|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Sypki puder w zoltym odcieniu.
Poszukuje sypkiego, zoltego pudru do matowienia mojej cery, ktora obecnie traktuje filtrami (Avene). Wazny jest kolor, nie moze byc w nim zadnej domieszki rozowego - koniecznie zoltawy odcien. Moze ktos uzywa pudru wlasnie w takim kolorze? Warunek musi byc jeszcze jeden: puder bardzo dorbno zmielony, niewidoczny na twarzy, ale ujednolicajacy cere i nadajacy lekkiego koloru (zoltego).
Na razie uzywam Ziemii Slonecznej w najjasniejszym kolorze, ale niestety, powoli zaczyna byc dla mnie zbyt ciemna, gdyz zaczelam chronic skore przed promieniami. Co mi polecacie? Zastanawiam sie nad Clinique Gentle Powder a moze Blended Face Powder ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sypki puder w zoltym odcieniu.
Może Translucide L'Oreala, odcień 02 Light Beige? Kiedyś miałam jego próbkę i jest to właśnie żółtawy odcień. Nie wiem, jak tam u niego z kryciem, bo używałam go w b. małych ilościach ze względu na niezbyt pasujący mi kolor (mi pasują chłodne jasne odcienie). Nałożony z umiarem wyglądał naturalnie i ładnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mialam Translucide L'oreala i niestety, nie polubilismy sie. Podkreslal rozszerzone pory i nawet malenka ilosc dawala efekt tynku...
Dzisiaj w aptece przyjrzalam sie kolorom pudrow sypkich Unifiance La Roche-Posay i byl tam taki zolty odcien 04 MIMOSA ewentualnie 05 ABRICOT , ale abricotowi sie nie przyjrzalam. Kusi mnie Unifiance, ale ma dziwne recenzje na wizazu.pl - jedynie 4 w tym 2 pozytywne... Ponoc ciemnieja na wtarzy, wiec sklanialabym sie ku 04 Mimosa... Ktos moze uzywal? ![]() Znowu Blended Face Powder ma lepsze recenzje... ale ktory kolor? Nie widze tam zadnego zoltego ![]() Edytowane przez Ivvonka Czas edycji: 2006-05-02 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Moze mialby ktos jeszcze jakies sugestie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.