|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Rozpad związku na odległość, bardzo proszę o opinie
Witam serdecznie
Jestem nowa na forum, postanowiłam wyrzucić z siebie ten ciężar, chociaż ostatnio to i tak tylko i wyłącznie to robię ![]() ![]() Poznaliśmy się przez internet, do 1 spotkania o mały włos jednak by nie doszło bo można powiedzieć że mnie wystawił bo zwyczajnie spał w dniu w którym mieliśmy się spotkać, przyjechal zza granicy. Ale jednak doszło do tego spotkania i była między nami ta nić porozumienia, jakbyśmy znali się ileś lat + podobał mi się wizualnie więc dałam temu szansę. Na początku starał się , widział że jestem nieufna, ale mówił że na pewno zdobędzie moje zaufanie bo na to zapracuje. Wiedziałam że będzie wyjeżdżał (miesiąc tam, półtorej tyg w Polsce) , chociaż jeszcze w 1 miesiącu gdy zaczęliśmy już stanowić oficjalnie parę mówil że będzie to tylko do maja biezącego roku a później wraca do Polski ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do dzisiaj trwa 3 dzień ciszy , 0 reakcji z jego strony a mi ciąży na sercu i duszy to wszystko tak bardzo... z dnia na dzień nie chodzi mi o jakiś powrót , broń Boże, nie wróciłabym do niego po czymś takim, zadał mi jednak ból i wg mnie przestał się starać o nas ![]() Przepraszam że tak się rozpisałam w związku z całą sytuacją pytania do Was Moi Drodzy : co w ogóle sądzicie o tej relacji? czy on w ogóle mnie kochał kiedykolwiek? mówił o planach na przyszłość ze mną, dzieciach, nawet czasem pojawił się motyw ślubu, poznał mnie ze swoimi rodzicami, pewnymi znajomymi , twierdził że za granicą też już wszyscy o mnie wiedzą, kibicują nam, jeszcze w styczniu pisał że tęskni , że mu smutno beze mnie, że głupia praca, a potem nagle zwrot , będzie wyjeżdżał gdzie indziej, bo ma pewne zobowiązanie do spłaty + obecna praca nie daje mu satysfakcji bo jest za monotonna, brakuje mu tego powera, stwierdził że też bym nie chciała mieć niespełnionego mężczyzny u boku... na co odpisałam że wiadomo że nie , ale też bym nie chciała żeby mężczyzny nie było przez 3/4 ważnych wydarzeń w życiu, stwierdził że będzie na zawołanie... z drugiej strony takim zakończeniem pokazał jakby w ogóle mu nie zależało wcześniej na mnie ![]() ![]() Przepraszam raz jeszcze za ilość treści , to i tak w skrócie tak naprawdę, a ja już nieco lepiej się poczułam wyrzucając ponownie ten ciężar z siebie. Każda Wasza opinia pozwoli mi dostrzec jakieś elementy, których może wcześniej nie dostrzegałam ![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- dodam jeszcze że gdy się psuło nie czułam entuzjazmu , już takiej chęci kontaktu z jego str jak wcześniej to pytałam go jasno gdy rozmawialiśmy przez tel (bo zawsze podkreślał że nawet zła prawda jest lepsza) , pytałam czy naprawdę chce tego związku , czy mu zależy, czy to nie jest na siłę, odpowiadał że chce, że sobie wmawiam i że nic nie jest na siłę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Rozpad związku na odległość, bardzo proszę o opinie
Wydaje mi się, że jego uczucie wygasło, nie zależało mu na waszych spotkaniach, na tobie, związek na odległość go przerósł, sama napisałaś, że nie chcesz tak żyć i że go nie ma przez 3/4 czasu przy tobie. Ten związek według mnie nie miał przyszłości. Mógł snuć palny, deklaracje, miłe słówka, ale to tylko mydlenie oczu, pięknie oprawione słowa i niestety nic nie warte. Pokazał brak szacunku do ciebie zrywając przez głupiego smsa w dodatku wykazywał kompletny brak zainteresowania twoją osobą, olewał cię, znajdował wymówki żebyście się nie spotkali i zerwał po 4 smsach i jednej próbie dodzwonienia się. Może kogoś poznał? To jest bardzo realna opcja.
Nie pisz już do niego, zablokował cię co oznacza, że nie chce mieć już z tobą żadnego kontaktu. Musisz to przeboleć, bo powrotu już nie będzie, nawet jeśli za jakiś czas napisze, że tęskni to się nie uginaj. To poprostu z sentyment i nic więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
też tak myślałam że właśnie z czasem wygasło
![]() Dziękuję Ci za opinię |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Alkohol, brak kontaktu z jego strony, brak spotkania się po przyjeździe do Polski. To nie jest facet, za którym warto się uganiać.
To koniec, tak naprawdę chyba nigdy nie stworzyliście związku (związki na odległość mogą się udać, jak para się w sobie zakocha na miejscu i pobędzie ze sobą dłuższy czas, pozna się już), nie mogłam wyłuskać z tekstu ile się "spotykaliście". Zdecydowanie już nie kontaktuj się, on tego wyraźnie nie chce. Komunikuje Ci to na wiele sposobów, a zablokowanie w internecie jest dobitne. On czuje, że mu się narzucasz. Przestań do niego pisać/dzwonić/kontaktować się w inny sposób teraz, zaraz, by zachować jeszcze resztki godności. Żadne "wyjasnianie", żadna rozmowa - to nic nie da. On nie chce z Tobą być. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
jestem w podobnej sytulacji co ty tez cierpie po rozstaniu z kims z kim bylam 3 lata a widziałam go tylko 9 razy... za kazdym razem weekendy po hotelach niesamowita milosc i chemia rozmowy dosłownie caly dzien zawsze był moim calym swiatem i koniec od miesiaca nie wiem nawet czy zyje bo wszystko ma usuniete
Serce mi rozdziera i nie moge zrobic nic ![]() ps ja sie pozegnałam przynaimniej powiedziałam ze zycze mu szczescia i ze nigdy go nie zapomne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Do tego my codziennie ze sobą rozmawiamy. Czasem jest to 10 minut przed spaniem ale częściej w ciągu dnia wysyłamy sobie jakieś newsy czy zdjęcia na messengerze. I uwaga - zazwyczaj to on pierwszy dzwoni/pisze. Może jak zobaczysz jak to wygląda w innym związku na odległość to będziesz miała jakieś porównanie. P.S. Aaa... i nie pisz do niego bo to będzie żenujące. To tak według mnie. Facetowi nie zależy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Zaangażowanie potrzebne jest z obu stron, a wygląda na to, że u niego było z tym coraz gorzej. Jeśli nie miał czasu, siły, ochoty czy czego tam jeszcze, żeby się z Tobą spotykać czy porozmawiać, to trudno tu cokolwiek zdziałać.
Też byłam w związku na odległość, który zakończyłam, bo nie zmierzał przez dłuższy czas do niczego. Jeśli czułaś już wcześniej, że coś jest nie tak, to tylko dowód na to, że miałaś rację. Moim zdaniem lepiej się "wysmucić" i pójść dalej. W końcu na świecie są faceci, którym też zależy na kontakcie i nie trzeba ich ciągnąć na siłę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Kopa mu w d.upę I krzyz na drogę.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam za wszystkie opinie! I ja już nic nie chcę zdziałać , nie wróciłabym do niego nawet jeśli cudem by chciał, męczyłabym się tylko. Bardziej chodziło mi o to że chcę napisać ostatnią wiadomość żeby ze swojej strony tak porządnie to zamknąć, napisałam mu że nie mam do niego pretensji , żalu i że życzę mu wszystkiego dobrego , to tyle i nie obchodzi mnie czy odebrał to jako narzucanie się, brak godności itp. ja czuję się sama ze sobą w porządku z tym że mu to napisałam mimo wszystko, to takie uwolnienie się ostateczne od tego, a jak on to potraktuje to już jego sumienie, nie interesuje mnie to, nie odpisał więc pewnie olał, ale to już naprawdę ani mnie nie ziębi ani nie grzeje. A wyrzuciłam tutaj wszystko z siebie, taki skrót przebiegu "związku" żeby właśnie zapytać Was jak wy to odbieracie, czy ktoś miał podobną sytuację, czy może nie dopatrzyłam się czegoś istotnego itp. dlatego za każdą opinię dziękuję
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- swoją drogą jednego tylko nie rozumiem... czemu faceci zwłaszcza ci niby konkretni nie potrafią normalnie pogadać i powiedzieć w prost że nie czują tego czegoś zwyczajnie, a nie gadanie w związku że prawda zła lepsza od dobrego kłamstwa a potem okazuje się inaczej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Wygląda na to, że jemu na tym związku wcale nie zależało... Ale uwierz, że w przyszłości pomyślisz, że dobrze się stało jak poznasz odpowiednią osobę. Zastanów się czy chciałabyś być w związku z facetem, który nadużywa alkoholu, i mówi "kocham" jedynie pod wpływem? bo ja zdecydowanie za takie coś dziękuję. Na dodatek kto normalny zrywa przez sms? Teraz boli, ale w przyszłości będzie lepiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Gratuluję Ci
![]() Założyłam też ten wątek Drogie Wizażystki bo jak to bywa po rozstaniu człowiek często szuka winy w sobie, chociaż ja staram się tego nie robić, bo wg mnie dawałam z siebie tyle ile mogłam, a mój entuzjazm słabł widząc brak jego... ale chciałam żebyście oceniły wszystko swoim okiem, wszystko tu opisałam jak było. Mogłam już dawno trzeźwo być pewna że nie gra bardzo fakt , że na początku potrafił do mnie przyjeżdżać , chętnie nocować, bezwzględu na to że mam takie średnie warunki (mam na myśli głównie łóżko , niestety nie jest przeznaczone dosłownie na 2 osoby) ale blisko siebie , cieszyliśmy się sobą, nie przeszkadzało nam to , a później on zaczął stwierdzać że musi się wyspać u siebie, być wypoczęty... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ciężko mi moi drodzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Czy moglybyscie mi doradzic jak myslicie czemu tak mnie potraktowal blokujac przez internet? To ze swoja pierwsza partnerka mial kontakt mimo ze go zdradzila, ale jak odezwala sie po mcu to chociaz jej odpisac , fakt faktem byli iles lat ze soba a nie pol roku, ale czym ja zasluzylam sobie na cos takiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
