|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Depilacja twarzy( wąsik i broda)
Witam!
Mam problem depilacja wąsika i brody. Włoski odrastają mi strasznie szybko. Juz na drugi dzien po depilacji czuje przez dotyk odrastaja szybko. Ide do kosmetyczki na fotodepilacje mam nadzieje że coś da ten zabiego. Nie chce codziennie się depilować, bo to jest już denerwujące. Więc prosze o rade wykwalifikowanej kosmetyczki, co mam zrobić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Depilacja twarzy( wąsik i broda)
Golisz wąsik i brodę maszynką do golenia? Przecież po tym włoski odrastają natychmiastowo... Plastry z woskiem zdecydowanie, albo laser
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Używam tylko plastrow do depilacji i pęsety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
ja tez mam taki problem.Ale jakos daje rade opanowac sytuacje.Wąsika traktuje woskiem,a brode penceta.narazie jest ok.Swoja drogą ciekawe jakby poszlo pastą cukrową?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
ja usuwałam wcześniej wąsik różnymi plastrami do depilacji twarzy i zawsze po tym miałam krostki, zaczerwienioną skóre, czasami spuchnięte i nawet czasami schodziła mi skóra alee od jakiegoś czasu używam taką sprężynke do usuwania włosków, którą zamówiłam na allegro i muszę Wam powiedzieć, że jestem zadowolona moje problemy ze skórą się już skończyły nie muszę się martwić że po depilacji może mi znowu schodzić naskórek itd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
A co to za sprężynka ?
![]()
![]() |
#8 |
BAN stały
|
http://allegro.pl/m157-depilator-dep...980670140.html to jest coś takiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Co to jest ten LightSheer? Jestes z natury blondynka czy brunetka czytalam, ze u blondynek laser nic nie daje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Używasz plastrów...hmmm...a zastanawiałaś się czy robisz to poprawnie ? Wiem że może to dziwnie brzmi ale zdarza się tak że plastry zamiast wyrywać włoski URYWAJĄ je. Ja nieraz tak miałam jeszcze kilka lat temu kiedy to zaczynałam wszelkie "eksperymenty" z wąsikiem. Niejednokrotnie je po prostu urwałam ponieważ wtedy jeszcze nieumiejętnie to robiłam. Czasem plastry były pożal się boże, a czasem po prostu moja "technika".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
a może warto byłoby pomyśleć o laserze? Z tego co widziałam w studio laser nie kosztuje to dużo a efekty są naprawdę świetne. Na pewno to jest lepsze rozwiązanie niż wosk, pęseta, czy nie daj boże maszynka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej najpierw pomyśleć o badaniach hormonalnych u endokrynologa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Problem z włoskami na twarzy
1)Jeżeli brwi się zrastają - należy je wyrywać pensetą. Wtedy włoski stają się bardziej cienkie i chude. Niestety nie w moim przypadku. Od jakiegoś czasu (może od roku?) raz na jakiś czas skubię włosy z tego miejsca. Faktycznie, początkowo wydawało się że włosków jest coraz mniej. Niestety od pewnego czasu w miejscu między dwoma brwiami pojawiają się coraz grubsze włoski. Czym to jest spowodowane?
2) Trochę nad policzkami pojawiły mi się malutkie włoski. Jak można się ich pozbyć? Pęseta raczej nie wchodzi w grę, bo włoski są za małe a wyrywanie ich zajęłoby kupę czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z włoskami na twarzy
jedynie laser pomoże
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Meszek jest czymś normalnym. Nie zawsze nawet laser go wyłapie. Możesz spróbować go trochę rozjaśnić np. przecierając rumiankiem (jesli nie jestes uczulony) ale wątpię by efekty były spektakularne. Jeśli masz jeszcze większe problemy to sugerowałabym przebadanie się pod katem hormonalnym. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
1. A jednak są. Czyli pewnie należy zmienić pęsetę, bo zauważyłem że włosy nie zawsze wyrywane są z cebulką.
2.A jakieś plastry do depilacji? Jakiś krem na wypadanie włosów lub coś w tym stylu? Edytowane przez qwerty126 Czas edycji: 2014-01-13 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
To chyba nie chodzi o kremy stricte na wypadanie ale rozjaśniające, wtedy włosy nie są tak widoczne. Jeśli natomiast chodzi o najbardziej skuteczną metodę depilacji twarzy, to w przypadku ciemniejszych włosków stawiam na light sheer duet. Moja znajoma dzięki niemu usunęła wąsik nad górną wargą w estetica w Krakowie. W przypadku "łączących się brwi", czyli tak naprawdę kilku niepotrzebnych włosków, warto rozważyć zakup innej pęsety - tak, by wyrywać włoski wraz z cebulkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.