Nic nowego. Chodzi o podryw. - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-11-28, 16:15   #1
pqtryk12
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 20

Nic nowego. Chodzi o podryw.

Cze¶æ wszystkim.

Darujê sobie rozwlek³y wstêp i przejdê od razu do konkretów. Otó¿ mam taki ma³y problem. W sumie do¶æ klasyczny. Podoba mi siê dziewczyna a nie wiem jak j± poderwaæ. Studiujemy na ten sam kierunek. Kolegujemy siê. Rozmawiamy ze sob±. Czesem w grupie czasem sami gdy tak siê z³o¿y, ¿e wracamy do domu a inni id± w swoj± stronê. Ogólnie to kontakt z ni± mam nawet spoko. Staram siê siadaæ blisko niej ale nie ca³y czas ¿eby nie odebra³a tego ¼le. Rozmawiamy o ró¿nych rzeczach. Czasem siê po¶miejemy. Raz lub dwa razy odwioz³em j± do domu.

Mog³oby siê wydawaæ, ¿e jest dobrze. No w³a¶nie nie do koñca. Bo tak siê sk³ada, ¿e z wiêkszo¶ci± tak rozmawia. Po prostu takie relacje kole¿eñskie.

W dodatku jest taki jeden z którym ma jakby odrobinê lepszy kontakt niz reszt±. Od pocz±tku jako¶ z³apali ze sob± dobry kontakt i widaæ, ¿e on stosuje "takie gierki" typu dokuczanie jak w podstawówce. Jednak nie jestem pewny jak ona go traktuje. Czy bardziej jako "kolezankê" czy jednak dostrzega w nim p³eæ przeciwn±. To jest pierwszy znak zapytania w tej sytuacji.

Drugim jest jaki¶ ch³opak z jej miejscowo¶ci. Widzia³em na jej tablicy 2 zdjêcia z nim z przed roku ale niby ma status "wolna". Jednak widzia³em kiedy¶, ¿e co¶ z nim pisa³a. Nie wiem o czym ale jednak utrzymuj± jaki¶ kontakt. Jestem ciekawy tylko jaki. Gdybym wiedzia³, ¿e s± razem czy co¶ to od razu da³bym sobie spokój. Ale przez te dwa miesi±ce ani s³owem o nim nic nie wspomnia³a. W sumie ka¿dy chyba my¶li, ¿e jest wolna.

Koñcz±c, chcia³em zapytaæ Was co najlepiej zrobiæ w tej sytuacji? Z góry dziêkujê za ka¿d± odpowied¼, proszê o wyrozumia³o¶æ i brak ironii.😁
pqtryk12 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-28, 16:31   #2
Andz126p
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 895
Dot.: Nic nowego. Chodzi o podryw.

Co zrobic?
Mieæ jaja.

Czyli co znaczy mieæ jaja - zapros ja na kawê, zaproponuj wspóln± naukê, zrób cokolwiek ¿eby pokazaæ ze jednak Ci nieco bardziej zale¿y.

A je¶li jeste¶ hardkorem - powiedz jej ze Ci siê podoba i chcia³bys ja zaprosiæ na kawê/kolacje/do kina. Gdzie chcesz.
Jak bêdzie siê wykrecac, to bêdziesz juz wiedzia³ ze raczej nie jest Toba zainteresowana.
Andz126p jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-28, 16:36   #3
nyana89
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 758

Zamiast ¶ledziæ jej ¿yciorys na fejsbuczku i tworzyæ teorie spiskowe na podstawie zdjêæ, co do których i tak nie masz pojêcia 'co, kto i jak?', zapro¶ j± na kawê, do kina, whatever. Wierz mi, ¿e je¶li mia³aby byæ Tob± zainteresowana to zdecydowanie bardziej doceni tak± bezpo¶rednio¶æ, ni¿ jakie¶ zagajanie (tak siê jeszcze mówi? ) na fejsach, spotterach etc
Stary 2016-11-28, 16:39   #4
Sezonowiec
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Sam z siebie ostatnio robi³em idiotê próbuj±c umówiæ siê na spotkanie z jedn± dziewczyn±. Najpierw mówi³a mi, ¿e nie ma czasu, pó¼niej jednak przypomnia³o siê jej, ¿e ma ch³opaka.

Wiem ,¿e to s± studia i je¶li co¶ nie wypali bêdzie to w Tobie siedzialo poniewa¿ bêdziecie siê czêsto widywaæ ale pamiêtaj je¶li Ty jej nie zaprosisz na spotkanie to zrobi to kto¶ inny

Jedyne na co musisz sobie odpowiedzieæ to jak prze¿yjesz to je¶li nic z tego nie wyjdzie Bo z autopsji Ci powiem, ¿e nie warto psuæ sobie studiów z powodu nieszczê¶liwej mi³o¶ci

Pozdrawiam i powodzenia
Sezonowiec jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-28, 17:44   #5
pqtryk12
Przyczajenie

No tak wprost to raczej nie powiem. Takie cos móg³bym zrobiæ ewentualnie pod koniec studiów bo teraz to by³oby niezrêcznie kilka lat

Kiedy¶ s³ysza³em, ¿e powinno sie od pocz±tku znajomo¶ci dawaæ jakie¶ aluzje, "rzucaæ" dwuznaczne teksty ¿eby dziewczyna nie zakwalifikowala cie jako kolega z którym mozna pogadaæ z nudów. Nie wiem ile w tym prawdy ale na wszelki wypadek czasem co¶ zazartuje ale z umiarem.

Opcja z zaproszeniem gdzie¶ lub zrobieniem cokolwiek innego byle daæ do zrozumienia co jest na rzeczy jest bardziej realna. Jednak chyba mam "zbyt male jaja" 😄 bo nie mogê oprzeæ siê my¶li o konsekwencjach czyli plotkowania itd. Byloby mi to bardziej obojêtne gdyby to byla du¿a grupa ale niestety tak siê z³o¿y³o jest nas tyle co kot naplakal i wszyscy dobrze sie znamy, jeste¶my zgrani.

Ale jeszcze pomy¶lê co by tu zrobiæ. I postaram siê wybadaæ teren czy w ogóle mam jakie¶ szanse i warto zaryzykowaæ. Wed³ug Was to siê czuje od razu czy jednak dziewczyna mo¿e byæ nawet zainteresowana ale nie daje tego poznaæ?

Hmm, nieszczê¶liwa mi³o¶æ to za du¿o powiedziane. Je¶li by nic z tego nie wysz³o to trudno. Nie bêdê za³amany. Nie chcia³bym jedynie siê zb³a¼nic bo wtedy mo¿e byæ nieciekawie 😁
Stary 2016-11-28, 17:48   #6
Andz126p
Rozeznanie

Jak dla mnie u dziewczyn widaæ to od razu. Zabrzmi to brutalnie, ale byæ mo¿e pl prostu nie jest Toba zainteresowana, nie podobasz jej siê, ale rozmawia z toba bo jeste¶ fajnym kumplem i... Mo¿e tylko do tego SIÊ nadajesz 😁
Stary 2016-11-28, 17:53   #7
Sezonowiec
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Wszystko zale¿y od dziewczyny tak jak u ch³opaków.

Jest taka stara zasada : Nie bierz dupy ze swojej grupy i cosik w tym jest.

Wys³ane z mojego SM-G386F przy u¿yciu Tapatalka
Sezonowiec jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2016-11-28, 17:55   #8
pqtryk12
Przyczajenie

