|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
nawilzanie
od dlzszego jzu czasu szukam i szukam kreu nawilzajacego dla cery tłustej ze skłonnoscia do przesuszania sie czy znacie jakis godny polecenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: nawilzanie
poczytaj na KWC o kremie nawilżającym Iwostin, zdaje się że to lekki kremik, dobrze nawilżajacy i njie zatykający porów.
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nawilzanie
Jak pomoc przesuszonej kosmetykami przeciwtradzikowymi skorze?
Wieczorem uzywam na twarz masci lub innego specyfiku na tradzik (obecnie wrocilam do brevoxylu). Na rano natomiast poszukuje czegos co nawilzy moja luszczaca sie skore. Naprawde juz nie wiem co robic... Ciagle poszukuje dobrego kremu, ktory nawilzy ale nie przyczyni sie do powstawania nowych krostek. Musi tez nadawac sie pod makijaz - to w sumie najwazniejszy punkt ktory z gory skresla wiele produktów. Jesli wam cos pomoglo to prosze doradzcie mi cos... Jakis krem, a moze masc? ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Cześć Ines
![]() Mam co prawda "troszkę" ![]() ![]() Oto mój zestaw, jaki stosuję (bądź stosowałam), oczywiście na brevoxyl: -NOC - Epitheliale A-DERMY - pięknie odbudowuje, ale ciutkę za słabo nawilżał, więc do kompletu doszedł Re-lipid Dax Cosmetics - świeciłam się po nim jak latarnia morska, ale pomógł ![]() ![]() ![]() -DZIEŃ - serum z wit. C Pharmaceris A, na to jeszcze krem o przedłużonym nawilżaniu Iwostinu spf 20 Właśnie po to serm z wit. C sięgnęłam, kiedy skóra baaaardzo mi się łuszczyła i pomogło ![]() Podaję Ci link do wątku, kiedy to sama szukałam czegoś nawilżającego: http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1082367076 Może coś tam znajdziesz dla siebie? Pozdrawiam serdecznie Yolla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
proponuej kremik z yves rocher z seri bio camille
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Re: nawilzanie - Avene Clean AC?
Zanim zalozylam ten watek, ten twoj przewertowalam od poczatku do konca
![]() Narazie moja uwage zwrocil ten krem http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=5972 Zastanawiam sie czy w niego nie zainwestowac (uzywal ktoś?) Rozejrze sie tez za tym co polecilyscie. Naprawde moja cera doprowadza mnie juz do szalu... jak nie krostki to istna pustynia na twarzy... Nawet nie moge normalnie sie pomalowac bo fluid wyglada na tym okropnie ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Re: nawilzanie - Avene Clean AC?
Ja moge polecić krem z niskiej półki, nawilżający bez zbędnych dodatków. Oto link
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=7040 ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Miałam podobny problem i dermatolog poleciła mi Physiogel. Wcześniej stosowałam Hydraphase LRP, ale niestety sobie nie dawał rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
kto uzywal kremu Avene Clean AC ??
Hmm... Teraz biore pod uwage ten krem Bielendy, Physiogel i caly czas zastanawiam sie nad tym Avene. Te kilka opinii ktore sa na jego temat na KWC jakos mi nie wystarcza.
Ale najpierw musze sie udac do mamy na negocjacje... Jesli zasponsoruje mi kolejne smarowidlo na twarz to zdecyduje sie na ktores z tych drozszych rozwiazan. Jesli natomiast pamieta jeszcze o moich nieudanych inwestycjach w Vichy, bede musiala zadowolic sie tanszym kremem. Mysle z reszta ze ta Bielenda nie bylaby zla... No zobaczy sie. I wciaz czekam ze znajdzie sie tu jakas osoba ktora powie mi wiecej o kremie Avene.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Re: kto uzywal kremu Avene Clean AC ??
Ines kiedyś kupiłam ten kremik Avene, bo był w promocji (pakowany razem z żelem) Żel strasznie wysuszył skóre i nie polecam. A kremik? Uważam, że robi to samo co bielenda, tylze ze jest zdecydowanie droższy oraz szybciej się kończy.
![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ja osobiscie zdecydowanie polecam krem firmy DERMEDIC "Acne Expert C" z woda zrodlana Le Perray. Jak dla mnie jest to najlepszy z rodzaju kremow wspomagajacych kuracje antytrdzikowa. Bardzo dobrze nawilza, cudownie pachnie (wrecz uzalezniajaco
![]() Kosztuje okolo 40zl Osobiscie polecam, choc ze skora nigdy nic nie wiadomo, bo kazdy ma inna, mojej jak najbardziej odpowiadal ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
koculek, mam pytanko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ask@ krem bielendy stosuję jako kremik samodizelny. Nigdy nie stosowałam brevoxylu. W ogóle jestem bardzo sceptycznie do wyszuszajacych specyfików nastawiona. Czasem używam olekju z drzewa herbacianego, ale tylko na pojedyncze wypryski. A na nosek (gdzie mam wągry) używam emulsji Avene Cleanance K. Ale moje osyfione czółko
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja tez polecam krem z dermedicu acne expert c...to naprawde dobry krem... dobrze nawilza nie pozostawiajac po sobie zadnych krostek czy zakornikow.. jak to czyni wiele innych kremow.obecnie uzywam brevoxylu a na to gruuubaaa wartswa physiogelu ... i jest super... buzia bez pryszczy i nie wysuszona...mam nadzieje ze tak pozostanie chociaz nie moge sie do tego przyzwyczaic jakos.
mam jeszcze pytanko... czy moge uzywac toniku zwezajacego pory erisu ??z tylu na opakowaniu napisali ze przeznaczony jest dla osob po 20 roku zycia.. a ja mam dopiero 17...hmmmm....i jeszcze takie glebsze pytanko.. czy kiedys bede mogl odstawic te wszystkie specyfiki i jakos normalnie egzystowaC?? czy jestem skazany na to przez iles tam lat??nie usmiecha mi sie takie cos... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
wiek w tym przypadku nie ma nic do rzeczy moim zdaniem
![]() A co do drugiego pytania, to sama mam ten problem, ale obawiam sie, ze to tak latwo z tym nie pojdzie ![]() Kiedys myslalam, ze po 20tce bede miala z tym swiety spokoj, a jeszcze bardziej mi sie cera pogorszyla;((( obawiam sie, ze jesli odstawila bym kosmetyki do "mlodzienczej cery" to byloby bardzo zle ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
no wlasnie... jakbym teraz odstawil te wszystkie cudenka ..za ciezkie pieniadze...mialbym duze problemy...będac w krakowie jedna dermatolozka powiedziala mi ze bede mial tradzik do 25 roku zycia ?;/:O...ale oczywiscie nie chciala mi jakiegos antybiottyku doustnego przepisac twierdzac ze nie trzeba... ze zmiany nie sa na tyle duze...tylko ze jakbym sobie z dwa dni odpuscil z myciem zelami i kremowania sie dobrym kremem to mam problem na dwa tygodnie...jesli chodzi o ten tonik to wydaje mi sie dobry...w minimalnym stopniu sciaga pory... ale to moj zaledwie drugi tonik w zyciu..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam kremik również Bielendy ale z zielona herbatą, są dwa warianty tego kremu, jeden jest do cery suchej, a drugi do normalnej, tłustej i mieszanej. Bardzo dobrze nawilżał, nie zatykał porów, nie wyskakiwały mi pryszcze, cera była miękka i delikatna w dotyku.Myśle że na noc nałożony po brevoxylu będzie w sam raz.
Pozdrawiam Kamila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
40 zł?
![]() ja żel do mycia twarzy z tej serii (dla mnie - koszmar) kupiłam za 19 zł, a kremik za 26 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
agnieska napisał(a):
> 40 zł? ![]() > ja żel do mycia twarzy z tej serii (dla mnie - koszmar) kupiłam za 19 zł, a kremik za 26 zł ![]() To tanio kupiłaś ![]() Do Tomka - możesz spokojnie używać tego toniku ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
może i tak.. w tej aptece Lysanel Active kosztuje 38, we Wrocławiu - 48...
szczęściara ze mnie ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
nawilzenie
szukam jakiejs dobrej maseczki gleboko nawilzajacej. Najlepiej jakby byla to jakas ktora mozna zrobic domowymi sposobami bo na drogie kosmetyki nie mam juz kasy i sliy zeby latac po sklepach, aczkolwiek cos z drogerii tez mozecie polecic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Dot.: nawilzenie
up up
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Ja najbardziej polecam maski z glinki "deramglin" na krostki maseczke antytradzikowa i jest tez maska odżywcza- sa to 100% naturalne maski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
To link do wątku, w którym zamieszczono kilkadziesiąt przepisów na domowe maseczki:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...eczki+z+kuchni a to linki do wątków o podobnej tematyce, odnalezione przez wyszukiwarkę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...eczki+z+kuchni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.