|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Problem zazdrości w związku z nową dziewczyną
Hej jestem Michał.
Chciałbym zasięgnąć dziewczyny waszej rady bo mam problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Poznałem jakiś czas temu przez portal randkowy wspaniałą dziewczynę. Inteligętna. Rozmowna, piękna. Zrobiła na mnie niesamowite wrażenie. Ja na niej też. Umawialiśmy się kilka miesięcy , następnie weszliśmy w stały związek. byłem najszczęśliwy na świecie. Ona też. Na każdym kroku podkreśla jak jej na mnie zależy. Jak jestem dla nie ważny. Niestety z czasem zacząłem poznawać jej znajomych. Cały czas w rozmować z nimi pojawiało się zdanie- o kojeny chłopak. Nie zawracałem sobie tym głowy ale w pewnym momencie zacząłem się zastanawiać dlaczego oni tak mówią. Raz przez przypadek gdy u niej byłem zostawiła mi swój laptop na którym była otwarta strona facebooka. Wyskoczyło okienko rozmowy. Pisał do niej jakiś kolega. Zdiwił mnie ton i jego nastawienie. Przewinołem konwersację i okazało się że przed tym jak mnie poznała randkowała z nim i nawet doszło między nimi do seksu. Zdziwiłem się dlaczego nadal z nim pisze ale uznałem że nie będę na to zwracał uwagi. Jakiś czas póżniej będąc na siłownii razem, dała mi swój telefon. Podobnie. Znowu napisał do niej jakiś inny kolega. Przesunołem konwersację i oczywiście znowu okazało się że z nim randkowała i też umawiała na seks. Było to troszkę dla mnie za dużo i zapytałem wprost. Dlaczego nadal pisze, dzwoni i rozmawia z kimś skoro spotyka się ze mną. Odpowiedziała że tylko ja jestem dla niej ważny, kocha mnie i jak chcę to skasuje numer i urwie kontakt jeżeli tylko mi to przeszkadza. Stałem się nieufny. Ostatnio będąc na wyjściu do restauracji znowu widziałem że pisało do niej dwóch kolesi na messengera. Czuje się strasznie zazdrosny. Ona jest bardzo towarzyska. Ma bardzo dużą łatwość rozmowy z ludzmi. Nie chcę jej zabraniać kontaktów, rozmów. Nie wiem jak z nią o tym porozmawiać żeby nie odebrała tego że czegoś jej zabraniam. Stale powtarzam sobie żeby nie być zazdrosnym bo przecież ja też rozmwiam w pracy z różnymi dziewczynami. I skoro cały czas spędza czas ze mną , cały czas powtarza mi że jestem dla niej idelany to nie będę sobie robić problemów. Jednak za każdym razem gdy słyszę sygnał dzwonka jej telefonu z messengera i widzę ikonkę mężczyzny zaczyna mnie to lekko drażnić. Dziewczyny poradzcie jak z nią o tym porozmawiać żeby nie wyjść na chorobliwie zazrosnego i nie zepsuć tego co stworzyło się między nami. |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Problem zazdrości w związku z nową dziewczyną
Moim zdaniem to porozmawiać z nią szczerze, powiedzieć jak to z Twojej strony wygląda. Innym sposobem może być to, że Ty zaczniesz pisać z koleżankami o błahych rzeczach żeby ona zauważyła, że piszesz z innymi kobietami- może jak poczuje się podobnie jak Ty to wtedy zrozumie
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Czyli nie chcesz jej zabraniać kontaktów z ludźmi, ale przeszkadza ci, że odzywa się do facetów innych niż ty, skoro spotyka się z tobą. Opamiętaj się.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym była wkurzona gdyby mój tż pisał z byłymi dziewczynami z którymi uprawiał seks.
Autorze w twoim przypadku jedyne rozwiązanie to szczera rozmowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;70748981]Czyli nie chcesz jej zabraniać kontaktów z ludźmi, ale przeszkadza ci, że odzywa się do facetów innych niż ty, skoro spotyka się z tobą. Opamiętaj się.[/QUOTE]
ja generalnie nie jestem za "zakazem" spotykania się z innymi, ale jak w grę wchodził sex to jednak jestem trochę innego zdania
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zazdrośc w związku z nową dziewczyną
Piszesz bardzo rozsądnie. I myślisz rozsądnie.
