![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy mam szansę na coś więcej?
Otóż mam 25 lat , rok temu poznałam faceta , klient mojego sklepu czesto robił zakupu w cukierni której pracuje. Któregoś razu zaproponowął mi podwozkę odmówiłam... pozniej przynosił owoce, czekoladki , różne małe drobiazgi , zapraszał na kolacje/ szampana ODMAWIAŁAM bo się bałam nowego związku zwłaszcza po tym co przeszlam, a teraz on ma 45 lat nie ma nikogo jest sam ( dziwne) nie wiem co o tym myśleć? jak mu odmówiłąm to stwierdził , że mnie nie podrywa przecież( tez nie rozumiem )
Ale przychodził dalej , w tym czasie , przeszlismy na Ty , czesto gadaliśmy w pracy nie raz po 20 minut ale nigdy z nim na randce nie byłam. On mi napisał kiedyś że jak będe gotowa na spotkanie żebym mu dała znać. a ja się boje / peszy mnie on , ręce mi się trzesą , gadam głupoty przy nim... w styczniu zostałam przeniesiona do innego punktu 20 km dalej myslalam , że dał sobie spokój bo nie przyjechał do mnie przez 2 miesiące tylko pisaliśmy smsy. Ja płakałam tęskniłam , ostatnio przyjechał do mnie do pracy pogadalismy chyba z pół godziny ja byłam w 7 niebie podziękowałam mu , że mnie odwiedził a on napisał , że cała przyjemnosc po Jego stronie... i , że wpadnie niedługo... i moje pytanie czy z Jego strony to zwykła uprzejmosc? czy ja mogę liczyć na coś więcej ? czy ja może sobie za dużo wyobrażam? jedno jest pewne zakochałam się... wpadłam jak śliwka w kompot ![]() Kiedyś mi napisał , że ja jestem taka młoda i śliczna a on już nie jest jakimś casanową i chyba za stary dla mnie jest i , ze musi schudnąc itd( bzdura bo wygląda świetnie ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mam szanse na coś więcej?
Noooo koleżanko to na pewno nie jest uprzejmość ;p ewidentnie widać że mu zależy, który facet robiłby coś takiego przypadkowej sprzedawczyni w cukierni? Już samo to że cię gdzieś zaprasza powinno ci dać do myślenia że to nie uprzejmość! Daj mu szansę, przecież od wyjścia na spacer czy na kawę niczego ci nie ubędzie szczególnie że mówisz że się zakochałaś to na co czekasz? on się nie będzie starał w nieskończoność
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja mimo wszystko nie związałbym się z kimś, kto mógłby być moim ojcem :/ Miej na uwadze, że za 10 lat będziesz przy nim prawdopodobnie wyglądać jak córka, czy nawet wnuczka.
Różnica wieku strasznie duża, ale wierzę, że niektórym może to nie przeszkadzać. Skoro czujesz chemię, to spotkanie nie zawadzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Zwykła uprzejmość to to nie jest ale też nie wygląda na coś bardzo poważnego, skoro pokonanie 20km zajęło mu 2 miesiące. Może spotkaj się z nim niezobowiązująco i wybadaj sytuację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie, gdybyś chciała, to pewnie facet by leciał jak oszalały. Zdecydowanie masz szansę na coś więcej.
