|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Peeling-zupełnie nowy
Poszukuje dobrego peelingu do twarzy i kosmetyczka kiedyś poleciła mi peeling, który się ściera z twarzy jak gumka. Nie pamietam jego nazwy ale ponoć jest świetny. Czy wiecie jaki to jest i czy możecie jakiś polecic. Liczę na was!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Peeling-zupełnie nowy
Chodzi Ci o gommage? Różne firmy mają w swojej ofercie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Sama chetnie sie dowiem co to za nowość!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Taki peeling nazywa się gommage - od francuskiego "gumowanie", bo jak się go ściera to się robią takie wałeczki jak od gumki myszki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Zachęciłaś mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Brzmi nieźle. Ciekawe ile takie cudo może kosztować? Mniej więcej tyle co zwykły peeling czy troche drożej? gdzie takie coś można znaleźć? Wie ktoś?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Właśnie o taki peeling mi chodzilo! Nigdy jednak nie spotkałam sie z takim i nie wiem jak go szukać. Polećcie jakiś konkretny bo ja sie zagubie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Peeling gommege ma Faberlic
Jego symbol to C6. Seria C jest przeznaczona do cery dojrzałaj, ale ten peeling znalazł się tam głównie ze względu na swoją delikatność. Produkt jest na KWC, więc można sobie poczytać ![]() Ja osobiście go uwielbiam ![]() Obecnie w promocji za 9.90 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A co to za firma?Faberlic - nie słyszalam o takiej. Czy można to kupić w przeciętnej drogerii?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
nie, tylko sprzedaż bezpośrednia (z katalogu od konsultantki),
ale działa też sklep internetowy na stronie tej firmy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Bardzo dobry pilling enzymatyczny kupilam ze 3 tyg temu.Jest to nowosc firmy LUMENE.
Pilling jest bez ziarenek do scierania. Naklada sie go na lekko zwilzona cere i trzyma 10 min,potem splukuje. Skladniki aktywne to wyciag z papai i kwas salicylowy. Pilling jest w niebieskim opakowaniu.z tej samej serii jest jeszcze pilling scierajacy w podobnym opakowaniu,wiec trzeba uwazac,zeby nie pomylic. polecam |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Chciałam wkleić skany z Avanti - w poprzednim numerze był przegląd peelingów m.in. do twarzy i było tam dużo peelingów gommage ze zdjęciami, ale niestety są za duże, a jak je zmniejszę, to nazwy będą nie do odczytania. Dlatego przepiszę nazwy, a jeśli ktoś chciałby skany, to proszę na PW, wyślę je na maila
![]() Peelingi gommage: GOMME-AGE DOUCEUR Carita, z miodem, 165 zł/75 ml SOIN EXFOLIANT LUMIERE Lierac, z ekstraktami z papai i brzoskwini, 92 zł/100 ml GOMMAGE DOUX PURIFIANT Avene, z wodą termalną, 59 zł/50 ml DOUX PEELING Clarins, z glinką, 135 zł/40 ml PURE CALMILLE Yves Rocher, z wyciągiem z rumianku, 27 zł/50 ml PURETE EXFOLIANTE Decleor, z olejkami eterycznymi, 123 zł/50 ml REPONSE JEUNESSE Matis, z olejkiem z pestek winogron, 110 zł/50 ml BOTOSKIN EFEKT Bielenda, termiczny, 16 zł/50 ml GOMMAGE FONDANT Payot, z olejem lnianym, 146 zł/75 ml GOMMAGE MICROPERLE ECLAT Chanel, z ekstraktem z gorzkiej pomarańczy, 176 zł/75 ml POLISHING PEEL Nu Skin, z enzymami z dyni i glinką, 50 zł/50 ml CREMA ESFOLIANTE VISO Bioetyc, z wyciągiem z bambusa, 35 zł/150 ml CREME GOMMAGE Faberlic, z olejem sezamowym, 18 zł/75 ml |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj kupilam zestaw do domowej mikrodermabrazji z Eveline i musze przyznac ze bardzo mi sie podoba. Peeling jest z drobinkami ściernymi ale po masażu zostawia sie go na twarzy na 3 min. W zestawie jest krem, który naklada sie po peelingu. Odświeza i koi skore. Mam teraz taka gladka w dotyku cere. Dzis ide na kolejny zabieg z kwasami u kosmetyczki. Teraz powinno byc dobrze z moja cera. Zniknely mi juz przebarwienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Faktycznie dobry jest taki peeling.Idealnie nadaje się do cery wrażliwej,do cery z rozszerzonymi naczyniami krwionośnymi,odwodnionej , dojrzałej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Najlepsze jest to, że nie kosztuje zbyt duzo 27 zł. Sprwadził się a na pewno bedzie lepszy jak go zastosuje kilka razy.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
A ja przestałam wydawać pieniądze na peelingi ,jak przeczytałam i wypróbowałam peeling z fusów z kawy. Jak dla mnie rewelacja , do niego dodaje jogurt albo śmietane albo też jak mam sok z oliwek. I skóra jest tak samo gładka jak po drogich peelengach , mało tego na wiosne i jesien wychodzą mi suche skórki i tym peelingiem je zniwelowałam . Po twarzy masuje delikatnie bo jest dosc ostry ale ciału nie żałuje Efekt super!!! Mojej cerze to pasuje , mam wrażliwą i suchą nie wiem jak taki peeleng działa na inne rodzaje skór , ale warto go wypróbowac .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.