Prawda jest taka, że gdyby ona nie odpisywała, oni by z nią nie flirtowali. Jedyne co możesz chyba zrobić, to porozmawiać z nią i powiedzieć, że zależy Ci na niej, nie jesteś zazdrosny o jej przeszłość, ani w ogóle, ale niezbyt fajne jest to, że piszą do niej różni mężczyźni z przeszłości albo inni flirtujący. Wiesz, że to niewinny flirt, ale można sobie pomyśleć, że ona jest nadal zainteresowana utrzymaniem z nimi kontaktu...jakby Wam nie wyszło. Ty również zapewne zrezygnowałeś z innych randek na rzecz niej, bo tylko wyłączność Cię interesuje. I tylko to może być podstawą udanego związku. Jakiś czas temu pisali do mnie dwaj faceci w tym samym tygodniu! Schlebiało mi to, nie powiem, jeden to facet z którym tylko się całowałam , ale on był cudzoziemcem i wyjechał za granicę właśnie wtedy gdy poznałam obecnego faceta i wtedy kiedy mogliśmy chodzić na randki (tzn więcej randek) i sprawdzić czy coś z tego wyjdzie. Przyleciał do Warszawy, odmówiłam mu spotkania. Pomyślałam sobie, że nie mogę sprawić, by mój chłopak czuł się zazdrosny, wszak kiedyś się z tamtym umawiałam, a on wyraźnie nie mógł o mnie zapomnieć. Drugi to jakiś nowy, chciał mnie poderwać, bo słyszał od kolegi że mam pasję, którą on bardzo ceni. Ten drugi był nachalny w kontakcie, pomyślałam sobie, że w spotkam się z nim na kawę, bo tamten zastrzegał, że to zwykłe koleżeńskie spotkanie. Mamy wspólny zawód, nigdy nie wiadomo jak w sprawach zawodowych , poza tym miałam plan, że jak będzie miły, to go zapoznam z wolnymi koleżankami. Z tym się spotkałam na 45 minut, ale za, że tak powiem, pozwoleniem chłopaka. Podczas spotkania wspomniałam o chłopaku i potem jak do mnie pisał jeszcze, to odpisywałam z opóźnieniem, zdawkowo raczej. Przestał pisać ![]() także da się wyplątać z przeszłości i z nowych znajomości i to w elegancki sposób |
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
No przecież szuka mężczyzn przez portale randkowe. Czego się spodziewałeś, że nie lubi pisać w facetami?
Ona w ogóle usunęła już ten portal randkowy, czy wciąż ma tam konto? Moim zdaniem jest nastawiona na nieustanne poznawanie męzczyzn i wg. mnie wiedziałeś, na co się piszesz, umawiając się z aktywną użytkowniczką takiego serwisu. |
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Skoro jej znajomi mówią, że jesteś "kolejnym chłopakiem", to znaczy, że jesteś kolejnym chłopakiem. Jeśli nie odpowiada Ci obyczajowość dopuszczająca flirt na każdym kroku, to znaczy, że to nie jest idealna dziewczyna dla Ciebie. Faceci, którzy do niej wypisują to zapewne w większości byli kochankowie i potencjalni kochankowie, a nie koledzy.
Ja mam dużo kolegów, ale są to koledzy, co znaczy, że ja ich nie podrywam, oni mnie nie podrywają, nie ma między nami żadnych kontaktów erotycznych, seksualnych i żadnego flirtu. Kolega to dla mnie ktoś, kto mógłby się z dnia na dzień stać koleżanką, a mi nie zrobiłoby to żadnej różnicy. |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;70748981]Czyli nie chcesz jej zabraniać kontaktów z ludźmi, ale przeszkadza ci, że odzywa się do facetów innych niż ty, skoro spotyka się z tobą. Opamiętaj się.[/QUOTE]
Haha ,,opamiętaj się" to dobry zwrot w przypadku kogoś kto pozwala sobie na takie zagrywki ze strony dziewczyny. Trzeba chyba nie miec jakiegos rodzaju świadomości, żeby mając faceta sprawiac takimi kontaktami, by czuł się w taki sposób To, że gość nie podjal powaznych krokow w tej sprawie to wlasnie sygnal, ze sie nie opamietał jeszcze Przynajmniej ja sobie nie wyobrazam czegos takiego ze strony faceta, bo to wprowadza najgorszego rodzaju emocje do zwiazku :P
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga do administratorów:
Trzeba połączyć z tym wątkiem, bo są dwa identyczne - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112986 |
|
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja osobiście pogoniłabym tego faceta na zbity pysk za przeglądanie mojej prywatnej korespondencji. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;70790586]Ona nie ma żadnego obowiązku postępować według jego zasad co do doboru znajomych. Jeśli nie podoba mu się utrzymywanie kontaktów z były partnerami seksualnymi, to ma prawo tego nie robić i szukać dziewczyny, która również tego nie uznaje.
Ja osobiście pogoniłabym tego faceta na zbity pysk za przeglądanie mojej prywatnej korespondencji.[/QUOTE] Czytanie było nie w porządku. Ale kontakt z ludźmi, a kontakt z ludźmi, z którymi się uprawiało seks jest czymś zupełnie innym i mnie też by przeszkadzał. Każdy ma prawo do swojej wrażliwości w związku, wiesz? Ona nie ma obowiązku, a on nie ma obowiązku tego tolerować. To chyba proste.
|
|
#13 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.