![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Nic nowego. Chodzi o podryw.
Cze¶æ wszystkim.
Darujê sobie rozwlek³y wstêp i przejdê od razu do konkretów. Otó¿ mam taki ma³y problem. W sumie do¶æ klasyczny. Podoba mi siê dziewczyna a nie wiem jak j± poderwaæ. Studiujemy na ten sam kierunek. Kolegujemy siê. Rozmawiamy ze sob±. Czesem w grupie czasem sami gdy tak siê z³o¿y, ¿e wracamy do domu a inni id± w swoj± stronê. Ogólnie to kontakt z ni± mam nawet spoko. Staram siê siadaæ blisko niej ale nie ca³y czas ¿eby nie odebra³a tego ¼le. Rozmawiamy o ró¿nych rzeczach. Czasem siê po¶miejemy. Raz lub dwa razy odwioz³em j± do domu. Mog³oby siê wydawaæ, ¿e jest dobrze. No w³a¶nie nie do koñca. Bo tak siê sk³ada, ¿e z wiêkszo¶ci± tak rozmawia. Po prostu takie relacje kole¿eñskie. W dodatku jest taki jeden z którym ma jakby odrobinê lepszy kontakt niz reszt±. Od pocz±tku jako¶ z³apali ze sob± dobry kontakt i widaæ, ¿e on stosuje "takie gierki" typu dokuczanie jak w podstawówce. Jednak nie jestem pewny jak ona go traktuje. Czy bardziej jako "kolezankê" czy jednak dostrzega w nim p³eæ przeciwn±. To jest pierwszy znak zapytania w tej sytuacji. Drugim jest jaki¶ ch³opak z jej miejscowo¶ci. Widzia³em na jej tablicy 2 zdjêcia z nim z przed roku ale niby ma status "wolna". Jednak widzia³em kiedy¶, ¿e co¶ z nim pisa³a. Nie wiem o czym ale jednak utrzymuj± jaki¶ kontakt. Jestem ciekawy tylko jaki. Gdybym wiedzia³, ¿e s± razem czy co¶ to od razu da³bym sobie spokój. Ale przez te dwa miesi±ce ani s³owem o nim nic nie wspomnia³a. W sumie ka¿dy chyba my¶li, ¿e jest wolna. Koñcz±c, chcia³em zapytaæ Was co najlepiej zrobiæ w tej sytuacji? Z góry dziêkujê za ka¿d± odpowied¼, proszê o wyrozumia³o¶æ i brak ironii.😁 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 895
|
Dot.: Nic nowego. Chodzi o podryw.
Co zrobic?
Mieæ jaja. Czyli co znaczy mieæ jaja - zapros ja na kawê, zaproponuj wspóln± naukê, zrób cokolwiek ¿eby pokazaæ ze jednak Ci nieco bardziej zale¿y. A je¶li jeste¶ hardkorem - powiedz jej ze Ci siê podoba i chcia³bys ja zaprosiæ na kawê/kolacje/do kina. Gdzie chcesz. Jak bêdzie siê wykrecac, to bêdziesz juz wiedzia³ ze raczej nie jest Toba zainteresowana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 758
|
Zamiast ¶ledziæ jej ¿yciorys na fejsbuczku i tworzyæ teorie spiskowe na podstawie zdjêæ, co do których i tak nie masz pojêcia 'co, kto i jak?', zapro¶ j± na kawê, do kina, whatever. Wierz mi, ¿e je¶li mia³aby byæ Tob± zainteresowana to zdecydowanie bardziej doceni tak± bezpo¶rednio¶æ, ni¿ jakie¶ zagajanie (tak siê jeszcze mówi?
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Sam z siebie ostatnio robi³em idiotê próbuj±c umówiæ siê na spotkanie z jedn± dziewczyn±. Najpierw mówi³a mi, ¿e nie ma czasu, pó¼niej jednak przypomnia³o siê jej, ¿e ma ch³opaka.
