|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Imprezy firmowe...
http://interia360.pl/artykul/firmowe...ntegracja,8530
Z pewnością nie na każdej jest tak, jak w artykule. Z pewnością też wiele zależy od danej osoby. Ale... Znam niektóre relacje z pierwszej ręki, od uczestników tego typu imprez. 3/4 wygląda właśnie w tym stylu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Imprezy firmowe...
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;7515737]http://interia360.pl/artykul/firmowe...ntegracja,8530
Z pewnością nie na każdej jest tak, jak w artykule. Z pewnością też wiele zależy od danej osoby. Ale... Znam niektóre relacje z pierwszej ręki, od uczestników tego typu imprez. 3/4 wygląda właśnie w tym stylu.[/quote] Można skomentować krótko: - tak to jest, gdy Burek z łańcucha się urwie, szaleje ile może, bo nie wie, kiedy znowu się uwolni Nie widzę żadnego sensu w takich imprezach integracyjnych, poza jednym chyba: nachlać się ile wlezie ![]() ![]() Zresztą, na takiej imprezie można poznać prawdziwe oblicze ludzi, z którymi ma się kontakt codziennie w pracy, bo wiadomo, że przy swoim stanowisku, raczej nikt się tak nie zachowuje.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Na szczęście bywają bardzo przyjemne imprezy firmowe. To zależy poprostu od ludzi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Co za bezsensowny artykuł. Forma i styl pisania poniżej wszelkiej krytyki.
A co do treści... To chyba tylko wśród ludzi niekulturalnych i bandy debili mają miejsce takie akcje. Według mnie artykuł ma niewiele wspólnego z prawdą. A jeśli gdzieś tak faktycznie się dzieje to pozostaje mi się tylko cieszyć, że nie spotykam czegoś takiego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kiedyś w Uwadze był pokazany wyjazd integracyjny pewnego środowiska, którego raczej o brak kultury i debilizm się nie podejrzewa ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u nas aż takich odchyłów nie ma, może dlatego, że średnia wieku to lat ok 40 ![]() ![]() przy większych imprezach całej firmy jest po prostu świetna zabawa z alkoholem. gwałty, wyzywanie? naprawdę trudne musi to być środowisko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
szczerze mówiąc, to ja na żadnej imprezie nigdy aż takiego upodlenia nie widziałam; nawet w akademikach...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
To zależy tylko i wyłącznie od ludzi. Impreza firmowa nie jest równoznaczna z popijawą. A to jak człowiek się z takiej okazji zachowuje zależy tylko i wyłącznie od jego kultury osobistej i instynktu samozachowawczego. Myślicie że oni nie chleją na innych spotkaniach towarzyskich? Chleją zawsze kiedy się nadaży okazja. Ludzie na poziomie tak się nie zachowują niezależnie od tego czy pracują w wielkiej korporacji czy na stacji benzynowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A co to znaczy, Twoim zdaniem: "ludzie na poziomie"?
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
To ogrom różnych cech np. tak jak wspomniałam wcześniej kultura osobista. Ale w tej kwestii głównie chodziło mi o to, że jeśli ktoś wie że po pięciu kieliszkach traci kontrolę nad zachowaniem, słownictwem, emocjami to poprzestaje na czterech. I specjalnie podkreśliłam, że nie ma to nic wspólnego z wykształceniem, zawodem czy zasobnością portfela.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że są w życiu sytuacje, w których z człowieka (każdego, tylko trzeba w tę sytuację trafić, bo dla każdego będzie inna) wyjdą cechy (niczym szydło z worka ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
no, ja też myślę, że w pewnym momencie powinno się umieć ogarnąć z piciem, tak, by zachować umiar, trza mieć trochę godności
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety bylam swiadkiem imprezy, na ktorej dzialy sie straszne rzeczy. a goscmi byli dorosli ludzie, wcale nie studenciaki patrzace, jak sie zabawic, a raczej japiszony, ktore wyrwaly sie ze swojego sztywnego, krawaciarskiego swiatka.
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
natomiast ja strasznych czy może raczej: bardzo strasznych rzeczy, nie widziałam, nie wiem, czy bym te braki nadrobić chciała
![]() ![]() ![]() no, ale, o ile znajomych sobie jeszcze jakoś tam wybierasz, o tyle współpracowników już nie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście nie mam jakiś strasznych doświadczeń. Raczej imprezy wspominam z ogggromnym sentymentem. Ehhh pozostaje westchnąć.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Co prawda to prawda - wszystko zależy tylko i wyłącznie od ludzi, towarzystwa. Sama byłam kilka miesięcy temu na wyjeździe integracyjnym z firmy i wspominam ją bardzo miło, pomimo że impreza bezalkoholowa nie była, to żadnych tego typu ekscesów nie zanotowano. Nawet fakt, że średnia wieku to 20 kilka lat (nawet szefostwo nie zawyża - bo ledwo 30stki sięgają), a jednak impreza była bardzo udana.
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Yuppie
![]() se spolszczylam ![]()
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej, gdy zwrócisz treści żołądkowe na gospodarza ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Czytałam ten artykuł parę dni temu i zastanowiło mnie, do jasnej ciasnej, a cóż to za zakład pracy? Szef rzucił ich na polankę, zaopatrzył w chlańsko, żeby co? Motywować do pracy do dalszej, ciężkiej pracy?
![]() ![]() Wiele imprez widziałam, ale może zbyt mało, by dziwić się, że na ognisku integracyjnym zdarzają się prawie-gwałty, sikanie, żyganie do auta (już nie pamiętam które ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Impreza to slowo worek. Firma to tez slowo worek.
Wiekszosc ludzi w spoleczenstwie pracuje w jakis firmach (no czasem w instytucjach panstwowych). No i przewaznie odbywaja sie jakies imprezy. Tak samo jak by ktos podrzucil relacje z imienin u cioci Heli. To juz mamy myslec, ze na kazdych imieninach jest tak jak u Heli? ![]() Ja swoja najgorsza impreze firmowa wspominam, gdy mielismy tor przeszkod na surwiwalu (alkohol byl zakazany, bo czesc konkurencji byla na pojazdach benzynowych typu quady - no i faktycznie nikt nie pil). Klimat byl taki, ze nie wolno bylo nigdzie odejsc i kazdy byl zmuszany do udzialu w konkurencjach. Niektore byly nawet spoko typu wspinanie sie po pionowej sciance, ale w momencie gdy musisz to robic na czas i nikogo to nie obchodzi, ze masz ochote na cos innego, to tak srednio. No po prostu musztra na imprezie ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Ja tak wierzę w niektóre artykuły, jak w plotki na pudelku.
Choć pewnie bardzo podobnie to wygląda ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.