|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Rottweilero -jamiczka :)
Przepraszam jeśli taki wątek istnieje albo że źle go założyłam w nieodpowiednim miejscu. 3 raz zakładma wątek wiec jestem poczatkująca. Z góry przepraszam jakby było coś nie tak.
Jestem ciekawa czy wiecie jak wygląda Rottweilero- jamniczka Otóż mam Rotweilerke i pana jamnika I jakimś cudem pan jamnik dorwał rotteilerke I powtstało takie otóz cudo Jutro wkleje fotki małego rudego(po tatusiu) mutantka o masie rottweilera na łapkach jamnika Oprócz tego jest przeurocza i kochaniutka. Może wklejały byście jakięs swoje "mieszanki"
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rottweilero -jamiczka :)
Nhm.. kundelkow wiele w schroniskach wlasnie z takich polaczen...
suke mozna wystelizowac lub psa wykastrować - wtedy "zadych cudów" by nie było..przykre to ze wciaz ludzie maja za nimc psie istnienia. Zreszta jesli nawet tak sie stalo istenia sposoby zapobiegania ciazy jak zastrzyki... np. Pomyslslas ze opocz wygladu pies moze mieć w dalszum zyciu wiele schorzen wynikajacym ze zbyt roznej puli genetyczniej?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież nie rozmnażam ich specjalnie. Kundelka jest Kochana i wiesz... Ja za bardzo Kocham zwierzaczki żeby w czasie ciązy dawać jakieś zastrzyki lub usypiać szczeniaczka. To tak jak z aborcją... Stało się trudno. Nie chciałam tego ale nie potrafiłam odebrać życia. Piesek mam 4 lata i ma sie bardzo dobrze. I do żadnego schroniska w życiu go nie oddam. Tak jak i żadnego z moich zwierząt.
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
AnetaK20- To super, że piesek ma się dobrze
Niech trzyma się zdrowo i nadal dostarcza wiele radości Czekam na fotki piesia |
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
też kocham zwierzątka i nigdy bym żadnego nie oddala a przypadki przecież się zdarzają
![]() czekam na fotki
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
A co by było gdyby urodziło się 5-7 szczeniaków? A zapewniam, że nie tak łatwo jest znaleźć dom psu, nawet młodemu.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Mogło tak się stać, ale się nie stało. Urodziła się jedna sunia, żyje sobie szczęśliwie ze swoją właścicielką. Stało się. Takie rzeczy się zdarzają - mogą się przytrafić i ludziom, którzy starają się upilnować pieski i uniknąć niedopatrzeń. Plus dla dziewczyny, że przyjęła na siebie odpowiedzialność i zaopiekowała sie szczeniaczkiem
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Z chęcią zobaczę ten mix
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, mam dokładnie takiego pieska;]
Rottwiaeilero-jaminka ![]() Piesek łatwego charakteru nie ma, ale i tak jest kochany, nie rozumiem wypowiedzi na dole...co ludzie widzą złego w mieszancach Ja mam tylko kundelki i nie dostrzegam zadnej róznicy![]() Wracajac do mojego Dina-czyli skrzyzowania rotwairera z jamnikiem to slicny piesek...ma takie piekne brwi i barwy jak rotweiter bardzo silna szczeke nogi takie po srodku-ani tak dlugie jak rottwaier ani tak krotkie jak jamnik, jednak mysle ze po schodach nie powinnien za duzo chodzic;/ Moj niestety chodzil i juz w wieku 12 lat wysiada mu kregoslup;/ takze uwazaj z nim na schodach po jamniku ma jeszcze sklonnosc do otyłości i uparty charakterek no i taka minkę jamnikowata![]() Ale powiem Ci ze wiele ludzi sie za nim oglada na ulicy wiec mowie na 100% ładny piesek;] tylko czasem troche agresywny (moj wiele zagryzionych kotow juz ma na sumieniu i uscisk szczeki mimo ze pies srednich rozmiarow to ma mocny )
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
o boze......
załamka............ nie ma to jak pobawic sie w bogaaa
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Odczepić się od mieszańców. Drugich takich na świecie nie ma. Nie wszyscy kochają tylko rasowe, są tacy których zachwycają mieszańce tylko i wyłącznie i ja do takich należę. Mieszańce wcale nie są jakieś gorsze. Wręcz przeciwnie, są wyjątkowe w przeciwieństwie do sztucznie wytwarzanych kolejnych ras.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I niech sobie będą. Co zrobisz?? Ostrzeżesz jedną osobę? Rasowe też tam znajdziesz. Pomyśl co by się z takim rasowym opuszczonym psem stalo jakby nie bylo schroniska. Schronisko jest potrzebne tak czy siak, więc nie praw mi tu moralow. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
niech sobie beda......?
