|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jak pokryc blond - help
Czesc. Chcialam sprobowac byc blondynka. Po 4 miesiacach systematycznego "schodzenia" z koloru czarnego (naturalnie jestem szatynka) rozjasniaczami i farba platynowa, jestem blondynka. Ale efekt mi sie zupelnie nie podoba. Czuje sie w tych wlosach zle i zdecydowanie mam za jasna karnacje. Wygladam jak duszek kacperek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak pokryc blond - help
Najlepiej kup farbe w ciemniejszym odcieniu np. ciemy szatyn albo jasny brąz ale z tej samej firmy co farba blond, wtedy jest mniejsze ryzyko że włosy wyjdą w jakimś dziwnym kolorze, ponieważ komponetnty farby są zblizone.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
polecam farby L'oreala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nie sądzę żeby wyszło ci coś zielonego. Mam koleżanki,które tak cudują z włosami [ciemne->jasne->ciemne] i poza zniszczeniem włosów nic dziwnego im nie wychodzi. Zamiast tego radziłabym ci po czymś takim wrócić do naturalnego koloru [tzn. zafarbować na zbliżony do tego jaki miałaś] i dać włosom odpocząć [koleżance mojej mamy po jasnym blondzie włosy zaczęły dosłownie odpadać...tyle,że ona ze 20 lat farbuje się na blond]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzis pojde do fryzjerki, podetne i zobacze co ona mi doradzi. Pokrycie calosciowe, czy pasemka. Dzieki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
problem w tym, ze nie mam mozliwosci zastosowania farby tej firmy co byla kladziona na wlosach. Bylam u fryzjerki. Podcielam wlosy. Sprobowala mi nalozyc toner, ale nie chwycil. Po prostu mam teraz jasne bardzo wlosy o zoltawym odcieniu. Kupilam loreal jasny braz. I sama nie wiem klasc czy nie na calosc. Boje sie ze zle zlapie a wlosy sie zniszcza ostatecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Zawszew możesz spróbowac na pasemku czy przyjmie, ja też odwaliłam numer w piątek z ciemnego brązu zrobiłam się rudo-blond i na to połozyłam szatyn firmy Garnier Belle Color i jestem zadowolona, oczywiście włosy sie zniszczyła ale juz je regeneruje za pare m-cy powinno być dobrze, a co do koloru to mialam taki złotawy szatyn, nic zielonego, ta farba jest delikatna i po jednym myciu kolorek sie troszke sprał i wyszedł jakby jasny złoty brąz/szatyn wpadający w orzechowy brąz (tam gdzie były rudawe). Będzie dobrze, ale koniecznie zadbaj teraz o włosy, a kolorek powinien wyjść, tylko tak jak poprzedniczka pisała ŻADNA PALETTE I JOANNA!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
o jejku ja wczoraj na swoje blond włosy położyłam sobie kolorek ciemny brąz oczywiście zmywalną na 4 mycia
a kolor to mi wyszedł niebiesko brązowo lila jakie to szczęście że to szmponetka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziekuje za wszystkie rady. Wlasnie wysuszylam wlosy po polozeniu jasnego blondu. kolor wyszedl raczej jak ciemny braz ale pokryl wlosy rowno. Oczywiscie wlosy sa zniszczone i zajmnie mi troche czasu odratowanie ich, ale nie wypadly i jakos sie trzymaja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
..po polozeniu jasnego brazu...pomylka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.