|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Maseczki... na cerę mieszaną, skołonną do wyprysków...
Hej! Możecie podać mi linki do wątków z domowymi maseczkami na cerę trądzikową? Jak nie ma takich, to pliska, podajcie jakieś domowe receptury! Mam cerę mieszaną (błyszczącą strefę T) i często pojawiają się na niej jakieś małe krostki albo pryszcze i WĄGRY!!! BLeeeeee, pomóżcie! Dajcie jakąś maseczkę oczyszczającą domowej roboty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maseczki... na cerę mieszaną, skołonną do wyprysków...
moge polecić szybką maseczke sciągająca pory: ubij białko na sztywno, dodaj kilka kropelek soku z cytryny i nałóż na buzie na 10-15 minut. po tym czasie maseczke zmyj letnią wodą. maseczka ściaga, wygładza i rozjasnia skóre
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Up up... zapomniałam napisać, że mam ciemnawą karnację... Nie chcę jej rozjaśnić... o nieeeeee jakieś inne sposoby??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A nie lepiej samej poszukać...? Było tyle wątków, mi się nie chce szukać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
polecam korzystanie z wyszukiwarki
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...omowe+maseczki http://www.wizaz.pl/forum/showthread...omowe+maseczki http://www.wizaz.pl/forum/showthread...omowe+maseczki http://www.wizaz.pl/forum/showthread...omowe+maseczki i wiele innych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Polecam maseczke Garnier w saszetce. Rozgrzewająca! Naprawde rewelacja! Zrób najpierw peeling a potem ta maseczka. Po pierwzsym uzyciu iwdac róznice.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Aja polecam maseczki z glinki zielonej poprostu rewelacja,moja skora jest tak wrazliwa na rozne specyfiki bo wiele juz przeszla ze taka maseczka jest rewelacyjna skora wyglada po niej super,jest gladka,promienista oczywisciewiadomo syfki dalej wychodza bo ja mam tradzik hormonalny ale ogolnie szybciej sie goja po tej maseczce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Aspirynowa. Przy skłonności do wyprysków jest niezastąpiona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Co do maseczki aspirynowej: ktoś może podać przepis?
Ile razy w tygodniu trzeba ją robić? Jakie ma działanie? Jak ją nakładać i ile trzymać na buźce? Czy dobra jest też na inne części ciała- plecy?? Dzięki za linki... i czekam na odpowiedzi! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
I czy ta maseczka aspirynowa nie rozjaśnia skóry? Bo ja bardzo tego nie chcę...Nie chcę rozjasniać skóry, mam troszkę ciemną karnację... no, ale jeżeli była by naprawdę najlepsza, to bym się poświęciła...
_________________________ _________________________ ______ Dla urody warto poświęcić trochę czasu, ale nie całe życie... :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słyszalam juz o tej aspirynowej maseczce czy ona jest bezpieczna ??nie wysuszy zbytnio skory i czy kobiety w ciazy moga jej urzywac ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Maseczka aspirynowa nie rozjaśnia raczej skóry, przynajmniej ja nic takiego nie zauważyłam. Przepis i opis działania jest na forum.
Agadus, no jest bezpieczna, jeśli ktoś nie ma uczulenia na salicylany i jeśli się pamięta o ochronie przeciwsłonecznej. Co do stosowania w ciąży to niestety nie wiem, lepiej zapytaj lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.