|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Diet coach
|
![]() Psychodietetyka
Witam
![]() Jako, że uwielbiam temat zdrowego odżywiania, a jeszcze bardziej psychodietetyki, to pozwoliłem sobie założyć ten wątek. Co prawda uzyskałem dyplom w zakresie żywienia w sporcie, ale zawsze fascynowało mnie bardziej to co skłania ludzi do przejadania się, bądź przeciwnie - głodowania. Przeglądając forum widziałem wiele tematów o układaniu i rodzajach diet, suplementach, przepisach, czy choćby bardzo bogaty FAQ w tym dziale. Dlatego chciałbym podyskutować o Waszych nawykach i powodach, dla których musicie się teraz odchudzać. Nie ukrywam, że swego czasu również zmagałem się z nadwagą, ale udało mi się wyjść na prostą, a było to jakieś 10 lat temu. Od tamtej chwili staram się pomagać innym. Czy zastanawialiście się kiedyś skąd się bierze Wasza nadwaga? Nie pytam o nadmiar kalorii, ale czym on jest spowodowany? Stres? Nocne podjadanie? Brak czasu do stosowania zbilansowanej diety? Nie prowadzę żadnych badań, ale co człowiek to inna historia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.