I pewnie tak jest 😛

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

No s³uszna zasada ☺
Stary 2016-11-28, 17:56   #9
cholernarejestracja
Copyraptor

Wiadomo¶ci: 21 283

Ale czym siê zb³a¼nisz? Zaproszeniem jej na piwo/herbatê? Faktycznie, temat do plotek na cztery lata, dwie osoby z grupy posz³y razem na piwo... To nie musi byæ od razu wielka randka, ¿e odbierasz j± limuzyn±, a w d³oniach masz bukiet kwiatów. Po prostu kiedy¶ po zajêciach powiedz jej, ¿e hej, Anka, a masz czas teraz? To mo¿e zamiast do domu skoczymy na kawê? Tu jest fajna kawiarnia. A jak powie, ¿e nie (bo mo¿e akurat faktycznie nie mieæ czasu), to siê nie p³osz, tylko zapytaj od razu, czy w takim razie w ogóle chcia³aby gdzie¶ wyj¶æ na tygodniu i kiedy jej pasuje, bo ty siê dostosujesz. I ju¿, pierwszy krok zrobiony, jak ona siê zgodzi i zaproponuje jakie¶ wyj¶cie, to ju¿ masz zielone ¶wiat³o do dzia³ania dalej

A jak odmówi i zacznie co¶ siê wykrêcaæ, to bêdziesz móg³ z twarz± z tego wyj¶æ, po prostu mówi±c, ¿e ok, nie ma sprawy, i nie ci±gn±c dalej tematu.

Nic strasznego, spróbuj
cholernarejestracja jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-28, 18:16   #10
pqtryk12
Przyczajenie

Niby racja. Przecie¿ siê nie o¶wiadczam. Ale powody do zartowania i tak na pewno siê znajd±😊 ale w sumie to nie a¿ takie wa¿ne.

Chyba tak zrobiê tylko mo¿e trochê inaczej. Juz tam raz po¿ycza³em zeszyt od niej, to zrobiê to jeszcze ze dwa razy i powiem, ¿e ma u mnie kawê, piwo, cokolwiek.. I wtedy którego¶ dnia jak zobaczê ze jej sie nigdzie nie spieszy to powiem, ¿e czas na sp³atê d³ugo czy co¶ w tym stylu. Trochê bezpieczniejsza wersja. 😁
Stary 2016-11-28, 18:32   #11
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 803

Powiem ci, jak mój kolega zachowa³ siê w podobnej sytuacji.
Kolega:
S³uchaj Aga, mo¿e spotkamy siê w sobotê, poszliby¶my na kawê, czy co¶...
Dziewczyna:
Eeeeee, wola³abym, ¿eby¶my na stopie kole¿eñskiej pozostali.
Kolega:
Ok, je¶li tak wolisz. Ale nie by³bym sob±, gdybym nie zapyta³.
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-28, 18:49   #12
cholernarejestracja
Copyraptor

Wiadomo¶ci: 21 283

Cytat:
Napisane przez pqtryk12 Poka¿ wiadomo¶æ
Niby racja. Przecie¿ siê nie o¶wiadczam. Ale powody do zartowania i tak na pewno siê znajd±😊 ale w sumie to nie a¿ takie wa¿ne.

Chyba tak zrobiê tylko mo¿e trochê inaczej. Juz tam raz po¿ycza³em zeszyt od niej, to zrobiê to jeszcze ze dwa razy i powiem, ¿e ma u mnie kawê, piwo, cokolwiek.. I wtedy którego¶ dnia jak zobaczê ze jej sie nigdzie nie spieszy to powiem, ¿e czas na sp³atê d³ugo czy co¶ w tym stylu. Trochê bezpieczniejsza wersja. 😁
Ale ona ma IQ stu³bi morskiej, ¿e siê nie domy¶li tego podstêpu? moim zdaniem to ju¿ jest bardziej powód do pod¶miechiwañ, jakie¶ takie podchody na studiach.
cholernarejestracja jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-28, 18:58   #13
pqtryk12
Przyczajenie

Sprawdzi³em co to stu³bia. Nie zna³em tego. Cz³owiek uczy siê przez ca³e ¿ycie 😄

My¶lê jednak, ¿e jest trochê m±drzejsza. Pewnie siê domysli ale mam jak±¶ furtkê i mogê w razie czego trochê siê wykrêciæ. A mo¿e jednak lepiej normalnie bez kombinowañ.. Jeszcze siê zastanowiê.
Stary 2016-11-28, 19:11   #14
Andz126p
Rozeznanie

Zrób to normalnie a nie jak jakies male dziecko z przedszkola. Obchodzidz siê z ni± jak z jajkiem, b±d¼ ty normalny a nie taki...dziamgol.

Taki jak ty te¿ delikatnie mi zawsze mówil ze za po¿yczenie kasy/zeszytu itp jest mi winny kawê/wino/spacer...
I do tej pory jest sam.

Ale ka¿da dziewczyna jest inna. Mo¿e polubi takiego analityka sytuacji.
Stary 2016-11-28, 19:19   #15
Gregorius_
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 848

Cytat:
Napisane przez I am Rock Poka¿ wiadomo¶æ
Kolega:
Dziewczyna:
Kolega:
+1

Bardzo dobry sposób

Najlepsze co mo¿na zrobiæ to ... nie robiæ z tego wielkiej sprawy. Wiem, ¿e czasem jest to bardzo trudne, dlatego im szybciej (i im mniej zale¿y) tym lepiej bo wtedy z regu³y naturalniej mo¿na przyj±æ odmowê.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Andz126p Poka¿ wiadomo¶æ
Zrób to normalnie a nie jak jakies male dziecko z przedszkola.
Ciekawe czy sama te¿ jeste¶ taka konkretna

Z regu³y te co tak "p³acz±" na facetów i wyszydzaj± od "dzieci z przedszkola" same s± sparali¿owane tak, ¿e nigdy nawet rzês± nie mrugn±, aby broñ Bo¿e nie pokazaæ, ¿e zale¿y

Wiêc nie mia¿d¿ ch³opaka, tylko wyka¿ siê zrozumieniem i zaproponuj rozwi±zanie adekwatne do jego mo¿liwo¶ci.

Ciekawe, czy jakby Tobie siê jaki¶ facet mega podoba³ to by¶ by³a taka chêtna do pytania wprost. Ju¿ to widzê ...

Edytowane przez Gregorius_
Czas edycji: 2016-11-28 o 19:16
Gregorius_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-28, 19:25   #16
Andz126p
Rozeznanie

Gregorius, tak, jestem konkretna i w³a¶nie dziêki temu jestem ze swoim T¯em, dlatego napisalam mu to, co sama uwa¿am.
A skoro ja potrafi³am zagadac pierwsza do faceta, to tym bardziej facet da sobie radê.
Stary 2016-11-28, 19:30   #17
Gregorius_
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 848

Cytat:
Napisane przez Andz126p Poka¿ wiadomo¶æ
Gregorius, tak, jestem konkretna i w³a¶nie dziêki temu jestem ze swoim T¯em
To, ¿e zadzia³a³o to w Twoim przypadku nie oznacza, ¿e dzia³a u wszystkich. Ka¿dy lubi co innego.
Gregorius_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-28, 19:32   #18
Andz126p
Rozeznanie

Oby autor trafi³ na taka co lubi akcjê ci±gn±ca siê jak Moda na Sukces. 👏
Stary 2016-11-28, 19:43   #19
topdong
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 647

Ja Ci doradzê z mêskiej perspektywy co moim zdaniem najlepiej zrobiæ

Na wstêpie to Ty w ogóle ignoruj kompletnie fakt czy ona ma ch³opaka czy nie, czy status wolna czy zajêta. To mo¿e byæ fikcja, mo¿e zwi±zek siê rozlatuje, nie wiesz. Nie patrz na to.

Przy nastêpnej rozmowie jak temat bêdzie w trakcie to przerwij, ¿e "ej, my ju¿ tyle gadamy a jeszcze nie byli¶my razem na piwie, dawaj idziemy jutro do 'Speluny' o 15:00 i przy okazji dalej omówimy ten temat (podajesz dok³adny czas i miejsce - konkretna propozycja)

Lu¼no, bez spiny, ma byæ pure fun, ¿adnych zobowi±zañ. Bêdzie mia³a w±tpliwo¶ci to ponownie, nie rób spiny: jak Ci pasuje to ok, a jak nie to te¿ ok, pewnie i tak siê przejdê, ale bêdzie fajnie jak do³±czysz

Cytat:
Kolega:
Dziewczyna:
Kolega:
Tutaj za du¿o spiny, za bardzo oficjalnie, widaæ na kilometr o co chodzi, choæ zawsze to ju¿ jaki¶ start, ale mo¿e wystraszyæ.

A sêk w tym, ¿e to ma byæ tak "na pograniczu". Niemniej jednak jej odpowied¼ da Ci ju¿ wskazówkê co jest grane.

a) Ok pasuje! - super idealna odpowied¼

b) Wiesz co, jutro mi nie pasuje, ale co mo¿e w..., wtedy mam wolne - podaje termin alternatywny, te¿ jest dobrze

c) Jutro mi nie pasuje, mo¿e w x lub y, ale jeszcze dam Ci znaæ - s³abo, typowe kobiece odrzucenie lub te¿ zostawienie sobie otwartej furtki, czyli Ciebie jako opcji zapasowej, je¶li jej inne plany nie wypal±

d) Jutro nie mogê - nie za dobrze, nic nie proponuje dalej

e) Jutro jestem umówiona z ch³opakiem, mo¿e w przysz³ym tygodniu - jak tylko wspomina o ch³opaku, to bez wzglêdu na to czy go ma czy nie ma = you're done

W przypadkach c) i d) mo¿esz zawsze zaproponowaæ pó¼niej jeszcze raz co¶ podobnego (mo¿e byæ piwo, pizza, spacer - byle nie typowo randkowego, no chyba ¿e siê zgadacie o jakim¶ filmie to wtedy do kina).

Ale generalnie dzia³aj, czas dzia³a tylko na Twoj± niekorzy¶æ, bo do takich fajnych dziewczyn to bij± ciê¿kie kilometry facetów W ogóle siê nie zastanawiaj nad tym co pomy¶l± inni, olej to. Wiesz czemu? Bo w takiej sytuacji jeste¶ raz w ¿yciu. Za chwilê siê studia skoñcz±, ona wyjedzie/znajdzie ch³opaka i wtedy masz ju¿ pozamiatane. Najwy¿ej nie wyjdzie

Edytowane przez topdong
Czas edycji: 2016-11-28 o 19:45
topdong jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-28, 19:46   #20
Andz126p
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez topdong Poka¿ wiadomo¶æ

Na wstêpie to Ty w ogóle ignoruj kompletnie fakt czy ona ma ch³opaka czy nie, czy status wolna czy zajêta. To mo¿e byæ fikcja, mo¿e zwi±zek siê rozlatuje, nie wiesz. Nie patrz na to.

Przy nastêpnej rozmowie jak temat bêdzie w trakcie to przerwij, ¿e "ej, my ju¿ tyle gadamy a jeszcze nie byli¶my razem na piwie, dawaj idziemy jutro do 'Speluny' o 15:00 i przy okazji dalej omówimy ten temat (podajesz dok³adny czas i miejsce - konkretna propozycja)

Lu¼no, bez spiny, ma byæ pure fun, ¿adnych zobowi±zañ. Bêdzie mia³a w±tpliwo¶ci to ponownie, nie rób spiny: jak Ci pasuje to ok, a jak nie to te¿ ok, pewnie i tak siê przejdê, ale bêdzie fajnie jak do³±czysz

Tutaj za du¿o spiny, za bardzo oficjalnie, widaæ na kilometr o co chodzi, choæ zawsze to ju¿ jaki¶ start, ale mo¿e wystraszyæ.

A sêk w tym, ¿e to ma byæ tak "na pograniczu". Niemniej jednak jej odpowied¼ da Ci ju¿ wskazówkê co jest grane.

a) Ok pasuje! - super idealna odpowied¼

b) Wiesz co, jutro mi nie pasuje, ale co mo¿e w..., wtedy mam wolne - podaje termin alternatywny, te¿ jest dobrze

c) Jutro mi nie pasuje, mo¿e w x lub y, ale jeszcze dam Ci znaæ - s³abo, typowe kobiece odrzucenie lub te¿ zostawienie sobie otwartej furtki, czyli Ciebie jako opcji zapasowej, je¶li jej inne plany nie wypal±

d) Jutro nie mogê - nie za dobrze, nic nie proponuje dalej

e) Jutro jestem umówiona z ch³opakiem, mo¿e w przysz³ym tygodniu - jak tylko wspomina o ch³opaku, to bez wzglêdu na to czy go ma czy nie ma = you're done

W przypadkach c) i d) mo¿esz zawsze zaproponowaæ pó¼niej jeszcze raz co¶ podobnego (mo¿e byæ piwo, pizza, spacer - byle nie typowo randkowego, no chyba ¿e siê zgadacie o jakim¶ filmie to wtedy do kina).

Ale generalnie dzia³aj, czas dzia³a tylko na Twoj± niekorzy¶æ, bo do takich fajnych dziewczyn to bij± ciê¿kie kilometry facetów W ogóle siê nie zastanawiaj nad tym co pomy¶l± inni, olej to. Wiesz czemu? Bo w takiej sytuacji jeste¶ raz w ¿yciu. Za chwilê siê studia skoñcz±, ona wyjedzie/znajdzie ch³opaka i wtedy masz ju¿ pozamiatane. Najwy¿ej nie wyjdzie
O to to 👌👌👌
Stary 2016-11-29, 09:36   #21
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez topdong Poka¿ wiadomo¶æ

zTutaj za du¿o spiny, za bardzo oficjalnie, widaæ na kilometr o co chodi, choæ zawsze to ju¿ jaki¶ start, ale mo¿e wystraszyæ.
Dla mnie, jako kobiety - zaproszenie do knajpy, bo "po drodze", "w rewan¿u za notatki" czy inne takie -jest czysto kumpelskim zaproszeniem i nawet nie pomy¶lê, ¿e chodzi o co¶ innego.

Drugie pogrubione:
Naprawdê nie wystraszê siê, je¶li facet da mi do zrozumienia, ¿e chodzi o randkê, a nie o spotkanie dwojga znajomych, gdy maj± woln± chwilê.
Przecie¿ ona ma wiedzieæ, o co chodzi.
Stary 2016-11-29, 13:02   #22
topdong
BAN sta³y

Cytat:
Dla mnie, jako kobiety - zaproszenie do knajpy, bo "po drodze", "w rewan¿u za notatki" czy inne takie -jest czysto kumpelskim zaproszeniem i nawet nie pomy¶lê, ¿e chodzi o co¶ innego.
Po czê¶ci masz racjê. Dlatego nie proponujê formy "w rewan¿u", tylko jako lu¼ne zaproszenie po prostu...jej jako osoby Bez ¿adnego pretekstu ot tak. Na pewno wygl±da to mniej kumpelsko, ale te¿ nie wygl±da na typowe zaproszenie na randkê. I o to chodzi, ¿eby to by³o "na granicy", ¿eby dziewczyna siê sama nad tym zastanawia³a

- Ale po co tak kombinowaæ, przecie¿ jak bêdzie chcia³a to i tak siê zgodzi! Musi wiedzieæ o co chodzi.

Oczywi¶cie, jak autor siê jej podoba to zgodzi siê praktycznie bez wzglêdu na formê. A jak siê nie podoba to nawet staniêcie na rzêsach nie pomo¿e. Problem w tym....¿e te skrajne, a wiêc i czyste sytuacje s± rzadkie, a szczególnie du¿o rzadsza jest ta pierwsza gdy siê podoba. Nieporównywalnie czê¶ciej jeste¶my gdzie¶ w ¶rodkowej czê¶ci tego zakresu, czyli co¶ w stylu:
- W sumie to spoko ch³opak z niego, lubiê go, jest w porz±dku

Czyli byæ mo¿e za ma³o by siê zgodziæ na typow± randkê, ale zarazem wystarczaj±co by gdzie¶ wyj¶æ. I o to chodzi. Randka nie jest celem przy pierwszym Waszym spotkaniu w cztery oczy (chocia¿ byæ mo¿e to spotkanie niespodziewanie przemieni siê w randkê, kto to wie :P ). Celem jest zbudowanie relacji i zobaczenie jak Wam siê spêdza czas. Dopiero jak po tym spotkaniu zapoznawczym bêdzie dobrze to szed³bym dalej, gdy ju¿ siê nieco oswoicie w swoim prywatnym towarzystwie
Stary 2016-11-29, 13:45   #23
Pudel123
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 455

topdong dla mnie co¶ takiego to 11/10

Ch³opak jak ja tak zaprosi, to dowie siê czego¶ wiêcej o niej od niej samej. Nie oznacza to randki, jest to zwyk³e spotkanie kole¿eñskie. Nawet je¶li bêdzie to niewypa³ to bêdzie to tylko kole¿eñskie piwo, a nie wielka randka

Ch³opie, bierz siê w gar¶c - nigdy nie pomy¶la³am o facecie zapraszaj±cym mnie na kawê, czy piwo, ¿e to idiota.

89,9->73,2

spinoholiczka

[COLOR="Gray"]thriatlon - finished!
Pudel123 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-29, 14:44   #24
AlaZala
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 939

Cytat:
Kolega:
Dziewczyna:
Kolega:
To Aga to mistrzyni nadinterpretacji.
Gdyby kto¶ z kolegów zaproponowa³by mi kawê, nigdy w ¿yciu nie powiedzia³abym mu, ¿e nie, bo "wola³abym, ¿eby¶my na stopie kole¿eñskiej pozostali." I gdyby kto¶ tak odpowiedzia³ na moj± propozycjê, to pomy¶la³abym, ¿e to jaki¶ wariat...
AlaZala jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-29, 14:55   #25
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez AlaZala Poka¿ wiadomo¶æ
To Aga to mistrzyni nadinterpretacji.
Gdyby kto¶ z kolegów zaproponowa³by mi kawê, nigdy w ¿yciu nie powiedzia³abym mu, ¿e nie, bo "wola³abym, ¿eby¶my na stopie kole¿eñskiej pozostali." I gdyby kto¶ tak odpowiedzia³ na moj± propozycjê, to pomy¶la³abym, ¿e to jaki¶ wariat...
Jednak zrozumia³a dobrze, o co chodzi³o, bo chodzi³o w³a¶nie o randkê.
Kolega wpad³ potem do mnie zapytaæ, czy dr±¿yæ temat, czy odpu¶ciæ.
Stary 2016-11-29, 16:07   #26
SteveS
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 893

Pozna³am mojego mê¿a na studiach, na pierwszym roku. Gdyby pokazywa³ mi zainteresowanie, co jaki¶ czas "¿artuj±c z umiarem", to nie wiem, jakby to by³o. Zapro¶ j± na piwo - tylko j± - i zobacz, jak bêdzie. Je¶li nadajecie na tych samych falach i co¶ zaiskrzy, to to zobaczysz. Jak nie, to pozostaje stopa kole¿eñska. Tekstu o obawie przed plotkowaniem nie skomentuje - doros³y ponoæ jeste¶
SteveS jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-29, 16:25   #27
I am Rock
lokalna gwiazda

Ja na szczê¶cie zawsze spotyka³am facetów, którzy wiedzieli, czego chcieli. A gdybym mia³a siê domy¶laæ, ¿e jaki¶ facet jest mn± zainteresowany... w ¿yciu bym siê nie domy¶li³a.
Kto siê odwa¿y³, mia³ szansê.
Stary 2016-12-01, 15:44   #28
pqtryk12
Przyczajenie

Nie mia³em czasu odpisaæ wczesniej ale ju¿ jestem. Dziêkujê za wszystkie rady. Topdong- widzê, ¿e siê znasz na rzeczy. Taka analiza...😀

Ja przez te kilka ostatnich dni mam wra¿enie ze ³apiemy coraz lepszy kontakt. Zauwa¿y³em, ¿e lubi jak j± podwo¿e. Wygodna. 😁 Jednak to i tak nie s± te same relacje co ma z tym kumplem z grupy o którym wspomina³em. Tak wiem, ¿e mam siê skupiæ na sobie jednak my¶lê, ¿e maj± siê ku sobie. A on ju¿ na pewno.

