![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 34
|
Kosmetyki do prostowania w³osów-zbiorczy
Zrobi³am przegl±d internetu (³±cznie z KWC) i jestem m±drzejsza jedynie o wiedzê, co mo¿na stosowaæ. A co jest najlepsze????
Za³±czam nazwy i fotografie, a Was, Wiza¿anki proszê o komentarze. A zatem: - Wella High Hair Flat Iron Spray - dwufazowy fluid do prostowania w³osów - Matrix Sleek Look Iron Smoother - spray ochronny do prostowania w³osów - Matrix Biolage Fortifying Heat Styler - produkt wzmacniaj±cy do w³osów czêsto suszonych suszark± lub prostowanych prostownic± - LOreal Proffesionel Tecni.art HOT Style Iron Finish - mleczko ochronne do prostowania w³osów - Farouk Biosilk Silk Strate - fluid do prostowania w³osów - Schwarzkopf OSIS Flatliner 200C - spray ochronny do prostowania w³osów - Goldwell Trendline Extreme Straightener - wspomaga prostowanie rozlu¼niaj±c loki - Londa Style Basic Form Easy Smooth - fluid do prostowania w³osów Du¿o tego - ka¿dy sporo kosztuje. Który wybraæ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 364
|
Re: Kosmetyki do prostowania w³osów
Hej, ja probowalam 2 z tych kosmetykow firmy GOLDWELL i WELLA. Powiem tylko ze i po tym i po tym musisz zastosowaæ prostownice bo inaczej nic z tego nie bedzie.Ale czasami stosowalam tylko produkt GOLDWELL i suszylam wlosy i mozna bylo zauwazyc roznice (choc niewielka) ze wlosy sa prosciejsze niz normalnie. Z tych 2 produktow wybralabym GOLDWELLa, gdyz jest duzo bardziej wydajniejszy i latwiej sie rozprowadza.Wlosy ladnie pachna! Ale jezeli marzysz o prostych wlosach to musisz uzywac prostownicy, bo te produkty tylko ochraniaja wlosy i moze troche ulatwiaja prostowanie. Niestety wlosy i tak sie niszcza jesli czesto uzywasz prostownicy. (wiem z doswiadczenia) Dlatego ja teraz szukam produktow ktore trwale albo choc na troche dluzszy okres moga wyprostowac wlosy. Niestety trudno takie preparaty dostac.Czesto sa tylko dostepne dla salonow i nie mozna ich kupic i wykonac zabiegu w domu. A u fryzjera to kosztuje... i to sporo!! POZDRAWIAM
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wyja¶niê, ¿e chodzi mi w³a¶nie o najlepszy kosmetyk wspomagaj±cy prostowanie prostownic± i chroni±cy w³osy przed niszcz±cym dzia³aniem ciep³a. Dodam, ¿e ¿adnych loków wielkich nie mam, lekko uk³adaj±ce siê w³oski, które niestety straszliwie siê pusz± i prostownica pomaga mi je okie³znaæ.
Ale dziêki - GOLDWELLA polubi³am po LOOKu 2004 w Poznaniu, gdzie mog³am spróbowac kilku kosmetykó - bosko pachn± i w³soki s± po nich fajne. Ale czy akurat ten produkt najlepiej ochroni moje w³osy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 189
|
ja mam L'oreala i jestem zadowolona. To mój pierwszy profesjonalny kosmetyk i nie wiem jak sie ma do innych tego typu. Kupi³am go bo w³asnie dobrze chroni w³osy przed przegrzaniem i w³osy s± po nim sypkie i pieknie sie b³yszcz±
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
ja mialam w salonie nakladany na wloski Matrix Sleek Look Iron Smoother i bylo calkiem niezle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Matrix Biolage Fortifying Heat Styler - produkt wzmacniaj±cy do w³osów czêsto suszonych suszark± lub prostowanych prostownic± to nie jest do prostowania wlosow,
nie jestem ci w stanie doradzic , ani nikt inny co jest najlepzse dla Ciebie, bo jak?? nie moge dotknac twoich wlosow zeby stwierdzic jakie so co im potzreba, Ty raczej sama powinnas znajac je , wiedzac co jest dla nich najlepsze ,. czytajac opinie i zachowanie tych srodkow, wybrac cos dla siebie, ale moze fakt jak dziewczyny cos on ich napisza bezdie Ci latwiej pozdrowka ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 090
|
ja mogê wypowiedzieæ siê tylko na temat Golldwela dobry preparat ale szukam dalej mi zale¿y ¿eby nie obci±¿a³ w³osów bo mam cienkie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 837
|
A ja uzywam tego (toni&guy).
Na wizazu nie widzialam o tym produkcie ani slowa. Ale jest calkiem niezly... Co prawda nie mam jeszcze porownania z innymi ale moge powiedziec ze ladnie pachnie, wygladza, nablyszcza wlosy i jest niedrogi (ale chyba niedostepny w sklepach- ja mam z allegro). Nie powiem czy chroni bo nie jestem w stanie tego stwierdzic po tak krotkim czasie uzywania (jakies 5 razy). I czy utrwala prostowanie tez nie wiem bo prostownica jest dobra wiec mysle ze to moze byc tez jej zasluga.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Ja mam Osisa i jestem zadowolona wraz z dobra prostownica efekt jest super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Pani Grazynko,jak sie wlasciwie powinno uzywac Osisa, poczekac az wyschnie czy na "mokro", spryskac cale wlosy czy pasmo po pasmie? z gory dziekuje za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Czekaæ a¿ wyschn±??
Kupi³am Wellê. Stwierdzi³am, ¿e skoro wszystko to profesjonalne kosmetyki, to cholera wszystkie musz± byæ dobre i wybra³am ten, gdzie mililitr kosztowa³ najmniej
![]() Na pocz±tku by³am zawiedziona, ale chyba po prostu nie umia³am sobie poradziæ z nak³adaniem preparatu - teraz jest lepiej - w³oski s± jak nie moje - l¶ni±ce, g³adkie - do pierwszego deszczu, ¶niegu lub innej wiêkszej wilgoci. Jednak mam pytanie - czy czekaæ, a¿ w³osy wyschn± - skwierczenie prostownicy na ¶wie¿o spryskanych preparatem trochê mnie przera¿a..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Killing me softly
Wiadomo¶ci: 5 576
|
Re: Czekaæ a¿ wyschn±??
Gusiak napisa³(a):
> