|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Podłużne ciemne prążki na paznokciach
Nie doszukalam sie informacji na ten temat w watku z chorobami paznokci... Ostatnio na kilku paznokciach powychodzily mi ni stad ni z owad takie czarne pojedyncze kreseczki. Czym to moze byc spowodowane? Czy moze to byc objawem czegos, jakiejs choroby?
Dodam, ze nie uzywam lakierow do paznokci, jedynie odzywke w postaci plynnej firmy Mavala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podłużne ciemne prążki na paznokciach
Jejq... juz ten tamat przerabialam z paulakrk
![]() Dwie mozliwosci: 1. albo te paznokcie obijasz/sciskasz 2. albo masz problem z krzepliwoscia krwi ![]() Hm.. mi sie dosc czesto pojawiaja te kreseczki, nie martw sie nie zostaja na zawsze tylko zrastaja razem z pazurkiem. Jesli nie jest to ciagle to nie masz sie czym martwic, znaczy ze tylko gdzies sie udezylas, czy scisnelas pazurka (co nie zawsze sie pamieta) ![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, ze to zejdzie, ale zapytalam gdyz nie wiem czy powinnam sie w tym dopatrywac objawow choroby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jak Ci tylko raz wyskoczyly te kreseczki czy bardzo rzadko to nie masz chyba powodow do obaw
![]() nie dziekuj, sama sie naszukalam,nadenerwowalam kiedy chcialam sie dowiedziec co to za ustrojsto mi sie pojawia co jakis czas pod pazurkami, dopiero na wizazu sie dowiedzialam ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No ja tez wczesniej szukalam w Internecie, ale nic nie znalazlam, wiec widocznie nie ma powodow do zmartwien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.