|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Ból piersi - przyczyna???
Jaka moze byc przyczyna bolących piersi, nie tylko przed okresem, a przez caly cykl???
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: przyczyna???
a bolą Cię obydwie cały czas? Mówiłaś lekarzowi? Ja zaraz na początku ciąży miałam bardzo wrazliwe piersi i odczuwałam dyskomfort nawet przy schodzeniu po schodach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Piersi bola glownie gdy rosna
![]() Mnie bola piersi tylko jak jestem w ciazy, albo zmieniam pigulki antykoncepcyjne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie, proszę, niech one już nie rosną ![]() MNie też coś pobolewają jakby przed okresem. Ale do okresu jeszcze tydzień, więc chyba nie bolą z tego powodu. Też nie wiem czemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jeśli masz jeszcze tydzień do okresu, to może to być też powód pobolewania piersi. Może masz już napięcie przedmiesiączkowe? Po prostu zaczęło się kilka dni wcześniej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mnie bolały piesi przez 2 pierwsze cykle przyzwyczajania się do pigułek- obie, przez 2 tygodnie, stały, tępy ból, obrzmienie, gromadzebnie wody, itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
znam ten ból. też czasem jak mnie najdzie to ... brr. dobrze ,że szybko mija. I mój ból to chyba ( niestety ) nie jest ból " przed-okresowy"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
To co to znaczy, nachodzi Cię nagle i od razu mija? Czy jakoś tak dniami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ból piersi - przyczyna???
Zawsze bolaly mnie tylko przed okres, a teraz przez caly miesiac. Juz mi troche przechodzi. Moze dlatego ze konczy mi sie okres??? Tabletek anty nie biore, w ciazy tez nie jestem. Zyje tak jak wczesniej
![]() Jesli rosna to niech rosną , ja sie wcale nie pogniewam ![]() Jednak zastanaiwam sie czy moga byc tego jakies inne powody...np. brak jakis witamin ???
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Tez mnie to interesuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ból piersi może być spowodowany także przez zbyt obcisłą bieliznę,zaburzenia hormonalne oraz guzki ,włókniaki ,torbiele.Na pewno warto skonsultować to z lekarzem
![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Witam mnie piersi zaczeły bolec około 31 sierpnia (okres mi sie skonczył 28, z chłopakiem kochałam sie dzien pozniej) i boli do dzis okres mam dostac 20-23 .09. Co moze byc przyczyna??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
mam taki sam problem tzn boli mnie jedna piers, nie nosze za ciasnej bielizny to na pewno, nie jestem w ciazy ani nie biore tabletek, okres skonczyl mi sie ponad tydzien temu;
powinnam isc do lekarza?? jezeli tak to prosze o pomoc nigdy nie bylam na badaniu piersi czego mam sie spodziewac i przede wszystkim do jakiego lekarza najpierw sie zglosic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
widze ze jest nas wiecej
![]() mam problemy z hormonami a mianowice mało progesteronu moze to jest przyczyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mnie boli lewa pierś od jakichś 3 dni codziennie, zazwyczaj wieczorem jak już leżę, to nie od bielizny okresu itp, guzka nie wyczułam ale mam duży biust więc sama nie wiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
hej mam pytanie. uprawialam seks z moim chlopakiem, byliśmy zabezpieczeni, ale po 4-5 dniach od stosunku zaczeły mnie bolec piersi, sa jakby obite, okres mam dostac dopiero za półtora tygodnia, wiec nie wiem co jest przyczyna tego bolu... nie wiem czy to ciąza, a nie bylaby to radosna wiadomosci.. wiem ze robienie testu na razie jeszcze nic nie da, bo minal dopiero tydzien a to za krótko. jestem juz bardzo zestresowana ta sytuacja, dlatego prosze o jakies opinie. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Ja to nie tyle szukam przyczyny jak sposobu żeby załagodzić ból.Bolą strasznie od czwartku.Jak sobie radziłyście z bólem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny może tu mi ktoś pomoże
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.