Zaproszenie na komuniê bez wspó³ma³¿onka... - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj mo¿esz podzieliæ siê swoimi problemami, poradami i do¶wiadczeniem.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2017-05-19, 07:39   #1
Magnum89
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Zaproszenie na komuniê bez wspó³ma³¿onka...

Witam,

Prosze o opiniê, bo chcia³a bym byc obiektywna i utwierdziæ sie, czy moje pretensje w stosunku do mê¿a sa s³uszne.

Mianowicie, maz dosta³ zaproszenie na komunie do córki swojego wujka na ktorym nie uwzglêdniono mnie, pomijaj±c dzieci. Od jakiego¶ czasu nie mam dobrych relacji z owym wujkiem, z powodu wysy³anie przez niego do mê¿a filmików z go³ymi panienkami... Zwróci³am mu o to uwagê i powiedzia³am, zeby tego wiecej nie robi³, dosta³am chamska odpowiedz w zamian, ale nie spodziewa³am sie w zasadzie nic innego od faceta, który zdradza zonê ca³e ¿ycie, zostawi³ po ¶lubie zonê z ma³ym dzieckiem dla jej przyjació³ki, pózniej wróci³ itd, ale to nie istotne. Dlatego postanowi³ nie uwzglêdniæ mnie w uroczysto¶ci, na której mi totalnie nie zale¿y, poprostu mam pretensje do mê¿a i nie jestem w stanie zrozumieæ, jak mogl w ogule przyj±æ to zaproszenie, na ktorym zosta³a pominiêta jego ¿ona. Wiadomo, ze bym nie posz³a, ale z szacunku i grzeczno¶ci po 1 wypada³o by mnie umie¶ciæ na zaproszeniu, a po 2 ja bym w zyciu nie przyjê³a od nikogo zaproszenia na ¿adna uroczysto¶æ na ktorym ktos by pomin±³ mojego mê¿a, bo to bardzo nie taktowne, dodatkowo przy takiej zaognionej sytuacji... Przykro mi, ze maz uwa¿a ze wszystko jest ok i nic sie nie sta³o... Jak Wy uwa¿acie? Dodam jeszcze, ze owy wujek buntuje go odno¶nie mojej osoby, ze niby jest pantoflarzem, ze robi co mu mowiê, a powinien byc prawdziwym facetem itp...
Magnum89 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-05-19, 10:45   #2
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 966
Dot.: Zaproszenie na komunie bez wspó³ma³¿onka

Oczywi¶cie, ¿e nie powinien przyjmowaæ zaproszenia! Co to w ogóle za zachowanie, ¿eby zapraszaæ jedynie jedn± osobê? Ja bym mê¿owi zabroni³a w ogóle i¶æ
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-05-19, 10:50   #3
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 22 549
Dot.: Zaproszenie na komunie bez wspó³ma³¿onka...

Jak mo¿esz mieæ pretensje do mê¿a o to, ¿e wujek ciê nie zaprosi³ na imprezê? I to jeszcze na imprezê, na któr± i tak nie zamierza³a¶ i¶æ, o czym wujek zapewne dobrze wiedzia³. Strzelasz fochy o to, ¿e nie zosta³a zachowana gra pozorów?
Nie rozumiem te¿ twojego pomys³u z 'zabranianiem' doros³emu facetowi wysy³ania filmików do twojego mê¿a. On mo¿e sobie wysy³aæ co chce i do kogo chce, dopóki to jest zgodne z prawem. Je¶li kto¶ mia³by w tym momencie zwracaæ wujkowi uwagê, to twój m±¿ w zale¿no¶ci od tego, czy ta sytuacja mu przeszkadza³a czy nie. Podobnie z tym domniemanym 'buntowaniem' mê¿a przeciwko tobie. Naprawdê my¶lisz, ¿e bez dobrowolnego udzia³u twojego mê¿a co¶ takiego w ogóle by³oby mo¿liwe?
Ciekawa jestem czy bierzesz w ogóle pod uwagê fakt, ¿e to jest zaproszenie na imprezê zorganizowan± dla konkretnego dziecka, a nie jakiego¶ wujka i to w³a¶nie o to dziecko w tym wszystkim chodzi.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-05-19, 11:02   #4
cava
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 22 121