Pytanie czy chcesz się wiązać z kimś prawie dwukrotnie starszym. Czy on Ci się podoba czy jego atencja, sposób w jaki stale Cię adoruje i jaki jest w tym wytrwały? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Nie patrz na różnicę wieku,a na serce i szczerość. Jak się nie zaczniesz z nim spotykać i nie poznasz lepiej to nie będziesz wiedzieć jak jest. Więc na co czekasz. Zaproponuj spotkanie i zobaczysz jak dalej się rozwinie ta znajomość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Podwózka i kolacja z szampanem kojarzą mi się jednoznacznie. Jak chcesz się przekonać, czy mu zależy na głębszej relacji z Tobą, czy po prostu chce mieć młodą kochankę, zgódź się na spotkanie.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Właśnie nie wiem co o tym myśleć. Nie było go 2 miesiące...dziwne..twierd zi ze nie miał czasu potem był chory itd. A wiem o nim tyle gdzie pracuje znam jego szefa jego sąsiad mówi ze to bardzo porządny facet , do kościoła chodzi grzeczny kulturny jak mało kto. Od tej pory jak mu odmowilam spotkania to powiedział ze poczeka aż ja będę chciała...no trochę juz czeka a ja sie boje w to zaangażować jeszcze bardziej :-( masakra ciężki temat z tym gościem naprawdę a jak to faktycznie tani podrywacz tak jak ktoś tutaj napisał ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak jesteś w nim zakochana skoro go nie znasz?
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Ej, ale Ty czaisz taką koncepcję, że nie masz obowiązku angażować w cokolwiek z kazdym facetem, który Ci komplement powie i do Ciebie zarywa? Bo ja widzę, że wiele kobiet tutaj tego nie łapie.. A możesz nie chcieć z dowolnego powodu. Jednym z nim mogą być podejrzenia i brak zaufania - niewazne, czy słuszne, czy nie.
Zakochałaś się? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Znam go już prawie rok co prawda na randce z nim nie byłam ale sporo opowiadał mi o sobie. Fajnie nam się rozmawia. Czy się zakochalam nie wiem...ale jak nie napisze tesknie myślę o nim...jak go widzę ręce mi się trzesa zawsze staram się dla niego ładnie wyglądać jak wiem ze wpadnie...to jak to nazwiesz? Zauroczenie...no ok niech będzie... Ale zwykły kolega to to dla mnie nie jest na pewno i nie angażuje się od razu jak to ktoś napisał on przychodzi juz prawie rok a ją się boje ze kolejny facet mnie zawiedzie a miałam juz taka sytuację . wiec się boje...chyba zrozumiałe? Czyż nie?? A komolementy raz czy dwa mi powiedzial wiec nie " polecialam na to " jak to ktoś napisał...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony, nie jest z Tobą w związku, więc nie musi się tłumaczyć, co robił, a Ty się opierasz propozycjom, więc nie musiałaś być dla niego priorytetem. Cytat:
![]() Opowiedzieć można wszystko. Z czasem podlega to weryfikacji. Zaufaj swojej intuicji i nie zamykaj oczu na dziwne sytuacje. Jest wiele sposobów, by nie dać się zranić, trzeba znać swoją wartość, umieć wyznaczać granice, wymagać szacunku i konsekwencji. Tak napisałaś wcześniej. Mniejsza o nazwę... Poczułaś coś, więc wypada podjąć jakieś działanie, bo inaczej się zamęczysz. Jestem w związku ze starszym mężczyzną (jest taki osobny wątek na forum) i miałam na początku wiele wątpliwości. Inaczej się narodziła ta znajomość niż u Ciebie, ale w takich przypadkach raczej normalna jest obawa, czy jesteśmy traktowane poważnie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Malla- masz rację poczułam coś, i troche mnie to męczy tęsknie za nim jak nie piszę, ostatnio jak mnie odwiedził pogadaliśmy chyba z pół godziny dał mi buziaka na pożegnanie ( oczywiście w policzek po raz pierwszy ) . Kiedyś mi napisał ,że boi się, że polubi mnie za bardzo a to dlatego , że jest sporo starszy i nie chce mi w głowie mieszać... na tydzień był spokój pozniej od nowa zaczął przychodzić, mówić, że musi schudnąć bo odkąd przychodzi do mojej cukierni zgrubnął i pewnie nie będe chciała z nim gadać...
a co do sytuacji kiedy nie przyjechał przez 2 miesiące tak tęskniłam za nim i brakowało mi Go co tez mu powiedziałam że troszeczkę mi Ciebie brakowało... może się wygłupiłam nie wiem... nie mam dużego doswiadczenia miałam dwóch facetów jeden powazny związek i to wszystko . ale dziękuję za wszystkie odpowiedzi trochę rozjasnilo mi w glowie , założyłam ten wątek dlatego , że trochę moja przełożona namieszała mi w głowie , tekstem " taki facet na Ciebie leci??- może jest tylko uprzejmy " wiec sama nie wiem co mialam myśleć... może ja faktycznie zle to odbieram a facet może traktuje mnie jak znajomą / koleżankę... tyle... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Miesza Ci w głowie już teraz i moim zdaniem doskonale o tym wie. To się nazywa zdobywanie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Czy gdybyś mogła cofnąć czas, weszłabyś kolejny raz w relacje z tymi chłopakami? Co byś zmieniła? Czy wiesz, jakie popełniałaś błędy? Cytat:
![]() Cytat:
Proponuję odpuścić sobie alkohol na spotkaniu i pojechać do domu samodzielnie. Na wszelki wypadek.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
"To może zaproponuj kawę na mieście albo kino? Przecież możesz poprzestać na koleżeństwie, do niczego Cię wspólne wyjście nie zobowiązuje.
Proponuję odpuścić sobie alkohol na spotkaniu i pojechać do domu samodzielnie. Na wszelki wypadek." tylko , że ja się go wstydzę, rozumiesz? zapominam języka w gebie przy nim, peszę się gadam bzdury masakra ![]() "Co znaczy "taki"? Jeśli chodzi o wiek, to wiesz... ja się nie dziwię, że podoba mu się śliczna młódka " taki czyli bogaty jest współwłaścicielem sklepu z meblami , jezdzi świetnym samochodem , chodzi świetnie ubrany , i wogóle wygląda super jak na swój wiek, jest elegancki kulturalny obyty a ona patrzy na niego jak sroka w gnat ... ot co taka baba. a co do przyjazni to ja chyba bym nie chciała miec go tylko za kumpla więc odpada ![]() Edytowane przez kameleon123 Czas edycji: 2017-02-27 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Nie depcze krokusów
|
Masz jego numer, więc napisz, jeśli tracisz przy nim mowę. Może się okazać, że jedno spotkanie da Ci pewność, czy z jego strony to tylko uprzejmość, czy już znudziła mu się samotność i szuka skromnej, miłej dziewczyny.
Skoro jest taką znaną osobą lokalnie, pewnie jego liczne romanse czy zostawienie żony z dziećmi nie uszłoby publicznej uwadze.
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem , że to głupio zabrzmi ale kobieta u której zawsze robi zakupy w warzywniaku mówi , że on już tak od paru lat sam zawsze przyjezdza, że jest bardzo kulturalny, wiem , że to nie jest opinia z pierwszej ręki , że tak powiem ale raczej nie ma się od kogo dowiedzieć nic więcej Jego rodzice nie żyją, żony nie ma ( kiedyś Go o to spytałam to mi powiedział, że kiedys na ten temat pogadamy bo to nie rozmowa na sms) A czy jest znaną osobą? hmm no ma świetną prace mieszkmay w mieście co prawda nie wielkim ale nic innego na Jego temat nie słyszałam a pytałam róznych znajomych z ciekowości.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Przespałaś się z tematem, podjęłaś jakieś decyzje?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale co mam Go zaprosić gdzieś?? ja ??? chyba nie dam rady... boje się i wogóle , że mnie odrzuci tak jak ja to robiłam setki razy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
...
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli nie będzie mógł, to zaproponuje inny termin. Ja nie rozumiem lęku przed odrzuceniem. Nie zaprosisz - nie przekonasz się "co by było gdyby" i będziesz żyła mrzonkami, że może, kiedyś itd. Zaprosisz i: a) odmówi, ze wskazaniem innego terminu - super, aptrz punkt "c" b) odmówi z banalnym wytłumaczeniem - i co z tego, przynajmniej pozbędziesz się iluzji, najgorsze jest wmawianie sobie, że komuś zależy c) przystanie na propozycję spotkania - zobaczysz, czy rzeczywiście jest fajny, na tym i kolejnych spotkaniach Boisz się, że facet Cię odrzuci? W życiu trzeba spotkać się z kilkunastoma lub nawet więcej odrzuceniami (zalezy jak liczyć - czy tylko randki czy facetów, którzy np. na nas nie spojrzeli w sklepie/na dyskotece/nie wzięli numeru telefonu/nie zadzownili mając numer itd), by znaleźć właściwą osobę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Nie depcze krokusów
|
To jest inteligentny człowiek, więc jeśli wstydzisz się wyjść z inicjatywą, powiedz coś, co zachęci jego do zaproponowania spotkania, np. "chciałabym kupić sobie czerwone kwadratowe talerze, nie orientujesz, w jakich sklepach mogłabym takie dostać?", "mam jutro wolne, polecasz jakieś miejsce na długi spacer?", "oglądałeś już wszystkie filmy oscarowe?"
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Był dzisiaj u mnie zaskoczył mnie...
( powiedział , że był tu niedaleko gdzieś i postanowił , że wpadnie jak on to ujął) Aż mi szczeka opadła...matko on dzisiaj mówi że chce sobie spodnie kupić i ze pasowało by do galerii jechać ale mu się nie chce itd. Masakra a jak zwykle języka w glebie zapomnialam i klapa ![]() ![]() Edytowane przez kameleon123 Czas edycji: 2017-03-01 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja nie mogę...
jak będziesz zachowywać się, jakby on był Bogiem, to nigdy sie nie przekonasz, czy coś z tego będzie. Ani z tym, ani z żadnym innym facetem. Trzeba wykazać trochę inicjatywy, okazać zainteresowanie. Lepszej szansy nie było... Napisz mu zaraz smsa, że jak chce, to możecie razem pojechać do galerii, jeśli chciałby, by ktoś mu pomógł w wyborze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
A on nie może spytac? Ten jeden jedyny raz? To po co w ogóle przyjeżdża ? Bez sensu mam metlik w głowie . Pewnie jest tak jak mówiła moja przełożona ze może to po prostu zwykły znajomy i tak wpada pogadac...wiec chyba nie będę robić z siebie idiotki...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Gazela inteligencji
|
Ale jak to "jeden jedyny raz"? Przecież pytał kilka razy, spotykał się z odmowa, Wiec przestał pytać. Następny ruch należy do ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
No wiem ale ja chyba nie jestem w stanie go wykonać. Tak jak pisalam on pewnie traktuje mnie jak znajoma / koleżankę a ja pewnie wyskocze jak Filip z konopi...sama nie wiem nie chce się zblaznic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Nie depcze krokusów
|
Kameleonku, jesteś dorosłą kobietą i na pewno zdajesz sobie sprawę z tego, że pójście z kimś na zakupy nie oznacza ustalania terminu ślubu. To jest obecnie jedynie Twój znajomy, więc nie masz czym się stresować - jeśli okaże się, że jego zachowanie to tylko kurtuazja bez głębszych zamiarów, to pozostanie Ci miła znajomość, polepszacz humoru. Jeśli wyjdzie, że szuka młódki do zaciągnięcia do łóżka, to przynajmniej nie będziesz się karmić złudzeniami. A jak wyjście skończy się rozpoczęciem randkowania, to... przecież też nie będzie źle
![]() Masz jego numer, więc zapytaj, czy był w galerii po te spodnie. Już sam fakt, że wymieniliście się numerami oznacza, że nie jest tylko szarym klientem cukierni.
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Macie kontakt smsowy więc po prostu napisz, zaproś na kawę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.