dziękuję za odpowiedź, minie trochę czasu i na pewno będzie lepiej, możliwe że masz rację że chodzi o ruszenie do przodu. Teraz będę skupiać się na innych waznych dla mnie rzeczach, życie toczy się dalej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Niestety jemu nie zależało. Związki na odległość to coś co nikomu bym nie polecała. Tak na prawdę nie wiesz do końca jakim człowiekiem był, czy mówił prawdę, co robił i czy serio był tak zapracowany. Uważam, że dobrze że to się skończyło bo jak widać nie miało to przyszłości...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
rozsądek też mi mówi że bardzo dobrze że tak wyszło bo mogłoby być tylko gorzej, serce natomiast jak głupie boli, często go gdzieś widzę, powiązuję z nim jakieś szczegóły, przypominam sobie , dziwne jak można się zakochać w kimś bardziej z kim było się tylko pół roku, niż w pierwszym mężczyźnie, z którym byłam prawie 3 lata i mieszkałam z nim... ale może właśnie to takie zakochanie w wyidealizowanym obrazie? chociaż przecież już uwidaczniały mi się jego wady i nadal jak głupia myślę o nim, zastanawiam się czy wszystko u niego dobrze... chore
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- albo wiecie co jeszcze drogie wizażystki? nawet czasami dochodzi u mnie do takich myśli że zastanawiam się czy ja za bardzo nie wiem nie ingerowałam w tą jego senność, chęć przeleżenia całego dnia itp... ale po prostu się martwiłam i chciałam też żeby trochę jednak czasem zaczął żyć a nie tracił po przyjeździe zwłaszcza całego dnia na leżeniu, graniu na tel i oglądaniu tv , co mógł robić za granicą w dniu wolnym od pracy , człowiek chce dobrze a wychodzi jak zwykle Edytowane przez ewaem899 Czas edycji: 2017-03-26 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
nie odpisał nawet na mojego smsa że życzę mu aby ułożyło mu się pomyślnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
facetowi na tobie niestety nie zależało, na twoim miejscu bym do niego nie wypisywała bo daje ci dobitnie znać że nie chce mieć z tobą kontaktu. zrywając z tobą nie okazał ci żadnego szacunku, a ty teraz na siłę próbujesz złapać z nim kontakt, jakby to z twojej winy się rozpadło. odpuść, no i nie szukaj teraz na siłę winy po swojej stronie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
nie nie ja do niego nic zupełnie nie piszę od tego jedynego ostatniego smsa, kompletnie nic i z jego strony też cisza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czytając Twoje wypowiedzi przypomniało mi sie uczucie, które mi towarzyszyło przy podobnym zerwaniu. Sytuacja bardzo podobna, prkatycznie identyczna. Tez jeszcze kłamał mi przez tel, ze mu zależy choc ja wyczuwałam, ze z jego strony kontakt osłabł (tez pracował za granica). Wiem, ze to jest ciężkie i nie do przetrawienia (ta blokada na internecie), ze po tylu miesiącach pełnych uczuć ta osoba nagle traktuje nas jak wroga... Powiem tylko tyle, ze musisz to przeboleć. To bedzie najgorszy okres ale zobaczysz, ze z dnia na dzień bedzie lepiej. Ja tak samo go idealizowałam, a poznałam niedawno faceta, który okazuje zainteresowanie i zaangażowanie w taki sposób, jaki powinien mezczyzna kobiecie. Tamten tylko mydlił oczy w rezultacie.
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
dziękuję Ci za słowa wsparcia, po jakim czasie udało Ci się pozbierać z tej sytuacji? staram się robić różne rzeczy, spotykać ze znajomymi, ćwiczyć, myśleć pozytywnie, pracować , pisać z innymi, różnie, ale to często wraca, zastanawiam się co i czy w ogóle o mnie myśli itp. wiem że to bez sensu... albo zastanawiam się jak przypadkowo go spotkam co wtedy będzie
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
U mnie minęło po 3 miesiącach. Tez próbowałam sie wszystkim zająć co możliwe aby nie myślec o nim ale to i tak trzeba po prostu przejść. Nie oszuka sie uczuć niestety.
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
dziękuję Ci za odpowiedź, póki co mijają 3 tyg od naszego rozstania i co jakiś czas wszystko do mnie wraca, ale staram się jak mogę wyrzucić go ze swojej pamięci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.