|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() za mały pęcherzyk za duża beta HCG
Cześć dziewczyny.
17.02.17 dowiedziałam się, że jestem w ciąży (beta hcg 77) Do poczęcia najwcześniej mogło dojść 03 lutego. Ostatnia miesiączka 18.01.17 20.02.17 beta urosła do 373,4 czyli dobrze 25.02.17 dostałam brązowych plamień (zmieszanych z białym śluzem) zmartwiłam się i późnym wieczorem pojechałam z mężem do szpitala (wcześniej nie oglądał mnie żaden lekarz-pierwsza wizyta w ciąży miała być dopiero 1 marca) tam zrobiono mi usg i lekarki powiedziały, że pęcherzyk jest zbyt mały (coś dodawały, odejmowały dzieliły i wyszło im, że ma 4,5mm) że to za mało jak na ten wiek ciązy (wyliczyły 5/6 tydz.) ale nie są w stanie powiedzieć nic więcej bo pierwszy raz mnie widzą... Zbadali mi progesteron wyszedł 17-podobno nieźle ale mogło by być na ten wiek 25. Przepisali Duphaston 3xdziennie. Dziś rano pobiegłam na beta hcg i wynik to 3 691 według tabeli pokazuje na koniec 6tygodnia... Martwi mnie ten maleńki pęcherzyk przy tak duzej becie.... umieram ze strachu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Blond forever!
|
Dot.: za mały pęcherzyk za duża beta HCG
Miałam podobną sytuację z tym, że u mnie pęcherzyk ciążowy był splaszczony. Byłam na IP z plamieniem i lekarz powiedział, że wg niego to nie świadczy dobrze, 2 dni później miałam wizytę u ginekologa i powiedziała to samo, że ten splaszczony pęcherzyk może być wstępem do poronienia, choć nie musi, dodatkowo serce biło trochę za wolno. A beta przyrastala prawodlowo. Dostałam luteine i brałam ją do chyba 20tc - z tego splaszczonego pęcherzyka mam teraz zdrową, dwumiesieczna córkę
![]() Także mogą się pozytywnie skończyć takie historie, trzymam kciuki ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
No ale poczekaj, beta chyba mniej wiecej odpowiada wielkości pęcherzyka, nie tak? Dobry gin raczej nie patrzy na wiek pod względem ostatniej miesiączki - wystarczy, że do implantacji doszło kilka dni później czy wcześniej i już jest ogromna różnica. To widac dopiero na późniejszym etapie, np.dwie kobiety z tą samą datą ostatniej miesiączki mają terminy porodu wg USG odległe nawet o 10 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dokładnie. U mnie jest różnica między terminami 2 tyg. Poszłam do lekarza kiedy kalendarz pokazywał z miesiaczki 8 tydzień. Gin robi usg a tu zaledwie pecherzyk 13 mm. Okazalo sie owulacja była 2 tyg później i weglus usg byl to dopiero 5 tydz .Jeśli chodzi o betę to robiłam ja tylko 2 razy. Ostatni wynik 800 i po 2 tyg poszłam do lekarza . Czyli myślę ze na wizycie beta musiała byc też spora. Nie martw sie powinno byc ok wszytsko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
U mnie też beta dwa razy, ale pęcherzyk było widać już w 6 tygodniu od daty miesiączki - ale ja znów mam przesunięcie ok. 10-14 dni do przodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Byłam u lekarza ale chyba trafilam nie najlepiej.
opowiedziałam mu o co chodzi "w biegu" jak sie przebieralam bo przyjmowal chyba na akord... 2 pacjentki na raz-1 sie ubierała a 2 już byla w gabinecie... Zrobil usg w ciagu 2 minut i jak zapytalam czy pecherzyk choć troszke urósł uslyszalam "to nawet nie chodzi aby rósł tylko na razie nie słychać tętna" wiec nie wiem. Kazal przyjść 8 marca. Powtorzyć bete. Dobra wiadomość-nie mam już plamień. Ciągle biore 3x dziennie duphaston. Może faktycznie powinnam czytać mniej Internetu... Matko zawsze się śmiałam z przewrażliwionych matek a chyba wpadłam do tego samego worka.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
MAMY TĘTNO!
![]() ![]() ![]() ![]() 6ty tydzień ![]() Dzięki Dziewczyny za wsparcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Gratulacje!!!!!😊😊😊😚
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.