Potrzebuje kogoś, kto chłodno oceni sytuację - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-02-17, 11:02   #1
Catylin
Przyczajenie

Unhappy

Potrzebuje kogoś, kto chłodno oceni sytuację

Mam 20 lat. Burzliwy wiek, pełno emocji. Jestem ze swoim chłopakiem rok. Zauroczył mnie tym, że traktował mnie inaczej, niż poprzedni moi chłopacy. Z miłością, czułością... Przyjeżdżał po mnie do pracy, uśmiechał się jak mnie widział. Jest jednak mały problem. Nigdy nie był wylewny. Nigdy mi nie mówił, ze jestem piękna, że cudowna itp. Nie wiem czy to próżne, ale nie oszukujemy się, każdy chce być doceniany. Jest mi z tym mega źle, zwłaszcza, ze mam powodzenie u płci przeciwnej. Komplementów od facetów mi nie brakuje, ale ja chce słyszeć je od niego, chce czuć, ze to jemu się podobam, a nie całemu światu. Do tego ostatnio coraz częściej mówi ze potrzebuje czasu dla siebie, coraz mniej gadamy... Bardzo rzadko spełnia moje prośby nawet jeśli to bzdury typu 'proszę, przyjedź do mnie, tesknie'. Nie przyjeżdża. Potrzebuje faceta, przy którym będę czuła się kochana i doceniona. Zmienił się bardzo, przestał się troszczyć jak kiedyś... Zapewnia mnie, ze mnie kocha, planujemy razem wyjechać do Szkocji za rok... Nie wiem co robić, nie wiem czy dam radę wytrzymać z kimś takim. Nie chce przez całe życie czuć się niedoceniana... Mam bardzo niską samooocenę i potrzebuje kogoś kto powie takie niewinne 'ale Ty ładnie wygladasz', gdy się ładnie pomaluje albo 'jesteś zdolna' czy inne rzeczy... Nigdy tego nie dostawałam, nawet od rodziców, więc jest to dla mnie ważne. Nie wiem jak to opisać żeby nie było, ze zależy mi tylko na komplementach... Chce czuć się kochana i akceptowana, doceniona. A przy nim się tak nie czuje... Mimo tego kocham go i mam ciagle nadzieje, ze się zmieni. Co myślicie? Szukać kogoś innego? Rozmawiałam z nim na ten temat nie jeden raz. Płakałam nawet przy nim. Już go to nie rusza. Swoją drogą to tez mnie boli, ze nie ruszają już go moje łzy (wcześniej przytulał i mówił 'nie płakusiaj') Dziewczyny, pomocy... nie chce sobie zniszczyć życia z kimś nieodpowiednim... Ma chwile, ze jest cudowny, ale tez takie, gdy jest taki, jak opisałam... pomocy 😭
Catylin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-17, 11:17   #2
Antoiineette
Rozeznanie

Dot.: Potrzebuje kogoś, kto chłodno oceni sytuację

Dla mnie to słabo wygląda. Wiadomo- mężczyźni w większości wylewni nie są. Ale nie podoba mi się na pewno to, że prosisz go żeby przyjechał a on nie przyjeżdża. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji w swoim związku. Rozumiem, gdyby to była jednorazowa sytuacja, bo np byłby bardzo zajęty. Ale inaczej jest to dla mnie niepojęte. Co do komplementów to jest to jak najbardziej normalne, nie jest to oznaka próżności. Każda kobieta lubi usłyszeć że ładnie wygląda, gdy dołoży starań itd. Z tym że ciężko nauczyć kogoś mówić komplementy, a poza tym jeśli to nie wyjdzie od niego (tylko od Ciebie) to będzie to zwyczajnie sztuczne. Ja przynajmniej nie umiała bym tak wymuszać komplementów. Także na Twoim miejscu przeanalizowała bym czy chcę być w takim związku. Ewentualnie możesz mu powiedzieć co Ci nie pasuje, czego Ci brakuje i liczyć że się zmieni.
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.”
Antoiineette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-17, 12:37   #3
Catylin
Przyczajenie

Od pół roku obiecuje, ze się zmieni i nie działa. Wczoraj całą noc myślałam. Nie wiem co się dzieje z facetami, że są tacy cudowni na początku a później... szkoda słów :c
Stary 2017-02-17, 12:45   #4
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catylin Pokaż wiadomość
Od pół roku obiecuje, ze się zmieni i nie działa. Wczoraj całą noc myślałam. Nie wiem co się dzieje z facetami, że są tacy cudowni na początku a później... szkoda słów :c
A sama dla siebie czujesz sie piekna? Bo skoro masz niska samoocene to facet ci jej nie poprawi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-17, 13:13   #5
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
A sama dla siebie czujesz sie piekna? Bo skoro masz niska samoocene to facet ci jej nie poprawi.

W dyche.
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-17, 13:39   #6
Catylin
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Barbarella05 Pokaż wiadomość
W dyche.
Chyba macie racje...
Stary 2017-02-17, 14:35   #7
brziw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Catylin Pokaż wiadomość
Chyba macie racje...
Też czuje, ze to jest głowny problem. Nawet jak zacznie częsciej Ci prawic komplementy to i tak będzie Ci za mało.

Ciekawa jestem w jakich okolicznoscicah ni emógł przyjechać. Pewnie poza standardowym kalendarzem randek poczułaś, że Ci źle i był telefon "misiu przyjedź, smutno mi". Ide o zakłda, że to nie pierwszy taki telefon z Twojej strony.
brziw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-17, 16:41   #8
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Wydaje mi się, że najzwyczajniej w świcie przeszło mu zauroczenie. Nie raz tak jest i mimo zapewnień i słów, to czyny pokazują jaki naprawdę ma stosunek do nas partner, a dla twojego jesteś po prostu obojętna. Z drugiej strony masz niską samoocene, ale obojętność partnera, brak czułości, miłych słów tylko je pogłębiają. Dla swojego dobra odejdź od niego i popracuj nad samoocena.
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-17, 19:08   #9
szminkinagodzinki
Raczkowanie

Z jednej strony - wygląda jakby twojemu facetowi po prostu przeszło pierwsze uniesienie i już nie jest aż tak zainteresowany. Ale jednocześnie przyznajesz, że faceta traktujesz jako podporę swojej samooceny. To źle. Nic złego nie ma w tym, że chcesz usłyszeć od swojego TŻ komplementy, ale ty jesteś ich złakniona, budujesz na nich swoją podkopaną samoocenę. Powiem jedno - to się wyczuwa. Takie osoby często niemal uwieszają się na drugiej osobie, czerpią od niej siłę, a drugą osobę po prostu to przerasta. Piszesz, że faceci zawsze na początku są tacy kochani, a potem się wycofują. Rozumiem, że piszesz to z doświadczenia. Może jesteś złakniona po prostu zbyt dużej uwagi w ramach braku pewności siebie, potrzebujesz ciągłych dowodów miłości i po czasie, kiedy mija pierwsze zauroczenie, tych chłopców po prostu to przerasta?
Moim zdaniem - powinnaś póki co dać sobie spokój ze związkami i popracować nad własną samooceną. Jeśli możesz - porozmawiaj z rodzicami, bo od nich się zaczęło, i powiedz im, że czujesz się przez nich niedoceniana. A potem sama naucz się doceniać siebie. Sama praw sobie komplementy. Nagradzaj się za sukcesy. No generalnie polub siebie! Wtedy już nie będziesz potrzebowała żadnych komplementów, bo kiedy sama dobrze o sobie myślisz, nie są ci już po prostu potrzebne, są co najwyżej miłym dodatkiem.
Zdystansuj się od tego związku i skup się na pracy nad sobą.
szminkinagodzinki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-17, 19:14   #10
nyana89
Zakorzenienie

Nie potrzebujesz faceta. Potrzebujesz terapeuty. Serio. Dopóki nie poukładasz sobie w głowie pewnych spraw (samoocena i wizja normalnej relacji), to nic to nie zmieni, nawet zmiana partnera

Edytowane przez nyana89
Czas edycji: 2017-02-17 o 19:29
nyana89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-17, 19:22   #11
201705080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nyana89 Pokaż wiadomość
Nie potrzebujesz faceta. Potrzebujesz terapeuty. Serio. Dopóki nie poukładasz sobie w głowie pewnych spraw (samoocena i wizja normalnej relacji), to nic nie zmieni nawet zmiana partnera
Sama prawda. Wiem z doświadczenia (niestety).

201705080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-02-17, 23:17   #12
Catylin
Przyczajenie

Dziękuje wszystkim za rady! zacznę od siebie 
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości