Rozmiar palca. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-15, 16:06   #1
marciulek
Raczkowanie

Rozmiar palca.

Jestem na etapie czekania na zareczyny. Niedawno mój chłopka powiedział mi,ze mam iść do jubilera zmierzyc sobie palec,bo jak najdzie go chęć zaręczyn,to nie chce w ciemno kupować
Byłam u jubilera zmierzyc palec (mam 16),tylko zaskoczyło mnie, jak pani mi oznajmiła,że kazdy jubiler ma własną rozmiarówkę. Czy to prawda? To moze mój TŻ ma mi kupic pierscionek tam gdzi epalec mierzyłam? Przecież to bez sensu

21.01.2010 Gabrysia- 3870g i 57cm SZCZĘŚCIA!
marciulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-15, 17:30   #2
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Rozmiar palca.

Jeśli już to te rozmiary nie będą bardzo odbiegać od siebie, nie ma się czym martwić. A nawet jeśli pierścionek będzie za duży to z pewnością będzie możliwa wymiana.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-15, 19:03   #3
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciulek Pokaż wiadomość
Byłam u jubilera zmierzyc palec (mam 16),tylko zaskoczyło mnie, jak pani mi oznajmiła,że kazdy jubiler ma własną rozmiarówkę. Czy to prawda? To moze mój TŻ ma mi kupic pierscionek tam gdzi epalec mierzyłam? Przecież to bez sensu
Tak to prawda. Pierścionek zaręczynowy mam nr 11, a obrączkę już 16,8.
My pierścionek wybraliśmy razem.
Stary 2008-07-16, 14:34   #4
katathea
Raczkowanie

my równiez wybraliśmy pierścionek razem, to było najlepsze wyjście, bo mamy różne gusta.
katathea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 11:58   #5
KBKatarynka
Raczkowanie

tak, rozmiary bywają różne. Ja mam chyba 8 lub 7 i to takie raczej małe rozmiarki. Lepiej chyba iść razem lub....niech Twój luby dyskretnie zmierzy Twój paluszek albo skorzysta z jakiegoś innego Twojego pierścionka i będzie problem z głowy
Stary 2008-07-17, 12:17   #6
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Wszystko zalezy od szerokosci pierscionka badz obraczki... Kiedys ze swoim Skarbem poszlam do jubilera i spodobal mi sie jeden pierscioneczek poprosilam pania o mozliwosc przymiarki i okazal sie za duzy... wiec przy okazji sprawdzilam jaki mam rozmiar wyszlo 13... dzieki tej informacji moje Kochanie zakupilo pierscioneczek zareczynowy.... i okazalo sie ze jest ciut za duzy. Namawial mnie na zmniejszenie bo mozna bylo tego spokojnie dokonac, lecz pierscionek mi nie spada i zrezygnowalam z tej opcji. Obraczke natomiast mam 14 bo jest szersza i tym samem musi byc wieksza aby sie inaczej ukladala na palcu.
daget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 18:32   #7
karolada
Raczkowanie

Ja mam zareczynowy 8,5 jak wybieraliśmy to się śmiali że komunie już się skończyły ale fakt nigdy takich małych pierścionków nie nosiłam, ale lepiej kupić mniejszy bo powiekszenie wtedy nie wiąże się z wycinaniem kawałka tylko go jakoś naciągają przynajmniej tak mi u jubilera mówili
karolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-23, 10:53   #8
ewelinka3f
Raczkowanie

Byłam u jubilera zmierzyc palec (mam 16),tylko zaskoczyło mnie, jak pani mi oznajmiła,że kazdy jubiler ma własną rozmiarówkę. Czy to prawda?

To prawda,ja mam pierścionki od 9 do 13...A przecież nie chudnę i nie tyję na przemian Twoj Tz będzie musiał pójść do jubilera z jednym z Twoich pierścionków,i wtedy na pewno kupi dobry rozmiar
ewelinka3f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-27, 16:39   #9
madzia_g
Zakorzenienie

ja poszłam do jubilera i wyszło, że mam 17,5, moja przyjaciółka miała 19 i było ciut za duże wię powiedziałam mu, żeby kupił 18 i pasuje jak ulał moze akurat sie trafilo a moze te rozmiary az tak nie odbiegaja od siebie. nie wiem w kazdym razie moj TŻ sam kupował

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-30, 16:59   #10
Elie
Rozeznanie

My też w końcu zdecydowaliśmy, że razem kupimy pierścionek i dobrze, bo też się okazało, że rozmiarówka rozmiarówce nie równa.. Nawet u tego samego jubilera nie każdy w jednym rozmiarze będzie ok, bo to też czasem zależy od fasonu...
Stary 2008-08-16, 18:02   #11
certinka
Raczkowanie

jak ja przymierzalam pierscionki zareczynowe to w jednym sklepie mialam 10, w innym 11 a w jeszcze innym 12 w koncu mam 11 ale gdyby narzeczony sam wybieral pierscionek znajac rozmiar nie wiem czy by dobrze trafil...
certinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-18, 19:12   #12
Michiru
Zakorzenienie

ja pamiętam, że rok temu przymierzałam jakiś pierścionek, żeby odrazu poinformować mojego TŻta jaki mam rozmiar serdecznego palca prawej ręki. przymierzałam na straganie i wyszło, że mam 11. gdy poszliśmy do jubilerapo pierścioenk (konkretnie do Apartu) też pasował na mnierozmiar 11 (a nawet 10!) z obrączką to samo. nie wiem czy każdy jubiler ma inną rozmiarówkę. japrzymierzałam też u kilku innych i też pasowała 11 u wszystkich.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-19, 11:44   #13
najfajniejsza
Zakorzenienie

ja mierzyłam pierścionki koleżanek i oba na mnie pasowały - jeden to 11, a drugi to 16. nie wiem, jak to możliwe.
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 16:05   #14
gosica502
Wtajemniczenie

A ja sobie mierzyłam palca u jubilera- wyszło 13, przekazałam tę wiadomość TZtowi a po roku od tamtego wydarzenia dostałam pierścionek zaręczynowy w rozmiarze 13 i pasuje jak ulał.. Choć wiem, że nie kupował u tego samego jubilera u którego ja mierzyłam... Więc na szczęście mi się rozmiarówka zgadzała
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-30, 11:58   #15
Martilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
ja mierzyłam pierścionki koleżanek i oba na mnie pasowały - jeden to 11, a drugi to 16. nie wiem, jak to możliwe.
Średnica wewnętrzna pierścionka o rozmiarze 11 to właśnie 16 mm więc wszystko się zgadza

Be Fit
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-06, 12:39   #16
palomablanka
Raczkowanie

mozna jakos w domu samodzielnie zmierzyc rozmiar palca?

"(...) No chodź, chodź ze mną do łóżka
Ja będę w tobie, a ty będziesz we mnie (...) "

Raissa

PalomaBlanKa
palomablanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-15, 22:13   #17
AsiaMMMM
Przyczajenie

Jeżeli chodzi o rozmiar pierścionków to istnieją różne skale. W Polsce najczęściej używa się skali obowiązującej w Europie (od około 5 do około 33) Rozmiar w skali europejskiej oblicza się w ten sposób, że mierzy się obwód palca lub obwód wewnętrzny pierścionka czy obrączki i odejmuję się od niego 40, na przykład jeżeli ja mam obwód palca 57 mm to od 57 odejmuję 40 i mam 17 czyli mój rozmiar. ale trzeba bardzo uważać i dokładnie mierzyć obwód palca. I koniecznie trzeba brać poprawkę na kostki w palcu, niektórzy mają je szersze niż palec u nasady tam gdzie jest pierścionek. xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2018-11-16 o 08:09 Powód: reklama
AsiaMMMM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości