zestaw wypoczynkowy abra - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-29, 23:39   #1
safaela100
Raczkowanie

Question

zestaw wypoczynkowy abra

witam, chciałam poprosić was o pomoc, planuję kupić do salonu zestaw wypoczynkowy,(nie będzie służył do spania), miałam meble z ekoskóry która po kilku latach calkiem się starła i teraz zastanawiam się nad kupnem tego : http://www.abra-meble.pl/zestaw_riva...2,0,1,1,0.html
przeznaczone mam na zakup ok. 2000zł, ale ten zestaw bardzo mi się spodobał, jednak czytałam na temat tej firmy niepochlebne opinie, co mi radzicie??
czy ktoś miał ten zestaw??
może macie jakieś inne propozyce (kolor czerwony)
prosze o rady?
safaela100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 16:13   #2
Yakarta
Zadomowienie

Dot.: zestaw wypoczynkowy abra

Jeśli chodzi o zestaw to bardzo ładny sama myślę o podobnym. A jeśli chodzi o firmę to praktycznie każde meble i zestawy wypoczynkowe u mnie w domu są z abry i do tej pory nie miałam na co narzekać wręcz przeciwnie jestem bardzo zadowolona

I zawieszę na ścianach wszystkie nasze zdjęcia, żeby
żadna chwila nie uleciała z mojej pamięci.
Yakarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 17:19   #3
safaela100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yakarta Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o zestaw to bardzo ładny sama myślę o podobnym. A jeśli chodzi o firmę to praktycznie każde meble i zestawy wypoczynkowe u mnie w domu są z abry i do tej pory nie miałam na co narzekać wręcz przeciwnie jestem bardzo zadowolona
dzięki za opinie
czekam na dalsze spostrzeżenia posiadaczek tych mebelków
Stary 2009-03-30, 17:20   #4
justynek
Raczkowanie

Mebelki bardzo fajne na zdjęciu ale wiem z doświadczenia że inaczej prezentują się na żywo.Ja pół roku temu kiedy szukałam narożnego wypoczynku zajrzałam do Abry i jak dla mnie czegoś tym meblom brakowało,tak jakby niestarannie były wykonane...nie umiem tego dokładnie opisać... w końcu kupiłam ten narożnik w innym sklepie i jestem bardzo zadowolona.Ale to tylko moje odczucie więc jeśli Ci się podobają to się nie zastanawiaj...:ehem :
justynek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 17:51   #5
safaela100
Raczkowanie

ja widziałam te mebelki na żywo, mi osobiście się podobały, chociaż rzeczywiście troszke inaczej się prezentują w realu, powstrzymują mnie jedynie teraz te niepochlebne opinie typu: że ktoś miał kanape która po pól roku się rozpadła, a eko skóra z sofy starła się po roku, komuś innemu "wyszły spręzyny" ale ze ja najbardziej ufam wizaż-owi więc szukam pomocy tu
Stary 2009-03-30, 22:29   #6
paula78
Zakorzenienie

wygladaja strasznie tandetnie ,szczegolnie kanapa ,nozki w sozek te poduchy ,brak spojnosci .
fotele juz lepiej .nie sa przekombinowane

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 22:38   #7
safaela100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
wygladaja strasznie tandetnie ,szczegolnie kanapa ,nozki w sozek te poduchy ,brak spojnosci .
fotele juz lepiej .nie sa przekombinowane
bardziej mi chodziło o opinie na temat trwałości mebli i spostrzeżeń ludzi którzy mają meble tej firmy w domua, a o gustach się dyskutuje, mi one się podobaja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-01, 09:34   #8
safaela100
Raczkowanie

hej... napewno ktoś ma jeszcze mebelki tej firmy w domu...proszę o wasze opinie na ich temat
Stary 2009-04-01, 18:08   #9
Yakarta
Zadomowienie

Każdy mebel inaczej wygląda na zdjęciu niż w rzeczywistości. i nie tylko chodzi o ta firmę. Przecież to oczywiste że zdjęcia robi się żeby produkt wyglądał jak najkorzystniej. Jeżeli na żywo je widziałaś i nadal Ci się nie podobają to czemu masz ich nie kupić. Ja osobiście nie spotkałam się z czymś takim że komuś sprężyny wyszły czy skóra się starła. A naprawdę wiele znajomych ma łóżka i meble z tej firmy. Nawet mój TŻ nie dawno kupił tam zestaw wypoczynkowy (a jeszcze wcześniej jego mama) i oboje jesteśmy z niego zadowoleni Nie przekonasz się póki sama nie wypróbujesz tych mebli. Chyba że jesteś przezorna , a to już inna sprawa.

I zawieszę na ścianach wszystkie nasze zdjęcia, żeby
żadna chwila nie uleciała z mojej pamięci.
Yakarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 18:12   #10
safaela100
Raczkowanie

Dzięki za radę, rzeczywiście nie przekonam się jeśli ich nie kupię, chyba się zdecyduję, tylko te opinie na necie mnie przeraziły, myślałam że każdy użytkownik i posiadacz tych mebelków jest z nich niezadowolony, ale widzę że może nie rozpadnie mi się ten zestawik po miesiącu
Stary 2009-04-07, 19:57   #11
lonirex
Raczkowanie

A może podpowiecie jakąś solidną rozkładaną kanapę/sofę do pokoju dziennego, która wytrzyma codzienne użytkowanie. Najczęściej widzę rozwiązania jak w łóżkach polowych. Te lekkie konstrukcje metalowe mnie przerażają...
lonirex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 08:31   #12
safaela100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lonirex Pokaż wiadomość
A może podpowiecie jakąś solidną rozkładaną kanapę/sofę do pokoju dziennego, która wytrzyma codzienne użytkowanie. Najczęściej widzę rozwiązania jak w łóżkach polowych. Te lekkie konstrukcje metalowe mnie przerażają...
po dłuższych przemyśleniach zrezygnowałam z tego zestawu...tylko nadal się zastanawiam czy warto w tym sklepie kupowac czy kazdy mebel stamtąd rozpada się w przeciągu roku....
Stary 2009-04-09, 16:55   #13
aldi1174
Zadomowienie

Mój zestaw mebli z Abry- kanapa i 2 fotele w kupione prawie rok temu sprawują się dobrze -kosztowały ok.2,5 tys w obiciu na zamówienie- jasnobrązowa(kolor sierści wielbłąda?) antara +ciemne drewniane nóżki- nie ma tego modelu na stronie, kiedyś w ofercie był w ciemnym, skóropodobnym obiciu. Kanapa jest rozkładana jak wersalka- łatwo. Obicie z antary (jakby sztuczny zamsz?)- superłatwe do czyszczenia i wcale jakościowo i użytkowo nie różni się jakoś od alkantary (wersja droższa materiału)- mam porównanie z meblami mebelplastu u rodziny- wcale się nie elektryzuje (co wyczytałam w necie), jest miłe w dotyku.
Naprawdę to był dobry zakup.
aldi1174 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 07:25   #14
201803290936
Konto usunięte

Odświeżam.

Mój kumpel ma od ok. 2 lat (nie wiem, czy nawet nie dłużej) narożnik Nero - od niedawna służy mu tylko do spania, wcześniej do spania i jako kanapa do posiedzenia w ciągu dnia. Jest mega zadowolony, szczególnie, że kupił go wtedy w jakiejś promocji (coś koło 1400 zł dał).

Sama chyba będę się meblowała w Abrze, jeżeli chodzi o narożnik do salonu i kanapę do sypialni (bo chyba jednak zmienię na coś składanego w sypialni; porządne łóżko plus porządny materac to jednak jest duży wydatek, wolę kupić solidną kanapę za połowę tej ceny i za kilka lat bez żalu wymienić).

Co do innych mebli, to nie wiem jak to jest u nich z jakością. Może ktoś użytkuje i chwali / przestrzega?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 07:52   #15
Wisienki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość

Co do innych mebli, to nie wiem jak to jest u nich z jakością. Może ktoś użytkuje i chwali / przestrzega?

Jakiś czas temu kupiłam zestaw (stół + 4 krzesła) Zefir i jestem bardzo zadowolona, bo po pierwsze wszystko trzyma się dobrze, po drugie jest całkiem ładny, a po trzecie za te pieniądze nigdzie indziej nie kupiłabym litego drzewa. (kupowałam gdy była spora promocja)
Stary 2011-08-26, 08:35   #16
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wisienki Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu kupiłam zestaw (stół + 4 krzesła) Zefir i jestem bardzo zadowolona, bo po pierwsze wszystko trzyma się dobrze, po drugie jest całkiem ładny, a po trzecie za te pieniądze nigdzie indziej nie kupiłabym litego drzewa. (kupowałam gdy była spora promocja)
Wow, nie wiedziałam, że mają również meble drewniane. Muszę się do nich przejechać i trochę poobmacywać meble .

Jak tak patrzę na ceny kanap, narożników, to oni mają dosyć fajne ceny (wiadomo, że tego Abra nie produkuje, ale sprzedaje produkty innych), a przy tym całkiem znośne wzory, w porównaniu z tym, co oferują inni.

Może jeszcze jakieś salony polecacie / odradzacie - jak to jest z meblami tapicerowanymi w innych sieciach? BRW? Ikea? I tak dalej?
Stary 2011-08-26, 17:39   #17
Wisienki
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, nie wiedziałam, że mają również meble drewniane. Muszę się do nich przejechać i trochę poobmacywać meble .

Jak tak patrzę na ceny kanap, narożników, to oni mają dosyć fajne ceny (wiadomo, że tego Abra nie produkuje, ale sprzedaje produkty innych), a przy tym całkiem znośne wzory, w porównaniu z tym, co oferują inni.

Może jeszcze jakieś salony polecacie / odradzacie - jak to jest z meblami tapicerowanymi w innych sieciach? BRW? Ikea? I tak dalej?
ja go kupiłam jako drewniany a jak jest faktycznie to nie wiem - nie znam się (to "mój" stół http://www.abra-meble.pl/kuchnia/sto...taw-zefir.html)
Stary 2011-09-07, 10:06   #18
Artemizja81
Raczkowanie

Ja mam kanapę z Abry od ponad 6 lat i świetnie się sprawuje, a jest bardzo eksploatowana przez domowników. Sama się zastanawiam nad kupieniem zestawu wypoczynkowego w Abrze do nowego mieszkanka
Stary 2011-10-06, 10:17   #19
201803290936
Konto usunięte

Byłam wczoraj w salonie Abra i oto co upatrzyliśmy (TŻ się chociaż raz zainteresował, w końcu będzie na tym siedział i spał):
http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj/...ofa-shape.html
http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj/...ntia-3719.html

Tkanina Savana zdaje się - wzbudza zaufanie. Kojarzycie te kanapy?

Oczywiście się jeszcze do Mekony i kilku innych miejsc przejedziemy, ale ceny w Abrze sympatyczne - jak się za 5-6 lat znudzi, to wyrzuci sięlub komuś odda bez bólu serca (5-6 lat - tyle bym chciała, aby taka kanapa przeżyła).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 13:03   #20
fionna
Raczkowanie

Ja własnie urządzam salon. Miałam wcześniej meble z tapicerką Etapu BFM. Ok, ale po dwóch latach siedzisko jest tak ubite, że jak dostawię pufy, to się nie da spać ... teraz rozmyślam nad kilkoma możliwościami. Między innymi Meblomak firma. Mają model tivoli. Ktoś miał? czy naprawdę z tych modułów da się złożyć sensowny zestaw? Czy się ubija siedzisko?
fionna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-25, 06:19   #21
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fionna Pokaż wiadomość
Ja własnie urządzam salon. Miałam wcześniej meble z tapicerką Etapu BFM. Ok, ale po dwóch latach siedzisko jest tak ubite, że jak dostawię pufy, to się nie da spać ... teraz rozmyślam nad kilkoma możliwościami. Między innymi Meblomak firma. Mają model tivoli. Ktoś miał? czy naprawdę z tych modułów da się złożyć sensowny zestaw? Czy się ubija siedzisko?
Może da się naprawić to siedzisko? Rozmawiałaś z tapicerem? Lub kimś od producenta? Nie w ramach gwarancji, ale naprawy pogwarancyjnej.
Stary 2011-11-01, 20:32   #22
fionna
Raczkowanie

Cytat:
Może da się naprawić to siedzisko? Rozmawiałaś z tapicerem? Lub kimś od producenta? Nie w ramach gwarancji, ale naprawy pogwarancyjnej.
Powiem szczerze, że nie rozmawiałam, ale robię zdjęcie, aby pokazać problem Według mnie nie uda się tego łatwo zrobić. Pufa jest wyższa od siedziska o około 4 cm! A często u mnie śpią goście i wiem, że się nie wysypiają. Będę też miała teraz duużo więcej miejsca i ogromny salon, więc rozważam jednak meble bardziej w stylu salonowym, niż modern. Jutro ruszam w podróż po salonach meblowych, to powiem Wam co na oko jest ok. Będę szukać funkcji spania nie przez dostawki, ale wyciągane, jak polówka ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0519.jpg (120,9 KB, 25 załadowań)
fionna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-02, 07:27   #23
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fionna Pokaż wiadomość
Powiem szczerze, że nie rozmawiałam, ale robię zdjęcie, aby pokazać problem Według mnie nie uda się tego łatwo zrobić. Pufa jest wyższa od siedziska o około 4 cm! A często u mnie śpią goście i wiem, że się nie wysypiają. Będę też miała teraz duużo więcej miejsca i ogromny salon, więc rozważam jednak meble bardziej w stylu salonowym, niż modern. Jutro ruszam w podróż po salonach meblowych, to powiem Wam co na oko jest ok. Będę szukać funkcji spania nie przez dostawki, ale wyciągane, jak polówka ...
Spora różnica, rzeczywiście. Ten komplet był w Abrze kupowany, czy to całkiem inna marka (wspominasz, że tapicerka jest z Etapu BFM - sama tapicerka, czy całość?)?
Stary 2014-06-18, 19:00   #24
andrzejwilczak
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez safaela100 Pokaż wiadomość
hej... napewno ktoś ma jeszcze mebelki tej firmy w domu...proszę o wasze opinie na ich temat
Byliśmy zobaczyć i wycenić.
Wycenić się nie da, bo nie ma oczekiwanych mebli, ale składając wersje podstawowe wyszło już drożej niż porządne drewniane meble u konkurencji (nie tej obok).
Jakość .. córka rozrabiała otwierając szafki i szuflady już na wystawie trafiła na niesprawne.
Obsługa 1) nie przygotowała wyceny 2) rozumiem zwrócenie uwagi, ale sposób był nieładny (skwitowałem w myślach, że babsztyl ma okres)
3) wykrakałem przy wejściu do sklepu (Targówek) widząc serię zakazów, że z dziećmi też nie wolno wchodzić

Z uwagi na brak jakości mebli, ich niesprawność jeszcze przed sprzedażą, podejście - raczej brak - obsługi, brak wyceny.

Kolorystyka to kwestia gustu, żonie trudno było dopasować, mi podobał się tylko szklany stolik. Jakość wykonania mebli jednak - lepsze używane, a porządne, niż to co widziałem.

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez safaela100 Pokaż wiadomość
Dzięki za radę, rzeczywiście nie przekonam się jeśli ich nie kupię, chyba się zdecyduję, tylko te opinie na necie mnie przeraziły, myślałam że każdy użytkownik i posiadacz tych mebelków jest z nich niezadowolony, ale widzę że może nie rozpadnie mi się ten zestawik po miesiącu
Oby, ale wcześniej sprawdź czy jeszcze w sklepie jest naprawdę sprawny. Córkę kobieta pogoniła jak otwierała szafki, otwierając trafiła na kilka mebli niesprawnych, więc nie wiem czy chodziło o to, aby wad nie wykryć, czy też szafki nie są w stanie wytrzymać NORMALNEGO otwierania.
andrzejwilczak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-27, 12:12   #25
201803290936
Konto usunięte

Wow, 6 lat minęło i w końcu przyszło do kupowania narożnika do salonu. Zaryzykowałam model Malta w tkaninie Dubaj. Mam nadzieję, że za rok, czy dwa nie będę żałowała zakupu.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości