Zielona Góra Wesele - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-17, 16:44   #1
MartaAtram
Przyczajenie

Zielona Góra Wesele

Witam,

Zakładam wątek, ponieważ niebawem muszę wybrać salę na wesele (najlepiej w Zielonej Górze). Wesele raczej niewielkie 50-60 osób. Czy ktoś z doświadczeniem może mi podpowiedzieć gdzie jest fajnie? Najważniejsze, żeby gościom smakowało jedzenie. Może ktoś wie coś na temat hotelów Ruben lub Qubus? Dodatkowo marzą mi się okrągłe stoliki
Byłam zachwycona salą w Spa Dana, ale usłyszałam niepochlebną opinie na temat obsługi i jedzenia.
Wizażanki, proszę o pomoc

Cheers!
MartaAtram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-17, 21:41   #2
monikkad
Wtajemniczenie

Dot.: Zielona Góra Wesele

Cytat:
Napisane przez MartaAtram Pokaż wiadomość
Witam,

Zakładam wątek, ponieważ niebawem muszę wybrać salę na wesele (najlepiej w Zielonej Górze). Wesele raczej niewielkie 50-60 osób. Czy ktoś z doświadczeniem może mi podpowiedzieć gdzie jest fajnie? Najważniejsze, żeby gościom smakowało jedzenie. Może ktoś wie coś na temat hotelów Ruben lub Qubus? Dodatkowo marzą mi się okrągłe stoliki
Byłam zachwycona salą w Spa Dana, ale usłyszałam niepochlebną opinie na temat obsługi i jedzenia.
Moje wesele odbędzie się w czerwcu 2014 w hotelu Qubus w Zielonej. Jak masz pytania to zapraszam
Tylko, że my zaklepywaliśmy termin jeszcze w 2012 i wg oferty 2012 - jakby nie było dużo korzystniejszej cenowo niż obecna
Stary 2013-03-18, 16:17   #3
Rider
Rozeznanie

A my za to będziemy mieć wesele w Rubenie. Jak na razie jest ok, obsługa bardzo miła i mają do dyspozycji okrągłe stoły. Te małe kwiatki na stołach, które są na zdjęciach są w cenie. Jak coś to pytaj Trafiły Ci się oba Twoje typy.
Rider jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 08:44   #4
MartaAtram
Przyczajenie

Nie spodziewałam się tak szybkiego odzewu - wielkie dzięki
Ja jestem świeżo po zaręczynach i mam nadzieję, że zaklepiemy termin jeszcze na 2014 (myślicie że będą z tym kłopoty?)

Rider i monikkad - czy mogę Was zapytać, czy menu do wyboru jest dość obszerne? (wiem, że pytam cały czas o to jedzenie, ale uważam, że kluczem sukcesu do udanego wesela jest dobre jedzenie i dobra muzyka ).

Czy pytanie o cenę za osobę będzie nietaktowne? monikkad wiem, że Ty wcześniej rezerwowałaś i opłacałaś wszystko, ale chociaż w przybliżeniu żebym wiedziała.

I muszę przyznać, że stoliki okrągłe skłaniają mnie bardziej ku Rubenie

A tak swoją drogą, macie załatwioną jakąś orkiestre?
Rider, a Ty kiedy ślub?

Jeszcze raz dziękuję za odzew

Cheers!
MartaAtram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-14, 11:37   #5
panna mloda 89
Przyczajenie

hej , widzę że ślubowiczki na rok 2014 z okolic Zielonej Góry również sąJa również zaliczam sie do tego grona i mam pytanie jakie atrakcje weselne pomysły macie na swój wspaniały dzień????szukam czegoś fajnego , nowego moze wy macie jakies fajne pomysly
panna mloda 89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 14:25   #6
ja_to_jaa
Przyczajenie

Witam
Mam pytanko szukam jakiegoś miejsca najlepiej w Zielonej Górze gdzie mogłabym urządzić "swojskie wesele" wiecie.. takie wiejskie klimaty..
Może macie jakieś pomysły?? Z góry dziękuję!!
ja_to_jaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 09:08   #7
panna mloda 89
Przyczajenie

