![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Ropomacicze
Witam
Moja kotka ma 12 lat (sędziwa już jest trochę ![]() ![]() ![]() Bardzo proszę o wypowiedzi, bo, co tu kryć, jestem zdołowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ropomacicze
Nie ma co plakac teraz tylko operowac. Ropomacicze szybko moze doprowadzic do smierci zwierzaka. Czasem nawet jeden dzien od zauwazenia objawow.
Oby tylko zabieg sie udal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
![]() Idź z kotkiem do weta, nie bój się. ![]() Operacja to jedyna dla niej szansa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nika, oczywiście, że pójdę, nie ma innej opcji.Czy Twój kotek też był na to chory?
Dziękujkę za odzew ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
O Boże śmierci mojej Balbinki nawet nie biorę pod uwagę.Jestem umówiona u weterynarza o 19.00.Wcześniej nie mógł, poza tym ja pracę kończę o 17.00 dopiero i cały dzień siedzę tu jak na szpilkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Moje kociaki, jakie miałam nie były chore.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
To dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, ze idziesz z koteczka do weterynarza- ropomacicze to b. grozne schorzenie
![]() ![]() Postaraj nie denerwowac sie, (wiem, ze latwo tak napisac ![]() Trzymam kciuki i posylam mase pozytywnej energii, bede myslala o Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam, jesteście naprawdę kochane, Wasze słowa sprawiły, że mam więcej nadziei
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
szkoda, że nie poddałas kotki sterylizacji, gdy była młodsza, starsze zwierzęta już tak łatwo nie wracają do formy, ale oczywiście mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, że wet ma fach chirurga w rękach i wogóle.
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=ropomacicze tu produkowałam sie troche na temat ropomacicza, ale może zajrzyj tam dopiero, jak bedzie po wszystkim, bo nam na zawał wysiądzisz (zdjecia są a little bit drastic) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Golgie- i jak koteczka sie czuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
moja tez miala ropomacicze, temperatura, nie chciala jesc itp.,
ale zostala zoperowana i jest ok tylko od czasu do czasu i tak ma ruje:/
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Parę lat temu moja suczka miała ropomacicze. Jedyną skuteczną formą leczenia jest operacja. Przypuszczam, że juz jesteś po wizycie u weta, więc wiesz trochę więcej, ale naprawdę nie ma z czym zwlekać.
Moja suczkę najpierw próbowano leczyć zachowawczo, potem chodziło o wzmocnienie organizmu na tyle żeby przeżyła operację. Dzięki Bogu wszystko dobrze sie skończyło. Ale cośmy przeżyli to nasze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Już po operacji
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że kotka może być jeszcze oszołomiona po narkozie. To duży zabieg - jak piszesz długo trwający - więc i narkoza musiała byc odpowiednia. A że kotka najmłodsza nie jest to wychodzi z tego dłużej.
A poza tym taka rana napewno musi boleć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dobe po narkozie w ogole nie podawaj jej jedzenia. Tak jak i u ludzi tak i u zwierzat po narkozie bardzo silny jest odruch wymiotny. Ja po operacji dostawalam do jedzenia tylko tabletki przeciwymiotne
![]() Dobrze ze udalo sie wszystko szybko zrobic, oby szybko doszla do siebie. Wode mozesz podawac, ale nie przejmuj sie jesli bedzie wymiotowac, to normalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
mój piesek a włąściwie to już rodziców , ja mam teraz innego.... no więc, moja wtedy 10 letnia sunia tez miała ropomacicze, to były koszmarne dni dla nas, sunia byłą ledwo żywa, miała wszystko usunięte, była reanimowana ale na szzcęście od tamtej pory jest ok. Ma już 13 lat i jest bardzo żywotną staruszką
Acha.... niestety przez zakażenie ma uszkodzoną wątrobę i od tamtej pory je tylko kleik z gotowanym mięskiem i i tabletką Hepatilu (na regeneracje wątroby)
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ciesze sie, ze zdazylas uratowac kicie
![]() Teraz jeszcze moze zle sie czuc z powodu narkozy, dlatego jest polprzytomna. Jednak na pewno jest w duzo gorszej formie, niz zdrowa kotka, po normalnej sterylizacji- bedzie ja b. bolalo i trudniej sie goilo. Przezyla b. powazny zabieg. Ukochaj ja mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, że ukocham od Was wszystkich (biedny kot nie wiem czy przezyje te uściski
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jaka byłam przerażona jak padła diagnoza "ropomacicze". Mąż był wtedy "na wyjeździe", więc byłam z tym problemem praktycznie sama. Całe szczęście, że mój ówczesny szef też był psiarzem i rozumiał co ja przeżywam (woził mnie też do weterynarza swoim samochodem ..... w godzinach pracy ![]() Trzymaj się ciepło, teraz już idzie ku lepszemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Właśnie się dowiedziałam, że zjadła parę kawałków wątróbki i zrobiła siku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
czyli wszystko dobrze się skończyło
![]() i nawet tanio- u mnie wet bierze 200 zł za nor-mal-ną sterylkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Cieszę się, że już po
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
No mam nadzieje ze mnie i Klare tez bedziecie tak wspierac.
Na szczescie mam super Panią weterynarz i mimo ze Klara musi mieć tą droższa narkoze to nie zdziera ze mnie milionow PLN ![]() My robimy starylke za miesiąc. Poprzednio gdy była możliwośc niestety Klara sie rozchorowała i nie moglismy ryzykować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Viris, zobaczysz wszystko się uda.mój kotek nie miał zbyt wielkich szans a jednak wraca do zdrowia.Głowa do góry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Jestem dobrej mysli, musi sie udać. No i fajnie ze kocia juz dochodzi do zdrowia. Teoretycznie przy sterylce normalnej zwierze dochodzi do siebie po tygodniu czasem szybciej. Sa tez twarde sztuki ktore w dobe pozniej juz chca znowu brykac, ale wiadomo ze trzeba uwazac i starac sie to wybic im z glowy zeby spokojnie zdrowialy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Tak jak kotka mojej znajomej. Pierwsze co zrobila jak sie ocknela (nie mylic z calkowitym wybudzeniem) to podreptala placzacymi sie lapkami na kanape
![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Virisi jak Klara się czuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.