|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
już kompletnie zglupiałam.....
A więc...w maju miałam juz peeling glikolem, pani dermatolog uznała, ze walaka z trądzikiem dobiega końca, jeszcze tylko dwa glikole jesienią.
Dotychczas było baardzo dobrze, 0 pryszczy, przebarwienia i drobne blizny bledły....do czasu... Od jakiegoś tygodnia moja cera znowu zaczyna wariować, wychodza jakieś nowe wypryski, nawet na czole- jedyne miejsce na mojej twarzy z którym praktycznie nie było zadnych problemów. Wydaje mi się, że differin juz na mnie nie działa...mój filtr chyba mnie zapycha, bo nos cały zaskórnikach (a było tak dobrze ![]() Nie wiem co dalej robić...myślałam, zeby odstawić filtr i differin, a kupić na przykład normaderm vichy, ale nie wiem czy to coś da...a może coś spróbować z kwasami? Naprawdę kompletnie nie mam pojęcia co zrobić, nie chcę przez własną głupotę zniszczyć tego, na co tak ciężko pracowała przez ostatni czas. A no i kłopot w tym, że każdy krem, który miałam mnie zapychał ![]() Poradzcie coś kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: już kompletnie zglupiałam.....
Zastanow sie czy czasem nie wprowadzilas czegos nowego z pielegnacji/kolorowki tuz przed zmianami jakie teraz zaistnialy?
Wiem,ze to trudne by dokaldnie wszystko przeanalizowac ale...od czegos trzeba by zaczac,a jak faktycznie to nie da efektu to moze odstawic wszelkie specyfiki i zobaczyc co bedzie sie dzialo? Poza tym moze warto wziac pod uwage sprawy hormonalne? Rozmawialas ze swoim lekarzem? Jakiego kremu z filtrem uzywasz?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Hexxana dziękuję za odpowiedz
![]() No więc żadnego nowego kosmetyku nie wprowadzałam na pewno. Co do homromonów, to brałam diane, ale już odstawiłam jakieś 3 tyg temu i wszystko było ok... Najbardziej martwią mnie nie tylko krostki, ale też zaskórniki , ktróych myślałam, że już się pozbyłam. Krem to SVR 100. Dzisiaj nie posmarowałam się niczym oprócz punktowego tormentiolu, nic noweggo nie wyskoczyło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Mnie SVR 100 strasznie zapycha - mnóstwo krostek na twarzy. Więc może masz podobnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
no własnie też nad tym myślałam, ale sama nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
A może odstawienie diane jest przyczyną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
hmmm nie wiem bo największy problem to zaskórniki, odstawiłam filtr i differin i od tego czasu żadna nowa krostka nie wyskoczyła, ale może i od diane, nioe wiem.
Zastanaiają mnie te zaskórniki...coś mnie zapchało? I proszę polećcie mi coś nawilżajacego, gdzie jest małe prawdopodobieństwo, ze mnie zapcha- ja nie mam pojęcia co |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
A próbowałaś oliwki Hipp? Ma prościutki skład, więc prawdopodobieństwo, że Cię zapcha, jest niewielkie. Możesz smarować buzię na noc - naprawdę ładnie nawilża. Dobrze nawilża też krem Babydream z Rossmana - do twarzy i ciała, w małym niebieskim pudełeczku - też ma przyjazny skład. A może krem Bambino?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
tak mam krem bambino i zapycha mnie strasznie.
Nie wiem, może spróbuję z tą oliwką. Póki co zrobiłam tk jak radziła mi Hexxana czyli odstawiłam wszytko, i od tego czasu nie wyskoczył mi żaden nowy pryszcz. Więc chyba jednak coś mnie musiało zapychać? Tylko właśnie teraz boję się, że odwodnię cerę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.