|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Wyjazd za granicę na wakacje w ciemno.
W tym roku po skończeniu 3 klasy zawodowej mając już 19 lat, na wakacjach planuję wyjechać za granicę do Afryki tak na tydzień zobaczyć, zwiedzić, porobić trochę zdjęć, poopalać się, pomieszkać ( oczywiście zabiorę torbę z wyżywieniem ). Pieniążki już zbieram od zimy do tej pory więc z tym nie mam problemu. Zamierzam tam pojechać sama w ciemno. Wiem, że to trudne i ryzykowne zwłaszcza do Afryki gdzie nie panują dobre warunki. Chodzi mi o to, żeby tylko zwiedzić i zobaczyć tam ludzi, ogólnie ten kontynent. Do ciepłego klimatu jestem już przyzwyczajona od 3 lat pracując w wysokiej temperaturze. Lubię gorący klimat i to jest moje marzenie, żeby wyjechać tam chociaż na tydzień. Tylko nie wiem co trzeba wziąć ze sobą z dokumentów i czym dojechać. Znam trochę język angielski to będę próbować się dogadać z ludźmi. Tylko nie wiem jak się za to zabrać na początku. Nie chcę odpowiedzi typu: "Wrócisz z dzieckiem murzynkiem", " zostanę pożarta przez tygrysa" lub dostanę HIVA czy innego syfa. O to już się nie będę martwić bo się zabezpieczę przed chorobami. Spać mogę wszędzie, gdzie mnie przyjmą na tydzień, a jak nie to i tak nie zaszkodzi mi spanie na piasku, lub wezmę sobie tam namiot. Chodzi mi tylko o to jakie dokumenty i jak się tam dostać i tyle. Proszę potraktować to pytanie poważnie mimo, że jest dziwne. A napisałam właśnie na tym forum bo na innych śmiali się i głupio odpowiadali na moje pytania. Z góry dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyjazd za granicę na wakacje w ciemno.
Jedziesz sama?
Zobacz sobie na yt "przez świat na fazie", niedawno wrzucił chyba nawet film o tym co wypełniał, na co się zaszczepić itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wyjazd za granicę na wakacje w ciemno.
Okej dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.