Ale pomijaj±c wszystko... spróbowaæ nie zaszkodzi. Zapytam j± nied³ugo czy ma ochotê gdzie¶ wyj¶æ. Mo¿e juz nawet w sobotê jak bêdê mieæ czas. I bardzo mo¿liwe, ¿e siê zgodzi ale my¶lê, ¿e zapyta siê o resztê grupy 😛 hah, wtedy bêdzie trochê gorzej.
Stary 2016-12-01, 16:25   #29
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez pqtryk12 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie mia³em czasu odpisaæ wczesniej ale ju¿ jestem. Dziêkujê za wszystkie rady. Topdong- widzê, ¿e siê znasz na rzeczy. Taka analiza...😀

Ja przez te kilka ostatnich dni mam wra¿enie ze ³apiemy coraz lepszy kontakt. Zauwa¿y³em, ¿e lubi jak j± podwo¿e. Wygodna. 😁 Jednak to i tak nie s± te same relacje co ma z tym kumplem z grupy o którym wspomina³em. Tak wiem, ¿e mam siê skupiæ na sobie jednak my¶lê, ¿e maj± siê ku sobie. A on ju¿ na pewno.

Ale pomijaj±c wszystko... spróbowaæ nie zaszkodzi. Zapytam j± nied³ugo czy ma ochotê gdzie¶ wyj¶æ. Mo¿e juz nawet w sobotê jak bêdê mieæ czas. I bardzo mo¿liwe, ¿e siê zgodzi ale my¶lê, ¿e zapyta siê o resztê grupy 😛 hah, wtedy bêdzie trochê gorzej.
Pytaj. Zanim tamten zapyta. Jak siê zgodzi i nie zapyta o resztê grupy, to jest nadzieja.
Stary 2016-12-01, 19:19   #30
topdong
BAN sta³y

Ka¿da kobieta lubi byæ podwo¿ona, wy¶wiadczasz jej przys³ugê za darmo lol Raz na jaki¶ czas kole¿eñsko spoko, ale te¿ nie daj siê z tym wykorzystywaæ Grunt, ¿e ju¿ siê pokaza³e¶ z tej strony - to na plus.

Olej to co siê dzieje miêdzy ni± a tamtym go¶ciem, ignoruj to. Nie pytaj siê czy ona ma ochotê gdzie¶ wyj¶æ, tylko tak jak Ci pisa³em: normalnie powiedz jej z pe³nym u¶miechem: "Ty A¶ka, tyle gadamy a jeszcze nie byli¶my na piwie, dawaj idziemy jutro/w sobotê o 15:00 "

Nie pytaj siê! Tylko krótka, mêska propozycja Dalej ju¿ Ci opisa³em wszystko. Ogólnie lepiej by by³o w dzieñ nie-weekendowy, ale je¶li nie ma innej opcji to sobota te¿ mo¿e byæ.

Je¶li walnie tekst typu: "Ooo no spoko, zapytam siê reszty grupy czy te¿ chc± i¶æ" = kaplica, koniec, Twoja robota jest ju¿ skoñczona. Zainteresowana dziewczyna nie bêdzie potrzebowa³a innego towarzystwa poza Tob±.

Generalnie powiniene¶ by³ to ju¿ zrobiæ dzisiaj, jutro jest pi±tek wiêc atrakcyjne laski maj± ju¿ najczê¶ciej dawno co¶ umówione (chocia¿by ten drugi kolega), zatem jest spora szansa, ¿e przywalisz zêbami w krawê¿nik, ale mo¿e ona Ci zaproponuje alternatywny termin. Je¶li nie, to ze wzglêdu na do¶æ pó¼n± propozycjê spróbowa³bym ponownie np. w ¶rodê. Druga odmowa bez terminu alternatywnego = odcinasz kontakt, do widzenia. I oczywi¶cie wówczas na jej pro¶by o podwózkê nagle mówisz, "¿e bardzo Ci siê spieszy i nie mo¿esz"
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-02-04 11:38:17

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.