![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zwierzenie
Witam, nie mam komu się wygadać, w sumie trochę zagubiłam się w tym wszystkim. Nie mam siły płakać. Zacznę od tego, jesteśmy razem od 3 lat, jesteśmy zaręczeni. Oboje mamy po 22 lata, ja studiuję a on pracuje fizycznie. Poznaliśmy się przez internet, zakochaliśmy się w sobie i byliśmy bardzo szczęśliwi, do czasu. W lutym się zaręczyliśmy i coś się zmieniło. Mam wrażenie, że ten człowiek traktuje mnie jak zdobycz, wykonanie misji. Zacznę od siebie. Jestem osobą wrażliwą, martwiącą się za wszystko i o wszystko, staram się jak mogę. Większość swojego czasu spędzamy razem z narzeczonym, co weekend spotykamy się ze znajomymi. O wielu rzeczach narzeczony mi nie mówi, tłumacząc się tym, żebym się nie martwiła. Kiedy spędzam czas w jego domu staram się nie robić nikomu przykrości czy kłopotu. Pomagam w domu i poza domem w różnych pracach. Jego rodzina jest dla mnie ważna. Dają mi dużo miłości i zrozumienia. W przeciwieństwie do nich mój narzeczony taki nie jest. Nie czuję się z tym dobrze. Ja rozumiem, że człowiek ma pracę jest wykończony.. przytoczę akcję z ostatnich miesięcy. Jesteśmy w jego domu, spędzamy razem czas a on pokazuje mi kobiety z instagram. Jakie są atrakcyjne i ładne. Poczułam się jak idiotka, ale nie dałam po sobie poznać. Kolejna kwestia, często mnie krytykuje.Pomagam zbierać patyki, on przed TV, nie pomaga po czym przychodzi, każdy mnie chwali, że pomagam a on twierdzi, że ja się podlizuje rodzicom.. bolało.
Wczoraj przeszło apogeum wszystkiego.. Mój narzeczony skomentował wpis pewnej celebrytki, pocieszając ją. Mnie to trochę śmieszy więc napisałam mu, "ciekawe czy odpisze, jak sądzisz?" wyszła z tego awantura, po której żałowałam wszystkiego. Oskarżył mnie o inwigilację. Tłumaczyłam, że nie mam pretensji, tylko to zobaczyłam.. jednak dodał kilka słów więcej; ta sama gadka, jesteś komiczna.. Czuję się jak śmieć, narzeczony nie ma poczucia winy. Nie przeprosi, wręcz przeciwnie zachowuje się tak jakby rozmowy nie było. Coś się wydarzy, to pyta czemu ryczę i krzyczy, że ma dość moich problemów. Mam wrażenie, że ten człowiek się na mnie wyżywa. Nie ma matury. Każdy! (jego rodzice, jego brat) proszą bym z nim porozmawiała. Kiedy podejmuje temat, drze się do mnie i chodzi poddenerwowany. Obrywam za to.. W tamtym tygodniu postanowiłam się odsunąć od niego, zapisałam się na siłownię, do psychologa (jestem wypalona psychicznie, wykończona..) i nie piszę co chwilę. Poza tymi cyrkami, nie mogę na nic narzekać. Pomaga mi gdy mam problemy, doradza. Nie ma słowa wsparcia a o komplementach już nie wspomnę.. Nie usłyszałam ostatnio od niego np. jesteś wspaniała.. tylko jesteś przylepą. Czuję się strasznie. Jestem wszystkiemu winna, bo zawsze mu mówię na bieżąco o problemach bo nie mam komu.. wczoraj spytałam więc po co to ciągniemy.. napisał, zebym go nie wkurzała bardziej.. probowałam rozmawiać, powiedział ze wymyślam Edytowane przez Mimi087 Czas edycji: 2017-04-07 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: zwierzenie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- I jak zareagował, kiedy mu powiedziałaś to, co tu napisałaś? Wszystko to, co powiedziałaś? Bo powiedziałaś? Prawda? ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Gościu bez matury, ty na studiach. ..będzie coraz bardziej od ciebie odstawić i leczyć kompleksy dowalaniem ci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Chce ci się męczyć w takim związku?
Po co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
To nie jest tak, że jest beznadziejny. Wymieniłam tylko negatywy.. ma też pozytywy. Wszystko co mu pisze to go denerwuje. Teraz nie mogłam sobie poradzić z programem to napisal, że nic na to nie poradzi.. miło
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- [1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;72668126]Chce ci się męczyć w takim związku? Po co?[/QUOTE] Kiedyś tak nie bylo. Ja nawet chciałam zrezygnować. Mówiłam że się zmienił. Powiedział mi, że to moje wymagania się zmieniły.. nie on Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Kochanie, jestes mloda dziewczyna, ale zamiast milosci doswiadczasz patologicznego zwiazku, to co sie dzieje nie jest normalne. Dla swojego dobra zerwij z tym palantem jeszcze dzisiaj, nie marnuj sobie zycia. Do ciebie ono nalezy i od ciebie tylko zalezy czy bedziesz szczesliwa.
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez nikt z jego rodziny nie bedzie sie wtracac ani cie od niego odciagac i uswiadamiac, jaki on jest, bo jestes dorosla i wiesz co robisz. Edytowane przez wiekanka Czas edycji: 2017-04-07 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Oczekujesz rady, jak go zmienić, nie? Może spróbuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
nie pakuj się z nim w małżeństwo tylko lepiej zerwij, szkoda dla niego czasu. i nie usprawiedliwiaj go szukając winy u siebie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem, jesli on nie chce miec matury, jeszcze nic zlego, nie kazdy sie nadaje do nauki. Powinien, to ci spokojnie powiedziec a nie sie wydzierac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Mam wrazenie, ze facet jest zmeczony Twoim wiecznym narzekaniem. Moze zamiast ciagle mu marudzic, sprobuj z czesci problemow wygadac sie mamie lub przyjaciolce?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;72671816]Mam wrazenie, ze facet jest zmeczony Twoim wiecznym narzekaniem. Moze zamiast ciagle mu marudzic, sprobuj z czesci problemow wygadac sie mamie lub przyjaciolce?[/QUOTE]
Chyba tak, to prawda. Dużo narzekam niema dnia bym tego nie robiła. Mogłabym, czemu nie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Dlaczego musisz z nim być?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Nie muszę ale zaangażowana jest rodzina. Za dużo włożyłam w to serca
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
sprobuj, jesli nic sie nie zmieni zawsze zdazysz zerwac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;72673551]sprobuj, jesli nic sie nie zmieni zawsze zdazysz zerwac
![]() Spróbuję, zawsze można podziękować. Chodzę na siłownię, psycholog, chciałabym wyjść na prostą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;72674716]No ale co z tego, że on tak powiedział
![]() Męczysz się okrutnie w związku, ale nadal w nim tkwisz, po co?[/QUOTE] Bo czuję że to wszytko moja wina. Kiedyś dbalam o siebie, zapuscilam sie zaczęłam narzekać dzien w dzien.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Czyli generalnie rozwody nie powinny istnieć, bo w każde małżeństwo zaangażowana jest rodzina
![]() Straszne podejście do siebie, swojego życia i swojego czasu. Przyjaciółce poradziłabyś w takiej sytuacji, żeby nie odchodziła, bo za dużo serca w ten związek włożyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.