Wiem ,¿e to s± studia i je¶li co¶ nie wypali bêdzie to w Tobie siedzialo poniewa¿ bêdziecie siê czêsto widywaæ ale pamiêtaj je¶li Ty jej nie zaprosisz na spotkanie to zrobi to kto¶ inny ![]() Jedyne na co musisz sobie odpowiedzieæ to jak prze¿yjesz to je¶li nic z tego nie wyjdzie ![]() ![]() Pozdrawiam i powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
No tak wprost to raczej nie powiem. Takie cos móg³bym zrobiæ ewentualnie pod koniec studiów bo teraz to by³oby niezrêcznie kilka lat
![]() Kiedy¶ s³ysza³em, ¿e powinno sie od pocz±tku znajomo¶ci dawaæ jakie¶ aluzje, "rzucaæ" dwuznaczne teksty ¿eby dziewczyna nie zakwalifikowala cie jako kolega z którym mozna pogadaæ z nudów. Nie wiem ile w tym prawdy ale na wszelki wypadek czasem co¶ zazartuje ale z umiarem. Opcja z zaproszeniem gdzie¶ lub zrobieniem cokolwiek innego byle daæ do zrozumienia co jest na rzeczy jest bardziej realna. Jednak chyba mam "zbyt male jaja" 😄 bo nie mogê oprzeæ siê my¶li o konsekwencjach czyli plotkowania itd. Byloby mi to bardziej obojêtne gdyby to byla du¿a grupa ale niestety tak siê z³o¿y³o jest nas tyle co kot naplakal i wszyscy dobrze sie znamy, jeste¶my zgrani. Ale jeszcze pomy¶lê co by tu zrobiæ. I postaram siê wybadaæ teren czy w ogóle mam jakie¶ szanse i warto zaryzykowaæ. Wed³ug Was to siê czuje od razu czy jednak dziewczyna mo¿e byæ nawet zainteresowana ale nie daje tego poznaæ? Hmm, nieszczê¶liwa mi³o¶æ to za du¿o powiedziane. Je¶li by nic z tego nie wysz³o to trudno. Nie bêdê za³amany. Nie chcia³bym jedynie siê zb³a¼nic bo wtedy mo¿e byæ nieciekawie 😁 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Jak dla mnie u dziewczyn widaæ to od razu. Zabrzmi to brutalnie, ale byæ mo¿e pl prostu nie jest Toba zainteresowana, nie podobasz jej siê, ale rozmawia z toba bo jeste¶ fajnym kumplem i... Mo¿e tylko do tego SIÊ nadajesz 😁
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Wszystko zale¿y od dziewczyny tak jak u ch³opaków.
Jest taka stara zasada : Nie bierz dupy ze swojej grupy i cosik w tym jest. Wys³ane z mojego SM-G386F przy u¿yciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
I pewnie tak jest 😛
---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- No s³uszna zasada ☺ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Copyraptor
Wiadomo¶ci: 21 283
|
Ale czym siê zb³a¼nisz? Zaproszeniem jej na piwo/herbatê? Faktycznie, temat do plotek na cztery lata, dwie osoby z grupy posz³y razem na piwo...
![]() ![]() A jak odmówi i zacznie co¶ siê wykrêcaæ, to bêdziesz móg³ z twarz± z tego wyj¶æ, po prostu mówi±c, ¿e ok, nie ma sprawy, i nie ci±gn±c dalej tematu. Nic strasznego, spróbuj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Niby racja. Przecie¿ siê nie o¶wiadczam. Ale powody do zartowania i tak na pewno siê znajd±😊 ale w sumie to nie a¿ takie wa¿ne.
Chyba tak zrobiê tylko mo¿e trochê inaczej. Juz tam raz po¿ycza³em zeszyt od niej, to zrobiê to jeszcze ze dwa razy i powiem, ¿e ma u mnie kawê, piwo, cokolwiek.. I wtedy którego¶ dnia jak zobaczê ze jej sie nigdzie nie spieszy to powiem, ¿e czas na sp³atê d³ugo czy co¶ w tym stylu. Trochê bezpieczniejsza wersja. 😁 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
lokalna gwiazda
Wiadomo¶ci: 19 803
|
Powiem ci, jak mój kolega zachowa³ siê w podobnej sytuacji.
Kolega: S³uchaj Aga, mo¿e spotkamy siê w sobotê, poszliby¶my na kawê, czy co¶... Dziewczyna: Eeeeee, wola³abym, ¿eby¶my na stopie kole¿eñskiej pozostali. Kolega: Ok, je¶li tak wolisz. Ale nie by³bym sob±, gdybym nie zapyta³. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Copyraptor
Wiadomo¶ci: 21 283
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Sprawdzi³em co to stu³bia. Nie zna³em tego. Cz³owiek uczy siê przez ca³e ¿ycie 😄
My¶lê jednak, ¿e jest trochê m±drzejsza. Pewnie siê domysli ale mam jak±¶ furtkê i mogê w razie czego trochê siê wykrêciæ. A mo¿e jednak lepiej normalnie bez kombinowañ.. Jeszcze siê zastanowiê. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Zrób to normalnie a nie jak jakies male dziecko z przedszkola. Obchodzidz siê z ni± jak z jajkiem, b±d¼ ty normalny a nie taki...dziamgol.
Taki jak ty te¿ delikatnie mi zawsze mówil ze za po¿yczenie kasy/zeszytu itp jest mi winny kawê/wino/spacer... I do tej pory jest sam. Ale ka¿da dziewczyna jest inna. Mo¿e polubi takiego analityka sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 848
|
Cytat:
Bardzo dobry sposób ![]() Najlepsze co mo¿na zrobiæ to ... nie robiæ z tego wielkiej sprawy. Wiem, ¿e czasem jest to bardzo trudne, dlatego im szybciej (i im mniej zale¿y) tym lepiej bo wtedy z regu³y naturalniej mo¿na przyj±æ odmowê. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Ciekawe czy sama te¿ jeste¶ taka konkretna ![]() Z regu³y te co tak "p³acz±" na facetów i wyszydzaj± od "dzieci z przedszkola" same s± sparali¿owane tak, ¿e nigdy nawet rzês± nie mrugn±, aby broñ Bo¿e nie pokazaæ, ¿e zale¿y ![]() Wiêc nie mia¿d¿ ch³opaka, tylko wyka¿ siê zrozumieniem i zaproponuj rozwi±zanie adekwatne do jego mo¿liwo¶ci. Ciekawe, czy jakby Tobie siê jaki¶ facet mega podoba³ to by¶ by³a taka chêtna do pytania wprost. Ju¿ to widzê ... ![]() Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-11-28 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Gregorius, tak, jestem konkretna i w³a¶nie dziêki temu jestem ze swoim T¯em, dlatego napisalam mu to, co sama uwa¿am.
A skoro ja potrafi³am zagadac pierwsza do faceta, to tym bardziej facet da sobie radê. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 848
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Oby autor trafi³ na taka co lubi akcjê ci±gn±ca siê jak Moda na Sukces. 👏
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 647
|
Ja Ci doradzê z mêskiej perspektywy co moim zdaniem najlepiej zrobiæ
![]() Na wstêpie to Ty w ogóle ignoruj kompletnie fakt czy ona ma ch³opaka czy nie, czy status wolna czy zajêta. To mo¿e byæ fikcja, mo¿e zwi±zek siê rozlatuje, nie wiesz. Nie patrz na to. Przy nastêpnej rozmowie jak temat bêdzie w trakcie to przerwij, ¿e "ej, my ju¿ tyle gadamy a jeszcze nie byli¶my razem na piwie, dawaj idziemy jutro do 'Speluny' o 15:00 i przy okazji dalej omówimy ten temat ![]() Lu¼no, bez spiny, ma byæ pure fun, ¿adnych zobowi±zañ. Bêdzie mia³a w±tpliwo¶ci to ponownie, nie rób spiny: jak Ci pasuje to ok, a jak nie to te¿ ok, pewnie i tak siê przejdê, ale bêdzie fajnie jak do³±czysz ![]() Cytat:
A sêk w tym, ¿e to ma byæ tak "na pograniczu". Niemniej jednak jej odpowied¼ da Ci ju¿ wskazówkê co jest grane. a) Ok pasuje! - super idealna odpowied¼ b) Wiesz co, jutro mi nie pasuje, ale co mo¿e w..., wtedy mam wolne ![]() c) Jutro mi nie pasuje, mo¿e w x lub y, ale jeszcze dam Ci znaæ - s³abo, typowe kobiece odrzucenie lub te¿ zostawienie sobie otwartej furtki, czyli Ciebie jako opcji zapasowej, je¶li jej inne plany nie wypal± d) Jutro nie mogê - nie za dobrze, nic nie proponuje dalej e) Jutro jestem umówiona z ch³opakiem, mo¿e w przysz³ym tygodniu - jak tylko wspomina o ch³opaku, to bez wzglêdu na to czy go ma czy nie ma = you're done W przypadkach c) i d) mo¿esz zawsze zaproponowaæ pó¼niej jeszcze raz co¶ podobnego (mo¿e byæ piwo, pizza, spacer - byle nie typowo randkowego, no chyba ¿e siê zgadacie o jakim¶ filmie to wtedy do kina). Ale generalnie dzia³aj, czas dzia³a tylko na Twoj± niekorzy¶æ, bo do takich fajnych dziewczyn to bij± ciê¿kie kilometry facetów ![]() ![]() Edytowane przez topdong Czas edycji: 2016-11-28 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Drugie pogrubione: Naprawdê nie wystraszê siê, je¶li facet da mi do zrozumienia, ¿e chodzi o randkê, a nie o spotkanie dwojga znajomych, gdy maj± woln± chwilê. Przecie¿ ona ma wiedzieæ, o co chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
![]() ![]() - Ale po co tak kombinowaæ, przecie¿ jak bêdzie chcia³a to i tak siê zgodzi! Musi wiedzieæ o co chodzi. Oczywi¶cie, jak autor siê jej podoba to zgodzi siê praktycznie bez wzglêdu na formê. A jak siê nie podoba to nawet staniêcie na rzêsach nie pomo¿e. Problem w tym....¿e te skrajne, a wiêc i czyste sytuacje s± rzadkie, a szczególnie du¿o rzadsza jest ta pierwsza gdy siê podoba. Nieporównywalnie czê¶ciej jeste¶my gdzie¶ w ¶rodkowej czê¶ci tego zakresu, czyli co¶ w stylu: - W sumie to spoko ch³opak z niego, lubiê go, jest w porz±dku Czyli byæ mo¿e za ma³o by siê zgodziæ na typow± randkê, ale zarazem wystarczaj±co by gdzie¶ wyj¶æ. I o to chodzi. Randka nie jest celem przy pierwszym Waszym spotkaniu w cztery oczy (chocia¿ byæ mo¿e to spotkanie niespodziewanie przemieni siê w randkê, kto to wie :P ). Celem jest zbudowanie relacji i zobaczenie jak Wam siê spêdza czas. Dopiero jak po tym spotkaniu zapoznawczym bêdzie dobrze to szed³bym dalej, gdy ju¿ siê nieco oswoicie w swoim prywatnym towarzystwie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 455
|
topdong dla mnie co¶ takiego to 11/10
Ch³opak jak ja tak zaprosi, to dowie siê czego¶ wiêcej o niej od niej samej. Nie oznacza to randki, jest to zwyk³e spotkanie kole¿eñskie. Nawet je¶li bêdzie to niewypa³ to bêdzie to tylko kole¿eñskie piwo, a nie wielka randka ![]() Ch³opie, bierz siê w gar¶c - nigdy nie pomy¶la³am o facecie zapraszaj±cym mnie na kawê, czy piwo, ¿e to idiota.
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 939
|
Cytat:
Gdyby kto¶ z kolegów zaproponowa³by mi kawê, nigdy w ¿yciu nie powiedzia³abym mu, ¿e nie, bo "wola³abym, ¿eby¶my na stopie kole¿eñskiej pozostali." I gdyby kto¶ tak odpowiedzia³ na moj± propozycjê, to pomy¶la³abym, ¿e to jaki¶ wariat... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Kolega wpad³ potem do mnie zapytaæ, czy dr±¿yæ temat, czy odpu¶ciæ. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 893
|
Pozna³am mojego mê¿a na studiach, na pierwszym roku. Gdyby pokazywa³ mi zainteresowanie, co jaki¶ czas "¿artuj±c z umiarem", to nie wiem, jakby to by³o. Zapro¶ j± na piwo - tylko j± - i zobacz, jak bêdzie. Je¶li nadajecie na tych samych falach i co¶ zaiskrzy, to to zobaczysz. Jak nie, to pozostaje stopa kole¿eñska. Tekstu o obawie przed plotkowaniem nie skomentuje - doros³y ponoæ jeste¶
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
lokalna gwiazda
|
Ja na szczê¶cie zawsze spotyka³am facetów, którzy wiedzieli, czego chcieli. A gdybym mia³a siê domy¶laæ, ¿e jaki¶ facet jest mn± zainteresowany... w ¿yciu bym siê nie domy¶li³a.
Kto siê odwa¿y³, mia³ szansê. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Nie mia³em czasu odpisaæ wczesniej ale ju¿ jestem.
![]() Ja przez te kilka ostatnich dni mam wra¿enie ze ³apiemy coraz lepszy kontakt. Zauwa¿y³em, ¿e lubi jak j± podwo¿e. Wygodna. 😁 Jednak to i tak nie s± te same relacje co ma z tym kumplem z grupy o którym wspomina³em. Tak wiem, ¿e mam siê skupiæ na sobie jednak my¶lê, ¿e maj± siê ku sobie. A on ju¿ na pewno. Ale pomijaj±c wszystko... spróbowaæ nie zaszkodzi. Zapytam j± nied³ugo czy ma ochotê gdzie¶ wyj¶æ. Mo¿e juz nawet w sobotê jak bêdê mieæ czas. I bardzo mo¿liwe, ¿e siê zgodzi ale my¶lê, ¿e zapyta siê o resztê grupy 😛 hah, wtedy bêdzie trochê gorzej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN sta³y
|
Ka¿da kobieta lubi byæ podwo¿ona, wy¶wiadczasz jej przys³ugê za darmo lol
![]() ![]() Olej to co siê dzieje miêdzy ni± a tamtym go¶ciem, ignoruj to. Nie pytaj siê czy ona ma ochotê gdzie¶ wyj¶æ, tylko tak jak Ci pisa³em: normalnie powiedz jej z pe³nym u¶miechem: "Ty A¶ka, tyle gadamy a jeszcze nie byli¶my na piwie, dawaj idziemy jutro/w sobotê o 15:00 ![]() Nie pytaj siê! Tylko krótka, mêska propozycja ![]() Je¶li walnie tekst typu: "Ooo no spoko, zapytam siê reszty grupy czy te¿ chc± i¶æ" = kaplica, koniec, Twoja robota jest ju¿ skoñczona. Zainteresowana dziewczyna nie bêdzie potrzebowa³a innego towarzystwa poza Tob±. Generalnie powiniene¶ by³ to ju¿ zrobiæ dzisiaj, jutro jest pi±tek wiêc atrakcyjne laski maj± ju¿ najczê¶ciej dawno co¶ umówione (chocia¿by ten drugi kolega), zatem jest spora szansa, ¿e przywalisz zêbami w krawê¿nik, ale mo¿e ona Ci zaproponuje alternatywny termin. Je¶li nie, to ze wzglêdu na do¶æ pó¼n± propozycjê spróbowa³bym ponownie np. w ¶rodê. Druga odmowa bez terminu alternatywnego = odcinasz kontakt, do widzenia. I oczywi¶cie wówczas na jej pro¶by o podwózkê nagle mówisz, "¿e bardzo Ci siê spieszy i nie mo¿esz" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.