|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Monitoring sklepu/domu/wszystkiego
Witajcie drogie moje!
![]() W związku z tym, że znajoma moja wymarzyła sobie, iż w bliskiej przyszłości otworzy własny sklep(nie wie jeszcze, czy chce coś robić sama, czy nawiąże współpracę z Żabą lub innym zwierzakiem), ale martwi się o złodziei i chuliganów. W związku z tym chciała zainstalować monitoring w swoim niedoszłym sklepiku, dzięki któremu będzie mogła mieć w razie czego na wszystko pogląd. Wiadomo, że będą w technologii cyfrowej, bo kosztują już tyle samo co kamery analogowe. Rzecz w innej kwestii - czy mają to być kamery IP oraz jak z rozdzielczością. Czy warto inwestować w HD lub FullHD? Wiadomo, że często jakość obrazu jest czynnikiem decydującym w przypadku schwytania jakiegoś "rabusia", ale czy warto? Pytam tutaj, bo mam nadzieję, że któraś ma męża/kochanka, który byłby w stanie to łopatologicznie wytłumaczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Monitoring sklepu/domu/wszystkiego
Kilka zasadniczych pytań:
1. Jaki budżet chce na to przeznaczyć? 2. Jak duży jest ten sklep/jaki obszar miałby obejmować ów monitoring? 3. Czy ma być do bezprzewodowo, czy jednak po kabelku? Kamery IP są co prawda droższe, ale też i wygodniejsze. 4. Czy będzie w stanie wyłożyć dodatkową kasę na sprzęt do magazynowania tego materiału i ogólnie streamingu? Tutaj w grę wchodzi wiele zmiennych i ciężko jest cokolwiek powiedzieć bez znania jakiegoś planu pomieszczenia, budżetu itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
1. Budżet... Myślę, że maksymalnie będzie w okolicach 5-7tys., a z tego co wyczytałam w tym poradniku: xxxx to trochę mało, jeśli chce się "ogarnąć" FullHD na kamerach IP.
2. Nie więcej niż 30-35m, ponieważ to stosunkowo mały sklep. Taki osiedlowy. 3. Fajnie, gdyby było to bezprzewodowo, bo z tego co czytałam, kamer IP nie można zakłócać, więc to dodatkowy plus. 4. Tutaj odpowiem później, gdy sama się tego dowiem ![]() Dzięki za odpowiedź! ![]() Edit. Wygląda na to, że źle rozpoczęłam temat. Ciekawe, czy gdybym pisała o "monitoringu telefonu męża" albo innych tego typu sztuczkach, byłoby więcej odpowiedzi ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-09-01 o 14:32 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Proponuję rozejrzeć się na allegro za" kamera wifi" + do tego jakiś soft pozwalający na przechwytywanie obrazu z kilku/kilkunastu kamer. Kiedyś miałam takowy monitoring w swoim sklepie i dawał radę. Za wszystko wydałam - 4 x kamera wifi + oprogramowanie = 1200zł. Jakość nagrań była naprawdę bardzo dobra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Miałam podobny problem, ale ktoś mi polecił kamerkę xxx i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona - z jakości obrazu i z tego, że mogę sprawdzać, co się dzieje w domu kiedy mnie nie ma nawet na telefonie
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-02-10 o 18:34 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Też się swojego czasu orientowałam z mężem w kwestiach monitoringu, postanowiliśmy zainstalować monitoring jeszcze zanim nasz synek pojawi się na świecie. Mój mąż kupił cały zestaw do monitoringu ip marki spacetronik na allegro od dmtrade. Jakość produktów tego sprzedawcy sprawdziliśmy już wcześniej, bo kupiliśmy u niego kamerę poklatkową. Kamery ip są bezprzewodowe, mają fajny interfejs i co ważne w konkurencyjnych cenach: xxx
Słyszałam o kamerze Zerkam, ale jakoś nie przemawia do mnie opłata abonamentowa, a bez tego nie ma możliwości nagrywania obrazu, z tego co pamiętam. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-02-10 o 18:34 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
AdaWalcz - można wiedzieć ile kosztuje monitoring w tej firmie, o której wspomniałaś? Ja zastanawiam się nad ofertą xxx
a widzę że całkiem podobny styl reprezentują. Będę wdzięczna za info ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-07-27 o 11:35 Powód: napisz coś wiecej niż reklamę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
W nas w salonie sprzedaży, pomimo, że ciężko cokolwiek wynieść, zainstalowaliśmy cztery kamery FullHd z zestawu z allegro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Niestety zakup monitoringu to spory wydatek, dlatego na początku najlepiej zrobić research, a później się decydować. Zajrzyjcie na xxx firma ma szeroki wybór asortyment, można poprosić ich też o bezpłatną wycenę.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-07-27 o 11:34 Powód: napisz coś wiecej niż reklamę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Przed zainstalowaniem takiego systemu lokalnego monitoringu cctv warto poprosić instalatora żeby zobaczył obiekt i ocenił jakie konkretne modele kamer zainstalować. Zapraszam na stronę xxx Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-10-12 o 21:47 Powód: Link. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ja zdałam sie na firme monitoringu Poznan xxx - pomogli wybrać odpowiedni system zabezpieczenia i teraz mam przed domem monitoring. Kamerki sa na tyle dobre i tak dobrze usytuowane, ze widać dobrze obraz nawet nocą.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-02-10 o 18:33 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Nie chcę nikogo reklamować, ale w Ivel mają też duży wybór kamerek, rejestratorów i osprzętu do podłączenia monitoringu w sklepie.
Od siebie dodam, aby nie oszczędzać na kamerkach i brać takie z full hd (aby wszystko było dokładnie widoczne). Kolejna sprawa, to rejestrator. Min 2 tygodnie, a najlepiej 1 miesiąc. Różnie to w życiu bywa. Tutaj wrzucam okienko czatu do technika z którym można porozmawiać na temat kosztów i doboru sprzętu. Cenowo - jak wszędzie. NIe będą pisała, że są tani, bo nie znam aż tak dobrze branży. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-02-10 o 18:33 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Muszę Ci powiedzieć droga koleżanko, że taki system instalowałam. Kosztowało to troszkę pieniędzy, ale teraz czuję się bezpiecznie, ja i cała moja rodzina. Przy instalacji korzystałam z pomocy Nietopiela, firma z Poznania, która rzeczywiście zna się na rzeczy. Jeżeli chcesz to sama zajrzyj, xxx
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-07-18 o 15:37 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Znajdź sobie jakąś firmę, ktora Ci to zrobi za nieduże pieniadze, przynajmniej bedziesz miala pewnosc dobrze wykonanej roboty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Zwykły system jest bardzo drogi, jednak można zastosować kamery IP, które nie wymagają dodatkowych rejestratorów, bo obraz z kamer możemy oglądać na komputerze, czy telefonie na wyjazdach wystarczy połączenie z internetem. Takie kamery od JBP HD Camera mają wbudowaną detekcję ruchu w którym włącza się alarm w razie wykrycia ruchu. Do ogarnięcia jest prosta bo całe oprogramowanie jest w j.polskim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ja też mam mój mały wymarzony butik
![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-10-04 o 08:42 Powód: reklama, w każdym post |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
[reklama]
Edytowane przez Senses Woman Czas edycji: 2017-01-24 o 12:40 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.