tak własnie mysla pseudomilosnicy i tworza nowe pieski do "kochania" a pozniej buda w shcronisku albo kabel przy słupie...... zabawa w boga marnujecie stworzenia ku uciesze kizi mizi pokimałe, zalosne to jest . Idz do schroniska spojrz na sparalizowane zwierzeta , na te bez oka , bez łapy.. bo sie znudziły.... owszem jak byly male tez się podobały.... nie osmieszajcie się - litości. POTRZEBNE??? po co? ja sie modle by znikneły , by problemów porzuconych zwierzat nie było , ale poki zwierzeta nie beda luksusem to sie nie zmieni... Widac zaden prolem skoro sa POTRZEBNE... zawsze mozna oddac - bez poczucia winy ze nie wywalilo się na drodze, takie umywanie rak... Rasowych psów jest na lekarstwo, ale kunedków niestety 99% ... ot nie dopilnowali.. a zabiegi sterylizacji traktowane sa jak barbarzynstwo - wiec o czym tu mowa.. |
|
|
|
|
#16 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oddaje 1% podatku pieskom. Czasem zawożę koce i karmy zwierzątkom. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daleko mi do lobby zielonych i tego typu ludzi, więc te teksty chyba nie do mnie. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
uważam, ze kazdy odpowiedzialny właściciel, który nie prowadzi hodowli powinien sterylizować zwierzę. zupełnie nie rozumiem skąd w ludziech taki opór jeśli chodzi o ten zabieg
|
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie tacy ludzie jak ty zakładają pseudohodowle i rozmnażają masowo psy. No bo przecież nie ma nic złego w rozmnażaniu KUNDLI. Co z tego, że schroniska są przepełnione, psy żyją w nich w strasznych warunkach, rozmnażajmy, żeby było ich więcej.
Szkoda gadać. |
|
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
no i gdzie obiecane fotki?
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Obydwie dziewczyny mające kundelki rotwailero-jamnikowe kochają swoje psy, nie mają najmniejszego zamiaru ich przywiązywac do słupa, wyrzucac, porzucac, czy co jeszcze robic. Rozmnażac jestem pewna, że też nie mają zamiaru, więc o co chodzi? O to, że jak się już urodziło, to niech żyje? Zapobiec rozmnażaniu i niech sobie żyje!
"A co by było, gdzyby urodziło się 5-6 szczeniaków?!". Byłby kłopot, ale nie ma, więc po co gdybac? Rozmnażac jestem pewna, że też nie mają zamiaru, więc o co chodzi? O to, że jak się już urodziło, to niech żyje? Zapobiec rozmnażaniu i niech sobie żyje! A właścicielka jestem pewna, że będzie uważniejsza. Pozdrawiam. Sterylizujcie i kastrujcie swoje zwierzęta, jeśli nie macie w planach potomstwa, któremu możecie zapewnic dom. |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Również nie rozumiem o co wielkie halo. Założycielka wątku nie rozmnożyła ich specjalnie, a niektóre osoby porównują ją do pseudohodowcy. Bez przesady. Ja rozumiem, pewnie, że o wiele lepiej by było, jakby dopilnowała, ale stało się, niektóre psy potrafią takie akrobacje wywijać, że nie zawsze się dopilnuje, chyba, że zamknie się w klatce. Nie rozmnożyła ich specjalnie, więc nie wiem, po co niektóre ZBĘDNE komentarze (porównujące do pseudohodowców).
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
sterylizowac? wtedy nie ma halo.... i nie pisze do nikogo personalnie, pisze o niekontrolowanym rozmnazaniu .
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Jak najbardziej sterylizować. Ale też nie robić tragedii jeśli jest ciąża, tylko wziąć na siebie odpowiedzialność, jak na szczęście zrobiła AnetaK20 (co nie zmienia faktu, że niedopilnowanie nie jest pokazem odpowiedzialności
). Zamiast krytykować, lepiej cieszyć się, że psiak jest w dobrych rękach, nie dzieje mu się krzywda, a przy okazji namówić do sterylizacji. A szczytem marzeń, to jest akcja telewizyjna zachęcająca do sterylizacji/kastracji, wtedy dotarł by do większości osób fakt, że to faktycznie ma sens. |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;8491444]Właśnie tacy ludzie jak ty zakładają pseudohodowle i rozmnażają masowo psy. No bo przecież nie ma nic złego w rozmnażaniu KUNDLI. Co z tego, że schroniska są przepełnione, psy żyją w nich w strasznych warunkach, rozmnażajmy, żeby było ich więcej.