Hej , jesli chodzi o takie swojskie sale w zg mozesz miec maly problem bo teraz wszyscy bardziej w nowoczesnosc brna , ale tak sobie przypominam ze w Ochli jest ten Olchowy gosciniec w takim wiejskim stylu co ponoc bardzo fajne wesela organizuja więc moze sobie tam zerknij
Stary 2013-08-26, 22:18   #8
monikkad
Wtajemniczenie

Ostatnio byłam tam w Ochli, akurat było wesele
Ale nie kojarzę żadnych szczegółów

Może macie jakieś propozycje co do wyboru fryzjera i kosmetyczki ???
Stary 2013-08-27, 10:48   #9
panna mloda 89
Przyczajenie

Jeśli chodzi o fryzjera to fajnie czeszą w Auchanie salony Ewa jeśli chodzi o kosmetyczki to jestem z poza rejony zg i korzystam gdzie indziej więc tutaj nie podpowiem
Stary 2013-08-28, 18:36   #10
Martyynika
Przyczajenie

Odnośnie swojskiego wesela to Karczma Taberska w Janowcu koło Zielonej Góry, 160 zł i z tego co widziałam menu to sporo jedzenia. Można też przenocować gości. Właścicielka bardzo miła i pomocna.
A mnie interesuje RUBEN, czy ktoś może powiedzieć czy w pakiecie za 195 zł wystarczy jedzenia dla 90 osób? Czy są osoby, które już miały tam wesele i są zadowolone?
Martyynika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 10:30   #11
panna mloda 89
Przyczajenie

z tego co ja słyszałam to ruben nie chwali sie dobrą opinią w zg , a jedzenia ponoć mała porcje wydzielone w mojej rodzince by nie przeszło bo na weselu wiadomo kazy lubi sobie smacznie zjeść

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-02, 09:28   #12
Rider
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez panna mloda 89 Pokaż wiadomość
z tego co ja słyszałam to ruben nie chwali sie dobrą opinią w zg , a jedzenia ponoć mała porcje wydzielone w mojej rodzince by nie przeszło bo na weselu wiadomo kazy lubi sobie smacznie zjeść
To samo słyszeliśmy o Danie i zrezygnowaliśmy z wesela tam. Za to mieliśmy wesele w Rubenie. I jeśli chodzi o jedzenie to było go naprawdę wystarczająco, chodź wzieliśmy trochę więcej ziemniaków i mięsa do obiadu, ale to wszystko zostało i podali to mięso jeszcze na bufet. Jedynym problemem był Pan A., który nas prowadził, reszta była rewelacyjna. Było bardzo ładnie i jedzenie pyszne, nigdzie nie jedliśmy tak pysznej zupy węgierskiej, którą podaliśmy około 22.30. Kelnerzy też byli spoko. Nam przynieśli w butelce od wódki wodę, którą wymieniali jak tylko się nam kończyła. Mieliśmy najtańsze menu, nie pamiętam za ile.
Rider jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-05, 12:32   #13
panna mloda 89
Przyczajenie

właśnie jak to się mówi ile osób tyle opinii, każdemu coś innemu odpowiada , każdemu coś innego pasuje więc najlepiej patrzcie pod siebie bo chyba nie ma wesela żeby każdemu dogodzić
Stary 2013-11-25, 21:18   #14
Kitikejt7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MartaAtram Pokaż wiadomość
Witam,

Okrągłe stoliki - Via Villa Nowe Kramsko

Ja wychodzę za mąż 30.08 - wybraliśmy hotel Amadeus.
Dziewczyny piszcie w tym wątku, ja mam dużo wątpliwości co do organizacji - może razem będzie łatwiej

Edytowane przez Kitikejt7
Czas edycji: 2013-11-25 o 21:19
Kitikejt7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-27, 10:41   #15
architekt85
Przyczajenie

Cześć, ja miałam wesele w 2009 roku w Rubenie, były okrągłe stoły, pyszne jedzenie i świetna obsługa. Z całą pewnością mogę polecić. Dana faktycznie nie miała dobrych opinii, ale coś tam się zmieniło w ostatnim roku. Zobaczcie na ich stronie, nowy wygląd restauracji i nowe menu. Może jest ok. Ciekawy przegląd sal weselnych wraz z aktualnymi ofertami jest na zielonogórskim portalu ślubnym www.LubuskieWesele.pl. Przyda się przy szukaniu sali i nie tylko dla kogoś z Zielonej Góry i okolic.
architekt85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-27, 20:26   #16
Trycja
Przyczajenie

