M ( miałam na to 14 dni ) .
Nie był to produkt wadliwy - potrzebowałam ładowarki do laptopa , na opakowaniu było napisane,że do mojego modelu laptopa będdzie się nadadwać - niestety nie pasowała. Odniosłam , oddali kaskę i po kłopocie. Kaskę oddali za 2 minuty - przechodzi się do innego stoiska po prostu Jak jest w Polsce tego nie wiem Ale czy na pewno masz tylko 7 dni ? Ustawa nie mówi inaczej ? Hmm no nie wiem ale jak masz 7 dni to lepiej idź we wtorek
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Z wiarygodnego źródła wiem (to źródło to osoba pracująca w MediaMarkt
), że na wymianę wadliwego towaru ma się 14 dni (a nie 7), musisz mieć po prostu paragon, po prostu dokumenty, co dostałaś przy zakupie, no i jeśli sprzęt nie jest porysowany i ogólnie jest w dobrym stanie wizualnym to wymieniają Ci sprzęt na inny, nie ma natomiast czegoś takiego jak zwrot kasy!
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec trzymam kciuki
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
W czwartek kupiłam w MMklawiaturę z ekspozycji i po przyjściu do domu okazało się, że nie działa. Mój mąż w tym samym dniu pojechał z reklamacją. Mogliśmy sobie wymienić na inną, ale były droższe. Wymiana trwa do 14 dni. W środę będą mieli dostawę towaru, więc może coś wybierzemy.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze babka w inf. coś tam pod nosem zamruczała, ja zrozumiałam że jest 7 dni na testowanie sprzętu...Tak czy inaczej i tak jade we wtorek
![]() Mam paragon, stan odtwarzacza jest idealny. Poza tym nawet jesli oddadza mi kasę to i tak kupie coś nowego, a jeśli nie oddadzą a wymienią to też dobrze. moee: dlatego ja właśnie pytam tutaj, żeby tam w razie problemów walczyć o swoje ![]() A mogą mi zalecić naprawę, nawet jesli nie bedę chciała czekać? |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.mediamarkt.pl/serwis.html
![]() A napisze do nich mejla
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ja mowilam ze z zagramanicy przyjechalam na krotko i nie moge czekac bo jutro wyjezdzam z polski i chcialabym zalatwic sprawe tak zeby obie strony byly zadowolone
|
|
|
#21 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz mialam do czynienia z wadliwym sprzetem w Media Markt i wlasnie w Łodzi
Kupowalam monitor i na drugi dzien okazalo sie ze ma 3 martwe piksele. Pojechalam z monitorem i powiedzieli, ze albo moge go reklamowac, albo wymienic na taki sam, albo na cos drozszego z doplata. O oddaniu kasy nie bylo mowy. Kupilam drozszy i jestem zadowolona
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, bo oddanie kasy nie jest żadnym obowiązkiem, jeśli już to zależy tylko i wyłącznie od dobrej woli sprzedającego
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

Ale czy na pewno masz tylko 7 dni ? Ustawa nie mówi inaczej ? Hmm no nie wiem ale jak masz 7 dni to lepiej idź we wtorek