|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Biżu MaRiNkI :)
To moje pierwsze twory :0 Niedługo bedzie wiecej ,bo niestey mam zacienki drucik i dużo zrobić nie moge . Te zielone długie to moje pierwsze kolczyki ,a te niebieskie robił mi chłopak
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biżu MaRiNkI :)
rzeczywiście masz za cienki drucik ;]
a jak na debiut to całkiem ladne |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Pomysly masz fajne, ale nie jest to wykonanie estetyczne. Ja wiem ze to Twoje pierwsze
:P , tak wiec rada na przyszlosc, zeby zwracac duza uwage chocby na najdrobniejsze szczegoly najbardziej podobaja mi sie te 3 , zielonkawe..I fajnie, ze wciagnelas w to swojego chlopaka bedziecie mogli sie powymieniac spostrzezeniami i doswiadczeniem bizuteryjnym
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
jak na pierwsze to bardzo ładne!!
wydaje mi się ze w tych pomarańczowych są nierówne długości drucika... ale może nie widzę dobrze ale nie poprawiaj ich, zostaw sobie na pamiątke, że to Twoje pierwsze dopracuj wszystko technicznie i będzie super (teorię to ja znam, z praktyką gorzej, bo sama mam technicznie niedopracowaną biżu ). pozdrawiam
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
calkiem ladnie jak na debiucik
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Udany debiut
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Tak te pomaranczowe sa nierowne ,ale wiazalam supełki i takie wyszły .A drucik 0,5 starczy ,czy lepszy bedzie grubszy ?? A ze malo estetycznie to wiem bo niestety nie mam narzedzi i wszystko paluszkmi zaginam ,ale postaram sie poprawic
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczynmy przewaznie uzywaja 0,6 mm(ja takze, i jestem bardzo zadowolona), ale niektore uzywaja takze 0,8. A do owijania to od 0,2 do 0,4 ![]() no lec do "narzedziaka" po chociazby szczypce okragle i cos do ciecia, jak nie masz ![]() Powodzenia
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
ja uzywam 0,7
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, szczypce okragle i precyzyjne do ciecia. Teraz wiem ze by mi sie i plaskie przydaly. Jak znowu sie z bizu rozkrece to sobie kupie. Drucik lepiej 0,6 niz 0,5. Ja sie bawialm 0,9 i jest zdecydowanie za gruby. 0,8 juz lepiej, ale czasem tez sprawia wrazenie za ciezkiego. Pamietaj tez ze posrebrzany jest duzo miekszy niz srebrny.
Smyklake masz, tylko drut wyglada nieestetycznie i odbiera Twojej bizu sporo uroku. Bez podstawowych narzedzi ani rusz przy bizu. Dziewczyny podawaly sporo linkow do tutoriali, skozystaj z wyszukiwarki. kilka watkow znalezionych na szybko: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=92956 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55956 |
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam drucik srebrny 0.5 ale az tak bardzo mi sie nie powiginal. Mysle ze po prostu musisz kupic narzedzia bo rekami nie da rady
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.

:P , tak wiec rada na przyszlosc, zeby zwracac duza uwage chocby na najdrobniejsze szczegoly
najbardziej podobaja mi sie te 3 , zielonkawe..