|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() przykry zapach z...
Cześć
![]() Mam pewien problem z moją suczką, a raczej 3.Ma ona 5 lat.Jest to cocker spaniel angielski. 1.Zawsze przed i po cieczce wydala taki okropny zapach,taki "kwaśny",jakby jej feromony?.Zauważyłam, że teraz coraz częściej go wydala ![]() 2.Kolejny problem mojego śmierdziela ![]() ![]() 3.Ma kamień na zębach(tylko na paru),oczywiście trochę śmierdzi z pyska.Niestety nie daje sobie umyć zęby.Co zrobić?Ile kosztuje u wet zabieg usunięcia kamienia? i na ile to wystarczy? Dziękuję za wszelkie odp. i pozdrawiam ![]()
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: przykry zapach z...
Cytat:
2-nie pozostaje ci nic innego jak się przyzwyczaić lub wycierać samemu pysk swojego psa. 3. patrz punkt pierwszy ![]() Aby nie dopuścić do kolejnego powstawania podaje się specjalny płyn który rozpuszcza osad i pies sam sobie go wylizuje językiem tak ze nie potrzeba szczotkować, do tego dużo kostek ze skóry, przeróżne zabawki do gryzienia jak sznury itp. Na wszelaki nieprzyjemny zapach w tym cieczki i z pyska polecam tabletki chlorofilowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2.tak jak napisała Winogronek ![]() 3. kamień nazębny usuwa się mechanicznie (choć ta metoda przechodzi do lamusa ![]() ![]() ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-10-02 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ups! trochę wtopiłam z tym laserem ale nazwa podobna
![]() ![]() Dużą uwagę przykładam do stanów zębów i moje psy zawsze mają coś twardego do żucia i gryzienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
kość czyszcząca zęby obowiązkowo - wizyta u weta też....przykry zapach może mieć różne przyczyny...włącznie z nowotworem! więc może lepiej idź do weta i nie licz się z kosztami...
poza tym, wet może zaproponować sterylizację, wtedy psiakom zawsze lagodnieje zapach wydzielin. a jesli nie jest to suczka hodowlana, to sterylizacja jest wskazana. kamien u pieskow powinno sie usuwac u weta w miare potrzeb, nie wolno tego zaniedbac - czasem pasty do zębów dla psow nieużywane regularnie - są nieskuteczne.
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Hmm..a czy twoj pies przytyl w partii brzusznej? Pije wiecej wody niz zazwyczaj? Zwroc uwage czy nie ciekine jej cos w rodzaju ropy z narzadow "pciofych"
![]() a co do pozostalych problemow.. no chigiena psow pozostawia wiele do zyczenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mowie zeby gniotla!!! ![]() Tak sobie przypomnialam.. ze ile znam c.spanieli tyle z nich strasznie smierdzi...tzn maja bardzo charakterystyczny, ostry zapach. Moze to kwestia rasowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jeny Dziękuję Wam bardzo za wszystkie porady! przepraszam, że tak długo nie odpisywałam!
Będę ja pilnie obserwować czy czegoś tam nie ma ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.