Witam
Poszukuje dobrego fryzjera , który wyczarowałby pękną fryzurę z długich włosów.Macie może jakieś fajne pomysły na fryzurkę taką , a makijaż ślubny taki profesjonalny na dobrych kosmetykach i utrwalaczach , możecie coś poradzić?? Od kilku lat dopiero mieszkam w Zielonej , byłam na kilku weselach koleżanek , ale wszystkie albo nie takie makijaże , albo nietrwałe fryzury?Pomóżcie proszę
Trycja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 20:07   #17
meszugga
Raczkowanie

chciała bym odświeżyć wątek weselny jeśli są tu przyszłe żony, a także świeżo upieczone żony to chętnie poczytam sobie o waszych doświadczeniach, przeżyciach i opiniach.
od jakiś 7 lat pomieszkuje we Wrocławiu, ale zdecydowaliśmy, że zorganizujemy w moim rodzinnym mieście, ze względu na tradycję, ale też i na koszty. Tak naprawdę nie mam pojęcia co "piszczy" w zielonej, czytam tu i ówdzie, ale tak naprawdę nic nie wiem, bo większość informacji jest starych i nie wiadomo w które opinie wierzyć.
Jeśli chodzi o przygotowania to tak naprawdę jesteśmy na samym początku, na razie się orientujemy jakie są dostępne opcje, co jest teraz "w modzie". Ślub na pewno nie wcześniej niż w 2016 i na dzień dzisiejszy zdecydowaliśmy się na mały ślub, raczej przyjęcie tak ok. 35 osób (i nie chodzi o brak funduszy, po prostu wolimy je przeznaczyć na własne 4 kąty).

chętnie się dowiem jak to wygląda u was, jakie miejsca polecacie na przyjęcie, jaki nocleg, transport dla gości, jakiego fryzjera i kosmetyczkę, tort i wiele innych.. niecierpliwie czeka na wasze wpisy :P
meszugga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-24, 17:48   #18
tetrikk
Zakorzenienie

Odświeżam - czy któraś z Was może polecić dobrego fryzjera i makijażystkę z Zielonej Góry?
Stary 2015-06-04, 15:55   #19
Asia25_5
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, z czystym sercem polecam Hotel Zielona Góra Stary Zajazd. - staryzajazd.pl

Wesele przygotowane i zrealizowane dokładnie tak jak powinno. Piękna sala z oszklonymi oknami cudownie prezentowała się w ciągu dnia. No i właścicielka super pomocna Pozdrawiamy Julitę!
Asia25_5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-27, 08:20   #20
meszugga
Raczkowanie

widzę, że na wątku cisza..
może uda mi się ją nieco rozgonić, no więc jak wspominałam kilka wątków wcześniej, zdecydowaliśmy się na małe wesele ok. 40-45 osób, salę mamy zarezerwowaną w Olchowym Gościncu (skansen Ochla), miejsce dość nietypowe, ale na zabawę w stylu vintage, wydaje się być niezłe... ale nic dokładniej o wyglądzie tu nie mogę powiedzieć, bo jeszcze nie widzieliśmy O.o (oboje na co dzień mieszkamy we Werocławiu, dopiero teraz w lipcu będziemy oglądać)
Fotografa wstępnie mamy wybranego, a w zasadzie 3, chcemy pojechać pogadać i wybrać. Największy problem pojawia się przy wyborze DJ, w ogóle nie mamy rozeznania w tym temacie i tu moja prośba jeśli znacie kogoś kto rozbuja niewielkie weselicho, to świetnie zostawiajcie namiary!
Co do sukni to mam już jakiś zamysł, i poszukiwana jest świetnej krawcowej, która uszyje mi koronkową górę

co do fryzjera i vizażystki to nie mam pojęcia?! i tak jak tetrikk poszukuje

na razie to tyle moich opowiastek

Edytowane przez meszugga
Czas edycji: 2015-06-27 o 08:22
meszugga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-21, 13:10   #21
a_dabrowska
Przyczajenie

Nie polecam sali w Nowym Kramsku Via Villa.
Niestety przekonałam się na własnej skórze jak podłą i przebiegłą osobą jest właścicielka sali.

Wcześniej szukałam opinii i opisów na niezależnych forach, jednak były tylko pozytywne z bardzo dawnych czasów natomiast same notowania bardzo słabe. Obiło mi się o uszy, że komentarze na ślubnych stronach można usuwać - z początku w to nie wierzyłam, teraz myślę, że jest to z pewnością robione w przypadku tej sali.

Sala skusiła nas pięknem wizualnym i to przysłoniło nam oczy. Każdy chce mieć piękny ślub. Pomimo wysokich kosztów (z niczym nie związanych z tymi podanymi na stronach "od 130/150, rabaty 10%"), zdecydowaliśmy się na salę. Pani wydaje się z automatu pokazywać jak co ma być, ile kosztuje, kiedy ile płacić i co dodatkowo dolicza - ok. Do pewnego stopnia.

Po podpisaniu umowy nie jest już tak kolorowo. Koszty rosną jak grzyby po deszczu, cena menu nagle wzrosła o 12 zł na osobie! i to po czasie ujętym w umowie. Zupełnie bez poczucia winy właścicielka oświadcza, że to od niej nie zależy i z łaską zejdzie 2 zł z tych 12... A tematu odejścia od treści umowy nie podejmuje. Następnie wyjeżdża na urlop - brak kontaktu ponad miesiąc. Nikt jej nie zastępuje, nikt nic nie wie, nie odpowie na żadne pytanie.
Inne ustalenia telefoniczne typu korkowe, cena za dodatkowy litr napoju(!), cena pokoi nagle gdzieś umyka, Pani twierdzi, że wszystko ma w mailach, a skoro nie ma, to nie było ustalane! Młodzi zwyczajnie wymyślają sobie ustalenia! Jeśli ma się za dużo na głowie, może czas zatrudnić asystentkę? Chociaż to pomniejszyłoby wtedy zarobek tej pani.

Nie jestem w stanie opisać ile nerwów kosztował mnie kontakt z tą kobietą. Umowa została rozwiązana. Na zwrot kosztów czekaliśmy równo do ostatniego dnia - tego mogliśmy się spodziewać po prostym usposobieniu właścicielki.

Nasze wesele się odbyło, znaleźliśmy piękną nowoczesną salę z cudowną managerką, która podzieliła się z nami również złymi wspomnieniami z kontaktu z "Panią Kasią". Ta zmiana okazała się naszą najlepszą decyzją.

Jeśli szukacie niezależnych opinii to portalach to niestety ich tam nie znajdziecie - są regularnie usuwane. Coraz więcej jest jednak opinii ludzi w okolicy, którzy zostali dokładnie tak samo potraktowani a ich już nie da się usunąć, jednak zaczęły do nas docierać po czasie.
a_dabrowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-02, 11:56   #22
lopat84
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez a_dabrowska Pokaż wiadomość
Niestety przekonałam się na własnej skórze jak podłą i przebiegłą osobą jest właścicielka sali.

Wcześniej szukałam opinii i opisów na niezależnych forach, jednak były tylko pozytywne z bardzo dawnych czasów natomiast same notowania bardzo słabe. Obiło mi się o uszy, że komentarze na ślubnych stronach można usuwać - z początku w to nie wierzyłam, teraz myślę, że jest to z pewnością robione w przypadku tej sali.

Sala skusiła nas pięknem wizualnym i to przysłoniło nam oczy. Każdy chce mieć piękny ślub. Pomimo wysokich kosztów (z niczym nie związanych z tymi podanymi na stronach "od 130/150, rabaty 10%"), zdecydowaliśmy się na salę. Pani wydaje się z automatu pokazywać jak co ma być, ile kosztuje, kiedy ile płacić i co dodatkowo dolicza - ok. Do pewnego stopnia.

