|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() krem z kwasami ??
witam was serdecznie. mam male pytanie odnosnie kremu z kwasami. chcialabym taki teraz kupic ale nie duzo wiem na ten temat. bede uzywala go pierwszy raz i nie wiem jaki jest najlepszy dla poczatkujacej? czy mozna go stosowac codziennie? slyszalam ze dobry jest z neoglis ale ja chce kupic krem w douglas (bo dostalam bon w prezencie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: krem z kwasami ??
prosze bardzo o jakies porady.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Na KWC jest trochę recenzji kremów z kwasami. Gdybyś użyła wyszukiwarki tu na forum, z całą pewnością wyskoczyłoby Ci sporo propozycji.
Niestety, w Douglasie raczej nie dokonasz dobrego zakupu - wszystkie skuteczne kremy z kwasami to marki apteczne - Avene, SVR, La Roche, Neostrata, Glyco A firmy ISIS. Wszystkie marki dostępne są tylko w aptekach.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
kruszynko, nie bardzo rozumiem Twoje pytanie.... szukasz produktu z kwasami do przeprowadzenia kuracji kwasowej, czy szukasz kremu o niskim stezeniu na codzien?
Jesli chodzi o kwasy ogolnie - polecam artukul Basi Kwiatkowskiej. Choc smiem twierdzic, ze jestem kwasowa weteranka, produktu neoglis nie znam wcale... Do przeprowadzenia kuracji kwasowej na poczatek polecam effeclar k lrp - tylko z apteki, kremem a niskim stezeniu aha na pewno jest aha cream dunskiej firmy mellisa, ale nie jest dostepny w Polsce, innych tego typu produktow po prostu nie znam... za to jesli chcesz przeprowadzic kuracje to zarowno ja jak i inne wizazanki mamy spore doswiadczenie - ale tu odyslam do powstalych juz watkow. Cos mi tam swita w glowie, ze aha ma w niskim stezeniuchyba tez oleo source biothermu (powinien byc w douglasie), ale calkiem pewna nie jestem...kupowalam go nie ze wzgledu na kwasy ![]() ![]() ![]() Osobiscie z kwasami spotykalam sie zazwyczaj w aptekach... w douglasie mozesz jednak kupic na przyklad filtry niezbedne przy kwasach - np. solar expertise l'oreala.... choc wiekszy wybor jest tez w aptekach ![]() A co do innych produktow - wklep w wyszukiwarke haslo "kwasy" - watkow na ten temat bylo juz wiele....lub przeszukaj kwc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale np. LPR, Avene itp. to widziałam nawet w Bułgarii , więc dostać tej marki w Niemczech na pewno nie będziesz miała problemów ![]() Kochana niewiem , zrobisz jak uważasz, ale kwasy to lepiej na noc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Hmmm... ja tez tak uwazam.... kwasy to na noc, nawet jesli chcesz uzywac caly rok.... jedynym kwasikiem z filtrem to o ile dobrze pamietam jest kremik na dzien neostraty, ale pamietaj, ze na wieksze slonko takie zabezpieczenie Ci nei wystarczy. A wszystkie wymienione przeze mnie i Smoczyce kwasy to raczej firmy apteczne...
Jesli mieszkasz w Niemczech, to moze sprobuj zerknac na www.mellisa.dk kremik jest fajny, sama go uzywam od niedawna i jestem zadowolona, ale ja go uzywam tez tylko na noc, choc planuje codzienna nim pielegnacje... ale jego tez nie kupisz w douglasie tylko w sieci matas ![]() Ja tak sobei mysle, ze te panie w douglasie w niemczech sa dorbze wyszkolone - przejdz sie, zapytaj, popros o probki - kremy z niskimi stezeniami aha sa dosc popularne, acz ich skutecznosc nie ejst az tak wysoka jak tych, ktorych my uzywamy do rpzeprowadzenia kuracji... ja moj kremik z aha mellisy uzywam do podtrzymania efektow kuracji.... Co do innych produktow - mysle, ze lepszej specjalistki niz Smoczyca nie ma ![]() ![]() Daj znac jak tam poszukiwania, tylko blagam - pamietaj o filtrach stabilnych i proponuje na poczatek probeczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dzieki za wszystkie odpowiedzi. dam znac znac jak cos znajde. caluski.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a wiec kupilam kremik ale jednak w aptece
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
no tak, nie ma to, jak kompetentny fachowiec
![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Kruszynko, oj nie odrobilas lekcji! Nie przejrzalas licznych na Wizazu watkow o kwasach! Nie przeczytalas artykulu Basi Kwiatkowskiej (jest na glownej stronie portalu).
Poniewaz, gdybys je uwaznie przeczytala, wiedzialabys, ze ochrona jest w takiej sytuacji NIEZBEDNA i pani w aptece nie miala racji. To tez nie pytaj teraz jaki krem z filtrem najlepszy, tylko przeszukaj forum - udzielilysmy juz wyczerpujacych odpowiedzi na to pytanie. Milej lektury i milego kwasowania (tylko z ochrona UV) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
heh dokladnie justa,zdazylo mi sie raz,ze pani zasypala mnie roznymi probkami,jedna z nich byl wlasnie krem z kwasami (pochwale sie,ze dala mi zupelnie nowiutka tubke jako tester ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak miło... Ja myślalam że tylko nasze panie z apteki nie wiedzą czym handlują - bez urazy, Justy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
nie moge znalezc tego artykulu Basi Kwiatkowskiej o kwasach
![]() czy jest ten o tradzikach?? czy jest konkretny o kwasac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
heh Piti mimo wszystko w Polsce jednak wiekszosc dziewczyn ma swiadomosc co to kwasy i jak je stosowac-uklon w strone wizazu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kwaski sa opisane tutaj ![]() http://www.wizaz.pl/basia_kwasy_bha_aha_2.php |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Krem z kwasami
Witam. Chciałabym sie dowiedzieć, czy któraś z was korzystala z zabiegow kwasami owocowymi u kosmetyczki. Ja jestem po pierwszym zabiegu. Jestem zadowolona, bo mam problemy z cera-przebarwienia, krosty. Ccialabym zastosowac jakies kremy do codziennego stosowania z kwasami, ale kompletnie sie na tym nie znam i nie wiem jakie polecacie. Polećcie coś. Dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Dot.: Krem z kwasami
wpisz w wyszukiwarkę kwasy - do jutra nie przeczytasz wszystkiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Krem z kwasami
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.