Szkoda gadać.[/quote] Jestem ciekawa czy to było do mnie??? Dziewczyno czy z Twoim wzrokiem jest coś nie tak?? Czy ja pisalam ze mam hodowle i rozmnażam psy?? A może jamnika powinnam zamknąc na dworze w klatce żeby zamarzł z zimna??? Pies musi sie wysikac itp. Mam podwórko Rottweilerka była zamknieta w swoim duzym kojcu co nie przeszkodziło jej wciagnąć jamnika pod siatką mimo że były wsyztko wybetonowane. Oczywiście teraz ma nowy kojec na działce gdzie ma pełno terenu do biegania pływania i spokojnego życia juz na starość i wiem ze nigdy to sie nie powtórzy. I prosze nie nazywaj mnie pseudohodowcą bo nie masz zielonego pojęcia o tej sytuacji ani wogole o mnie. Ja się nie chwale tym ze tak się stało ale co może lepiej było by zakopać szczeniaczka i udawać że sie nic nie stało?? Ja to czegoś nie rozumiem. Ja juz spotkałam osoby które mówiły jak Ty( nie mówie ze taka jesteś) a później działo się tak że i tak pies lądował w schronisku( i tak dobrze że nie porzucony w rowie czy zabity) Mam konie i wiem jak też jest z nimi. Ludzie tak samo jak sie znudza oddaja je na rzeź... Widziałas jak kon płacze?? Ja widziałąm. Boli mnie tylko to że wyzywasz mnie od jakis tyranów i pseudohodowcow... Tyle że mam wieksze napewno doświadczenie jesli chodzi o hodowle niż Ty. Wiec proszę nie ubliżajmy sobie Dziś dam zdięcia mojej Ukochanej suni. Nie było mnie bo wyjechałąm. Dziewczyny nie kłócić się. Ja nie zrobiłam tego celowo. Wiem jak to się stało i drugi raz już sie nie stanie. Urodził się tylko jeden piesek a nawet jakby sie urodzio 10 to tez bym je zostawiła. Mam ogromną działke i kupe miejsca dla zwierząt. Nulka jest kochana i bardzo mądra. Kocham ją i w życiu bym się jej nie pozbyła. A propo rasowców ludzie kupią sobie takiego ratllerka na 2 miechy zblizy sie okres wakacyjny i pies ląduję w lesie w worku( wiem bo takiego znalazła i który był u mnie do późnej starości) Jeśli chodzi o strylizacje myślę ze może w miescie tak ale ja mieszkam na wsi ( dzieki Bogu ) I zresztą nie widzi mi się styrylizować zwierzę a powiem Ci dlaczego. Mam hodowle Koni i mieliśmy ogierka który wydawał sie nam troszkę narwany więc myslelismy że mu to pomoże- guzik prawda kon zmienił całkowićie charakter dotego chodził ciagle smutny. Ja kocham zwierzęta i wiele ich mam i cały czas przygarniam nowe.Ps. To jest Tatuś oczywiście dopiero wstał z mojego łozka widać po oczach jaki nie wyspany![]() Poźniej pokaże zdięcie mamusi i córeczki
To face the fear but not feel scared Oooh, wild horses I wanna be like you I wanna run with the wild horses Run with the wild horses Edytowane przez AnetaK20 Czas edycji: 2008-08-10 o 09:40 |
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
jaki fajny ten jamnik!!!! czekam na mamusie i efekt jej romansu...
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje w imieniu Lorda
Lordzik ma już 10 lat a ostatnio przyszła pani z Jamniczką chcąca romansu ale nic z tego jest wierny Rotweilerce
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
A więc Lord ma już swoją wybrankę serca... ale fajnie
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
No mówię Ci Pink każdy był w szoku i to już ona nie pierwsyz raz przychodzi i nadal zero
kazdy sie smieje ze jest wierny Herze
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Pozazdrościć Herze faceta...
takiego to ze świeczką szukać... hehe
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

Otóż mam Rotweilerke i pana jamnika
I jakimś cudem pan jamnik dorwał rotteilerke
I powtstało takie otóz cudo
Oprócz tego jest przeurocza i kochaniutka. Może wklejały byście jakięs swoje "mieszanki"