|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Odcisk, brodawka? Co to jest i czy jestem już bliska usunięcia tego dziadostwa?
Witam, mam na pięcie dwa odciski badz tez brodawki, przez cały ten czas myślałam, ze to odciski ale czytając dużo w internecie skłaniam się bardziej ku brodawce. Mam je około 3 lat, nigdy się nie powiększyły. Zawsze wyglądają tak samo choć jedna niedawno trochę zaczęła dokuczać a mianowicie przynosić lekko odczuwalny ból. Stosuje różne preparaty, pianki żeby nie było dużo nacisku na dane miejsce i już cos tam trochę grzebalam.. chciałam się dowiedzieć czy jak jeszcze widzę trochę takich jakby mini czarnych kropeczek to znaczy ze miejsce jest dalej nie wyleczone tak? I czy jestem już bliska usunięcia tego paskudztwa ? Zalaczam zdjecie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Dot.: Odcisk, brodawka? Co to jest i czy jestem już bliska usunięcia tego dziadostwa?
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odcisk, brodawka? Co to jest i czy jestem już bliska usunięcia tego dziadostwa?
Wydaje mi się, ze problem z głowy;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Z rana tak wyglada po occie jabłkowym - ta prawa to widać ze rana ta pierwsza może jeszcze nie dokonca wyleczona
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzeniona Zmorah
|
Musi się zagoić, niestety, odsłoniła się "żywa" skóra i teraz będzie strup, więc nie radzę na razie kłaść żadnych "wyżeraczy", smaruj czymś tłustym i regenerującym, np. maścią z pantenolem, alantoiną lub wit.A. Jeśli brodawka została w całości usunięta, to wszystko się ładnie zagoi w kilka dni i nie będzie śladu po intruzie, tylko gładka skóra. Na poprzednim foto wygląda, że pozbyłaś się tych korzeni, więc bądź dobrej myśli. A jeśli problem wróci, to zamiast octu polecam maść na odciski Aflofarm, kosztuje jakieś 4 zł.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za odpowiedz i wskazówkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Plamki (miejsca) obie były mega czarne już ponad dwa tyg wiec dzisiaj postanowiłam to usunąć bo się nie polepsza czyt. Nie znika.
Po zerwaniu tych czarnych dwóch błonek/strupków efekt jest następujący : myśląc ze druga jest cała usunięta wychodzi na to ze wcale nie??? A pierwsza z kolei ładna i czysta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2017-06-26 o 15:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za odpowiedz. Na ta druga będę specjalny specyfik nakładać a w ta niby ładnie wygojona olejek rycynowy i rzeczywiście może cos jeszcze jest wiec się przyglądnę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.