|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Coś punktowego na pryszcze-doradzicie?
Poluję na jakiegoś "punktowca" znacie coś dobrego a zarazem niedrogiego? Czy wogóle warto, daje to jakieś efekty?
Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Coś punktowego na pryszcze-doradzicie?
chyba nie ma nic skutecznego, niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Oprócz leków - antybiotyków, reitnoidów czy nadtlenku benzoilu bardzo dużo uzywałam takich punktowców
![]() ![]() ![]() A jak tanie... to może pasta cynkowa z apteki? Niecałe 2 zł bez recepty. A może nawet lepsza - pasta Lassara (pasta cynkowa plus kwas salicylowy). Jestem fanką obu tych past ![]() Pozdrawiam serdecznie
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
No i chyba znalazłam
![]() Tylko czy to naprawdeę trudno dostać?? Gdzie w takim razie mogę to kupić ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
No masz rację Rossi, zapomniałam o olejku z drzewa herbacianego, skuteczny naturalny środek silnie antybakteryjny.
A co do Jadwigi - nie wiem skąd jesteś ale tu masz listę punktów gdzie można tę papkę nabyć: http://www.mojekosmetyki.prx.pl/pdst...a_jadwiga.html MOżna też zamówić na tej stronie: http://www.hurtowniakosmetykow.com/S...p?idProduct=31 Pozdrawiam ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Smoczyco
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Smoczyco
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
ja stale polecam tez, oprocz tych rzeczy, o ktorych byla tu mowa, Acne-sulf za jakies 4 zł, tormentiol super na rozdrapane syfki i punktowo glinkę zieloną.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
ja kiedyś stosowałam żel herbaciany oriflame, potem coś clean&clear,w międzyczasie "galaretkę" daxa, żel eris, itp, itd
teraz na szczęscie nic takiego nie potrzebuję ![]() ale w szafce od jakiegoś czasu, po dłuuuugiej przerwie, zawsze stoi sudocrem na pojedyncze krostki jest po prostu extra |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja tez polecam papke jadwiga do cery tradzikowej... juz pisalem o tych kosmetych dawno temu ale jakos nikt nie podlapal tematu... : ]
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Re: Coś punktowego na pryszcze-doradzicie?/do Smoczycy
Ile kosztuje pasta Lassara? Czy jest na receptę?
Używam różnych specyfików, ale marnie to wygląda. Mam prawie 29 lat, a w czasie miesiączki jestem obsypana syfkami jak nastolatka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Pasta Lassara jest do nabycia w aptece bez recepty. Jest bardzo tania, nie pamietam, ja chyba płaciłam 2,50... dobrze wysusza różne przykrości...
Kakusiu, jesli problemy z cerą są stałe i uporczywe, to może warto przejść się do lekarza. Z doświadczenia wiem że nie wszystko da się samemu zaleczyć, na rozsianą infekcję najlepiej pomoże miejscowy antybiotyk a te są na receptę. Przyczyn może być dużo, mogą to być hormony, stres, może winne są kosmetyki... Pozdrawiam
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Byłam u dermatologa i zapisał mi Acneroxid.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Leczenie nawracających wyprysków ,zmian trądzikowych jest trudne i niestety jeden preparat nie pomoże. Potrzebna jest pomoc dermatologa - zrób badanie na obecność nużeńca pospolitego oraz (uwaga!odkryłam to niedawno i przypadkowo) na helicobacter pylori -podejrzewa się ,że wywołuje trądzik różowaty ,ja przekonałam się ,że również ciągłe problemy z wypryskami mogą być powodowane m.in przez helicobacter.
Poza tym polecam kurację Acne Immuno Care firmy Norel - to nowość ,ale ja testowałam w moim salonie od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolona z tej serii. Trzeba powtórzyć kilka razy - za każdym razem cera jest oczyszczana (najlepiej peeling kawitacyjny),stosowane są ciekawe preparaty (np.maska z kwasem azaleinowym). Do stosowania w domu klientka kupuje żel punktowy (też zawierający kwas azaleinowy - produkt ma tę przewagę nad innymi zawierającymi ten kwas ,że nie wywołuje podrażnień,duże opakowanie za bardzo przystępną cenę),w serii Acne Immuno Care jest także tonik , żel do mycia twarzy oraz krem.
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
siemka... wiem ze nie ma lekow pomagajacych wszystkim ale napisze wam co mi bardzo pomaga.... Jak juz czuje ze mi coś wyskoczy to tzw. bolące miejsce odrazu traktuje "clindacne" i musze wam powiedziec ze po kilkukrotnym smarowaniu syfek WOGOLE sie nie ukazuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
aneta507 napisał(a):
> "clindacne" - mozna go kupic a aptece ebz recepty no, niestety- Clindacne to antybiotyk ("polski dalacin") o statusie leku na receptę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Nieeeee.... Ja kupuje clindacle regularnie i zawsze bez recepty. U dermatologa bylam, ale przepisał mi isotrexin- fatalny dla mojej cery. Kolezanka doradzila mi zeby stosować bevoxyl i clindacne i naprawde pomoglo.... I oba te specyfiki kupowalam BEZ recepty, na 100% hehe... Pozrd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja stosuję:
a) na głębokie wulkanay ![]() b) na te na wierzchu zieloną glinkę (na noc) oraz czysty olejek z drzewka herbacianego (przytykam na kilkanaście sekund i pryszcz znika, wysusza się totalnie). ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coś punktowego na pryszcze-doradzicie?
a ile kosztuje ten olejek z drzewka herbacianego???
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja uzywam clindacne od dawna i zeby go kupic musiałam miec recepte. nawet nie od dermatologa ale od normalnego lekarza rodzinnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
a na pojedyncze pryszcze jest podobno dobry zel w kulce clearasil. tali mały, w metalowym opakowaniu, ok.13 zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
rzeczywiście olejek herbaciany jest mało wydajny
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post38602495 Edytowane przez eevvaa Czas edycji: 2006-04-22 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Ja polecam stosowanie pasty cynkowej. Jak mi przypadkiem coś wyskoczy to smaruję na noc pastą i przeważnie po 2-3 dniach jest spokój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Ja polecam: Dax Cosmetics, Perfecta, czysta cera, antybakteryjny reduktor wyprysków. Jest super!! Zobacz może opinie na KWC o nim. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.