|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
nierzetelne posty :-(
Witam,
Od dwoch dni przegladam watki na temat kwasow na wizazu. Na szczescie jednak siegnelam na poczatek do artykulu Basi na tematu kwasow w ogole. Okazalo sie nastepnie, ze w niektorych postach na temat kwasow sa przekrecone informacje. Przeczytalam np., iz dla cer naczynkowych wskazane najbardziej sa kwasy AHA i gdyby nie artykul Basi, taka informacja bym sie kierowala przy wyborze nastepnego kremu. Basia wyraznie natomiast pisze, iz jest dokladnie odwrotnie :-( Stad moja prosba - z jednej strony o uwazne dzielenie sie wlasna wiedza - tylko wowczas kiedy zostala sprawdzona, natomiast z drugiej o sprawdzanie tego co mozna przeczytac w postach, np. w artykulach, ktora sa na wizazu. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
![]()
Każdy z nas jest tylko człowiekiem, a ludzie popełniają błędy
![]() ![]() ![]() Oprócz tego sądzę, że nikt ślepo nie stosuje się do rad udzielanych na wizażu. Tzn. Ja przynajmniej czytam jesczcze inne posty na interesujący mnie temat i gdybym przeczytała powyzszą informację na temat kwasów AHA na pewno poczytałabym sobie o nich jeszcze z innych źródeł, a w razie wątpliwości męczyłabym wizazanki pytaniami na ten temat ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nierzetelne posty :-(
Oczywiście, że jest wiele nierzetelnych postów na wizażu. Można poczytać o "zdrowym" opalaniu w solarium, o osobach, które stosują glyco a bez filtrów itd.itp. Wiele głupot można równie dobrze usłyszeć w gabinecie kosmetycznym lub dermatologicznym.
![]() |
#4 |
Gość
|
Adria na pewno nikt z premedytacją nie popełnil takiego błędu. Zresztą sądzę, że inne wizażanki na pewno zaraz go poprawiły: sprostowały w swoich postach. Zresztą to jest tak podstawowa informacja, że myślę, że nikt nie wziął jej sobie do serca, a zrzucił na literówkę. Poza tym, zawsze - nawet w postach, a zwłaszcza, kiedy piszemy do osoby, która zaczyna swoją przygodę z danym kosmetykiem - odsyłamy ją do konkretnych artykulów.
Swoją drogą,na naszym nowym forum staramy się, by ważne i niezbędne artykuły, tj. linki do nich, były widoczne. Stąd przyklejenie ich na górze. Natomiast chciałam napisać w imieniu swoim i Alchemiczki, że postaramy się, aby nie bylo "nierzetelnych" postów, staramy się czuwać. I nie tylko my, ale całe nasze kochane grono biochemiczek ![]() A że wcześniej w wątku o kwasach zdarzyły się jakieś wpadki merytoryczne? No coż, wtedy to był wątek na innym forum ![]() Poza tym, jakbyś zauważyła jakieś nieprawidłowości, to bardzo bym Cię prosiła o wysłanie PW do mnie, czy do Alchemiczki - wtedy coś z tym zrobimy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem, w razie pojawienia się błędu (często jest to zwykła literówka) należy go poprawić, a nie tworzyć na ten temat osobny wątek.
Nikt chyba nie podejmuje decyzji np. o rozpoczęciu stosowania kwasów na podstawie jednego posta.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
*/*
Dziekuje za uspokojenie. Ciesze sie, ze wierzycie, iz dziewczeta, ktore czytaja najprzerozniejsze porady na wizazu weryfikuja je w innych zrodlach. Ja zalozylam ten watek po to, by te, ktore tego jeszcze nie robia, zaczely robic, poniewaz mam watpliwosci, czy Wasz optymizm jest w pelni uzasadniony ![]() Nie chcialam tez nikogo urazic, zatem jesli ktokolwiek poczul sie dotkniety osobiscie moim listem to przepraszam. I na koniec nie moge sie zgodzic z chocolatka - watek jest glownie po to jak napisalam powyzej, by przypomniec o zasadzie 'errare humanum est' - a co za tym idzie, by zanim sie na cos ktokolwiek zdecyduje sprawdzil porade przynajmniej w dwoch zrodlach. Chyba lepiej dmuchac na zimne. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Wszystko jest w porządku, ja się nie poczułam urażona, tym bardziej, że nadarzyła się okazja, żebym mogła zapewnć w imieniu swoim i Alchemiczki, że staramy sie weryfikować prawdziwość informacji. A literówki - to inna sprawa
![]() Pozdrawiam ![]() Chocuś, Ciebie też ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.