![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Ile ''najwięcej'' wydałaś(-eś) na materiały?
Smutny
![]() Nie chodzi mi o ''licytacje i szpanowanie'' ani o ''szpanowanie oszczędnością''. Dziewczyny(i nie tylko ![]() ![]() Tak się pytam, z ciekawości, ze wścibstwa ![]() Wiem, to się zwraca tym, które sprzedawają ale wydałam już chyba coś koło tysiąca i czasami to sobie myślę ![]() ![]() ![]() Czy to jest duży wydatek, taki jak mój? A ile wydałyście najwięcej jednorazowo na zamówienie? Ja chyba tak z 3,5 stówy. * ![]() A wątek założyłam zainspirowana postami na wątku Qbka ![]() Czy powninnam zatem zacząć się bać krzyków mojego portfela ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ile ''najwięcej'' wydałaś(-eś) na materiały?
nio to jak zainspirowany moim wątkiem to i ja sie wypowiem. przyznam że to najmniej przyjemna część biżuteryjnego życia. Ja co prawda dopiero zaczynam i jak narazie wydałemok. 210zł. dopiero zaczynam. teraz szykuję naprawdę duuuuże zamowienie po pewnie ponad 200zł. aż się boję o tym mysleć hehe. ale jezeli materiały by się zwracały to i duuuuuuuuuużo większe mógłbym robić
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Za to, no właśnie - ''zwracanie się'' to jest za to ta przyjemna strona medalu
![]() Zrobiłam niewiele, ale cieszy mnie (jak każdego) zainteresowanie, opinie, że się podoba, że są chętni. To daje nadzieję hobbyście ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Z podliczeń ze sklepów i moich własnych oszacowań wyjdzie, że stosunkowo niewiele. Ok. 400 zł. Po ostatnich wypadach coraz więcej mi się zwraca. I wreszcie moja mama coś pomaga, pokazuje, chwali. I hobby staje się dla mnie mniej "uciążliwe" finansowo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A tam, niewiele
![]() ![]() ![]() Ja tam nie powiem, że takie zdrapywanie kodu na bankowym plastiku (przy płaceniu przez net) to coś miłego bardzo jest ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja nawet ie chce liczyc ile juz wydalam bo chyba sie zalamie i bede sie zastanawiac skad ja tyle pieniedzy na to mialam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o łączną sumę wszystkich zamówień, to ze dwa tysiące pękną, a może i więcej bo ja robię zamównienia często ale niewielkie około 50 - max70 zł, może zapytaj lepiej ile poczta na tym zarobiła, bo jakby tak podliczyć koszty przesyłek, to aż się płakac chce
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ech... wolę o tym nawet nie myśleć... Za tą kasę to miałabym już chyba swoje autko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
O pocztę nie pytam,
![]() ![]() Wow, Aniielico, nie dobijaj mnie ![]() ''Strach się bać'', szukam też namiarów na hurtownie, bo w necie to chyba całkiem niezgorzej zarabiają na tych szkiełkach i nie tylko :/
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Oj, udziela się korepetycji na te koraliki
![]() A tak na serio, to najwięcej jednorazono pewnie mniej niż 100zł, ale blisko tej kwoty. (Dla mnie to strasznie dużo ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
eklerka to podobnie do mnei....dobrze ze w szkolach sa tez tacy uczniowie ktprzy maja problemy
![]() ![]() ja na szczescie mam juz swoje autko, kupione przez zakielkowaniem handmade-owskim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
oj dziewczyny jak tak to czytam to naprawde widze ze jestescie w to bardzo pochlooniete. Gratuluje pasji bo chyba tak to mozna nazwac?
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
A ja na kurs prawka nie mogę uzbierać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
życzęp owodzenia aniielicia
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja narazie zrobiłam jedno zamówienie. natomiast narazie nic nie zaarobiłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Najwięcej jednorazowo... Chyba 180 zł. W sumie pewnie około 700, a robię od lutego. Wcześniej inwestowałam, obecnie poooowoli zaczyna mi się zwracać i to mnie bardzo cieszy.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Esme - to samo.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie liczylam jeszcze ile wydalam. A pojedyncze zamowienia mam za ok 20-40zl. Kupuje u kilku osob na allegro czy w sklepach, bo akurat nikt nie ma wszystkiego co chce
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Podróżniczka
|
Ja raczej wydaje na koraliki malo, ale czesto. Jednorazowo najwiecej wydalalm 50 zl. Ile w sumie to nawet wole nie zliczac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja wydałam około 200 zł, a bawię się w biżu dopiero od miesiąca :~~D początek był troche trudny i zamawiałam troche bezsensownie - porażka. Dopiero ostatnie zamówienie za 60 zł mi się opłaciło i jakoś się zwraca... Czasem sobie myślę, że fajnie by było wygrać milion w totolotka... hmmm ciekawe ile koralików by za to można było kupić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Ja nie robie duzych zamowien, raczej tak oszczednie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Maksymalny wydatek u mnie to ok. 150 zł. Staram się nie szaleć powyżej tej kwoty, bo wtedy czuję się jak złodziejka żerująca na swojej rodzinie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Hmmm jednorazowo wydałam (o matko) ok 300 zł, ale kupiłam różności w kilku sklepach i na allegro i tak jakoś wyszło. Niestety ubolewam, że mi się nie zwraca, ceny dla moich znajomych są za wysokie :/ wolą kupić plastikowe koczyki na żyłce niż szklane na srebrnym drucie no cóż ich wybór...
A w sumie wydałam ok 1000 zł, może więcej ![]()
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie wydałam wiele, łącznie chyba z 250 zł (od września tamtego roku) chociaż kusi mnie tyle koralików, że aż strach
![]() ![]() ![]() Najbardziej dobijają mnie koszty przesyłek pocztowych, bo zawsze chce zaoszczędzić, ale nigdy w jednym miejscu nie mogę kupić wszystkiego co jest mi potrzebne np. ślinię się na widok koralików Costume_Jewellery, a on nie ma w ogóle drutu, tylko pamięciowy, no i co mam zrobic? ![]() Dziewczyny tutaj macie linki do sklepów, zauważyłam, że akcesoria_net założyła sklep ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Najwiecej to chyba ok 150 zl, a ile w sumie...? Nie wiem i nie chce wiedziec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
czyli rozumiem że w roku skzolnym robisz 5 zmaówień w miesiący po około 100zł no no 500zł wydać miesięcznie, lae ty robisz piękną biżu więc warto, a jak jest z tym "ZWRACANIEM"
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() super, ze ci sie moja bizu podoba ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Dobry temat, widzę, że nie jestem odosobniona
![]() ![]() Jako, że mój budżet jest dosyć napięty, wymyśliłam taki sposób, że zainwestowałam najpierw 100 zł, potem jeszcze parę razy po kilkadziesiąt kupując potrzebne rzeczy i teraz uzupełniam braki tylko i wyłącznie za pieniądze, które dostanę za sprzedane kolczyki. W ten sposób krecę siągle w granicach tych już zainwestowanych 200 zł ![]() Marzy mi się, żeby kwota ta się w całości już zwróciła i kolejne zakupy byłyby dokonywane za pieniądzę ze sprzedaży ![]() Tak przy okazji mam pytanie do Was, dziewczyny, bo nowa jestem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.