Ja Ciebie rozumiem.
Uwa¿am ze w zwi±zku, lojalnym nale¿y byæ przede wszystkim wobec partnera/ki a nie wujków ¶wintuchów bredz±cych burackie g³upoty o byciu "prawdziwym mê¿czyzn±"

Te¿ bym mia³a mega pretensje do mê¿a, o brak lojalno¶ci w³a¶nie.

Z salamandr± w d³oni szed³em przez powierzchniê komety.
Liz Williams
cava jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-05-19, 12:30   #5
bluebluesky
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 573

Wujek-oblech Bylo by mi glupio przyjac to zaproszenie i nie dziwie sie, ze masz zal do meza, ale to on powinien stanac po stronie najblizszej rodziny.
Stary 2017-05-19, 18:23   #6
Paprotka_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 486

Cytat:
Napisane przez cava Poka¿ wiadomo¶æ
Ja Ciebie rozumiem.
Uwa¿am ze w zwi±zku, lojalnym nale¿y byæ przede wszystkim wobec partnera/ki a nie wujków ¶wintuchów bredz±cych burackie g³upoty o byciu "prawdziwym mê¿czyzn±"

Te¿ tak to widzê.
Za s³ownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowuj±cy siê sztucznie, kryguj±cy siê»
2. «zbyt wyszukany, ¶wiadcz±cy o z³ym gu¶cie»
Paprotka_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-05-19, 21:23   #7
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 812

Cytat:
Napisane przez cava Poka¿ wiadomo¶æ
Ja Ciebie rozumiem.

W pe³ni siê zgadzam, zawsze w takich sytuacjach powinno siê staæ murem za swoim partnerem lub partnerk±. Gdyby kto¶ ze z³o¶liwo¶ci, bo nie lubi mojego t¿ nie zaprosi³ by go specjalnie to ja równie¿ bym odmówi³a.
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2017-05-20, 20:45   #8
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 13 575
Dot.: Zaproszenie na komuniê bez wspó³ma³¿onka...

Cytat:
Napisane przez Magnum89 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam,

Prosze o opiniê, bo chcia³a bym byc obiektywna i utwierdziæ sie, czy moje pretensje w stosunku do mê¿a sa s³uszne.

Mianowicie, maz dosta³ zaproszenie na komunie do córki swojego wujka na ktorym nie uwzglêdniono mnie, pomijaj±c dzieci. Od jakiego¶ czasu nie mam dobrych relacji z owym wujkiem, z powodu wysy³anie przez niego do mê¿a filmików z go³ymi panienkami... Zwróci³am mu o to uwagê i powiedzia³am, zeby tego wiecej nie robi³, dosta³am chamska odpowiedz w zamian, ale nie spodziewa³am sie w zasadzie nic innego od faceta, który zdradza zonê ca³e ¿ycie, zostawi³ po ¶lubie zonê z ma³ym dzieckiem dla jej przyjació³ki, pózniej wróci³ itd, ale to nie istotne. Dlatego postanowi³ nie uwzglêdniæ mnie w uroczysto¶ci, na której mi totalnie nie zale¿y, poprostu mam pretensje do mê¿a i nie jestem w stanie zrozumieæ, jak mogl w ogule przyj±æ to zaproszenie, na ktorym zosta³a pominiêta jego ¿ona. Wiadomo, ze bym nie posz³a, ale z szacunku i grzeczno¶ci po 1 wypada³o by mnie umie¶ciæ na zaproszeniu, a po 2 ja bym w zyciu nie przyjê³a od nikogo zaproszenia na ¿adna uroczysto¶æ na ktorym ktos by pomin±³ mojego mê¿a, bo to bardzo nie taktowne, dodatkowo przy takiej zaognionej sytuacji... Przykro mi, ze maz uwa¿a ze wszystko jest ok i nic sie nie sta³o... Jak Wy uwa¿acie? Dodam jeszcze, ze owy wujek buntuje go odno¶nie mojej osoby, ze niby jest pantoflarzem, ze robi co mu mowiê, a powinien byc prawdziwym facetem itp...
Twój m±¿ nie powinien przyjmowaæ takiego zaproszenia. A wujkowi to on powinien zwróciæ uwagê ¿e nie ¿yczy sobie spro¶nych filmików.
Twoja postawa - oczekiwanie zaproszenia na komuniê mimo ¿e nie planowa³a¶ i¶æ - idealnie pasujesz do krytykowanej rodzinki.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-05-21, 13:03   #9
mariamalaria
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 4 900

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;73945806]Jak mo¿esz mieæ pretensje do mê¿a o to, ¿e wujek ciê nie zaprosi³ na imprezê? I to jeszcze na imprezê, na któr± i tak nie zamierza³a¶ i¶æ, o czym wujek zapewne dobrze wiedzia³. Strzelasz fochy o to, ¿e nie zosta³a zachowana gra pozorów?
Nie rozumiem te¿ twojego pomys³u z 'zabranianiem' doros³emu facetowi wysy³ania filmików do twojego mê¿a. On mo¿e sobie wysy³aæ co chce i do kogo chce, dopóki to jest zgodne z prawem. Je¶li kto¶ mia³by w tym momencie zwracaæ wujkowi uwagê, to twój m±¿ w zale¿no¶ci od tego, czy ta sytuacja mu przeszkadza³a czy nie. Podobnie z tym domniemanym 'buntowaniem' mê¿a przeciwko tobie. Naprawdê my¶lisz, ¿e bez dobrowolnego udzia³u twojego mê¿a co¶ takiego w ogóle by³oby mo¿liwe?
Ciekawa jestem czy bierzesz w ogóle pod uwagê fakt, ¿e to jest zaproszenie na imprezê zorganizowan± dla konkretnego dziecka, a nie jakiego¶ wujka i to w³a¶nie o to dziecko w tym wszystkim chodzi.[/QUOTE]
Mo¿e mieæ pretensje, bo m±¿ powinien byæ po stronie ¿ony, a nie chamskiego wujka. Id±c bez niej, chamskiemu wujkowi pokazuje, ¿e uwa¿a jego stosunek do autorki za zrozumia³y. A nie powinien.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;73945616]Oczywi¶cie, ¿e nie powinien przyjmowaæ zaproszenia! Co to w ogóle za zachowanie, ¿eby zapraszaæ jedynie jedn± osobê? Ja bym mê¿owi zabroni³a w ogóle i¶æ [/QUOTE]

Zabroni³a? On sobie na to pozwala?

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7396312 6]W pe³ni siê zgadzam, zawsze w takich sytuacjach powinno siê staæ murem za swoim partnerem lub partnerk±. Gdyby kto¶ ze z³o¶liwo¶ci, bo nie lubi mojego t¿ nie zaprosi³ by go specjalnie to ja równie¿ bym odmówi³a.[/QUOTE]
Dla mnie to równie¿ oczywiste. Kwestia lojalno¶ci i tego, ¿e mój m±¿ powinien zawsze byæ po mojej stronie.
mariamalaria jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-05-27, 19:33   #10
golgie
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 148
GG do golgie

Oczywi¶cie,¿e m±¿ powinien odmówiæ przyj¶cia , a do tego powiedzieæ, ¿e nie chce ¿adnych filmików. Zdziwiona jestem bardzo jego zachowaniem:/

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-05-27, 20:03   #11
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 905
Dot.: Zaproszenie na komuniê bez wspó³ma³¿onka...

Na miejscu mê¿a najpierw bym porozmawia³a z ¿on± i zdecydowalabym siê isc sama dla dziecka. A po komunii pogada³a z wujkiem, najlepiej dalabym mu w pysk ;-)

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
lilka_vanilka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Kobieta 30+

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-05-27 21:03:59

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.