|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-05
Wiadomości: 140
|
Paluszki serowe
Polecam gorąco paluszki serowe, jest to przepis od mojej cioci:
100gr- 10dkg drozdży kostka margaryny (Palma) 1kg mąki tortowej(Szymańska ![]() ok.0,5 litra mleka 30 dkg żółtego sera, sól Wykonanie: Drożdże rozkruszyć , posypać cukrem(płaską łyżeczką) podlać letnim mlekiem wymiesza c i popruszyć mąką i pozostawić do wyrośnięcia ciasta ![]() Margarynę rozpuscić z mlekiem następnie zmieszać wszytskie składniki i odstawić do wyrośnięcia. przerobić ciasto, gdy wyrośnie odstawić do ponownego wyrośnięcia . Nastepnie po wyrosnięciu ciasta rozwałkować na cienkie paski, posypać startym serem i skręcić w spiralę po czym posmarować jajkiem (wierzch) i posypać serem. Piec 15 minut w piekarniku 190 stopni Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2003-04
Wiadomości: 3 310
|
Dot.: Paluszki serowe
Skoro o paluszkach mowa: uwielbiam paluszki z ciasta francuskiego!
Ciasto rozmrażamy i kroimy na prostokąty 2 cm x 10 cm (około oczywiście, nie każę mierzyć ich suwniarką) ![]() Fajne paluszki do pogryzania przed "wizażem", na pogaduchy z koleżankami i zawsze kiedy chce się zjeśc coś smacznego. Polecam ciasto mrożone "tesco" - najtańsze na rynku a w smaku nie różni się od Bliklego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2006-04
Lokalizacja: Olsztyn
Wiadomości: 35
|
Dot.: Paluszki serowe
Ale super z tymi paluszkami .
zrobie na pewno. Acha słyszałam ze francuskie z biedronki do takich paluszków też jest super?
__________________
http://pawelek-moj-aniolek.blog.onet.pl/ Edytowane przez ela2225 Czas edycji: 2006-05-17 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.