Po podpisaniu umowy nie jest już tak kolorowo. Koszty rosną jak grzyby po deszczu, cena menu nagle wzrosła o 12 zł na osobie! i to po czasie ujętym w umowie. Zupełnie bez poczucia winy właścicielka oświadcza, że to od niej nie zależy i z łaską zejdzie 2 zł z tych 12... A tematu odejścia od treści umowy nie podejmuje. Następnie wyjeżdża na urlop - brak kontaktu ponad miesiąc. Nikt jej nie zastępuje, nikt nic nie wie, nie odpowie na żadne pytanie.
Inne ustalenia telefoniczne typu korkowe, cena za dodatkowy litr napoju(!), cena pokoi nagle gdzieś umyka, Pani twierdzi, że wszystko ma w mailach, a skoro nie ma, to nie było ustalane! Młodzi zwyczajnie wymyślają sobie ustalenia! Jeśli ma się za dużo na głowie, może czas zatrudnić asystentkę? Chociaż to pomniejszyłoby wtedy zarobek tej pani.

Nie jestem w stanie opisać ile nerwów kosztował mnie kontakt z tą kobietą. Umowa została rozwiązana. Na zwrot kosztów czekaliśmy równo do ostatniego dnia - tego mogliśmy się spodziewać po prostym usposobieniu właścicielki.

Nasze wesele się odbyło, znaleźliśmy piękną nowoczesną salę z cudowną managerką, która podzieliła się z nami również złymi wspomnieniami z kontaktu z "Panią Kasią". Ta zmiana okazała się naszą najlepszą decyzją.

Jeśli szukacie niezależnych opinii to portalach to niestety ich tam nie znajdziecie - są regularnie usuwane. Coraz więcej jest jednak opinii ludzi w okolicy, którzy zostali dokładnie tak samo potraktowani a ich już nie da się usunąć, jednak zaczęły do nas docierać po czasie.
Witam czy mozna jakis szczegolowych informacji na co zwracac uwage a co moze wzbudzac podejrzenia??
Planujemy wesele w Via villi ackzolwiek slyszymy coraz wiecej niepokojacych tematow i zaczynamy miec watpliwosci...

Kazda rada bedzie mile widziana
Pozdrawiam
K
lopat84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-03, 07:31   #23
a_dabrowska
Przyczajenie

Musicie mieć wszystko w mailach, każde ustalenie telefoniczne, po miesiącu jest traktowane jako nieważne! Kobieta ma tyle na głowie, że nie pamięta co mówiła, a później nam zarzucała kłamstwa.
Nie wiem ile zostało Wam do wesela, ale jeśli to początek współpracy to z pewnością jest do przesady miła, później zaczynają się schody, kiedy to wykracza poza normy prawne, zmieniając koszty i umowę jak jej się tylko podoba. Jeśli zaczynasz pytać dlaczego tak jest, że to nie w porządku via villa pokazuje swoje prawdziwe oblicze.
Stary 2015-10-03, 23:23   #24
lopat84
Przyczajenie

Czy można się z Panią jakoś skontaktować i porozmawiać chwilę? Planujemy wesele na kwiecień i spotkanie mamy na przyszłą środę.

Pozdrawiam

Krzysiek
lopat84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-07, 13:41   #25
Ag4
AGA :)

Cytat:
Napisane przez a_dabrowska Pokaż wiadomość

Dziękuję Ci za tą wypowiedź! Właśnie rozglądamy się za salą na wesele i via villa bardzo mi się podoba (wizualnie). Jednak nie chcę brać sobie dodatkowych kłopotów na głowę

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-08, 09:07   #26
a_dabrowska
Przyczajenie

Nie ma za co Sala rzeczywiście jest piękna i przez to byłam gotowa dużo rzeczy przełknąć. Jednak nadszedł moment, kiedy nie można było milczeć przez notoryczne naginanie prawdy i zgodności z podpisaną umową.

Jeśli nie macie jeszcze wybranej sali, polecam z całego serca Hotel Navigator - piękna nowa sala, okrągłe stoły, widok na jezioro! Pani Magda (manager) niezwykle miła i ciepła osoba
Stary 2016-06-02, 14:34   #27
Olaaa87
Przyczajenie

hej dziewczyny

czy ktoś słyszał może o zespole "na druga stronę" ? jak grają ? jakie opinie?
Olaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-31, 12:10   #28
MissCath
Zakorzenienie

A czy ktoś planuje tu wesele w okolicach Zielonej Góry? Ja niedługo idę do Nowego Miasteczka, a moje wesele będzie w Kożuchowie. Jakieś opinie macie wyrobione?
MissCath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości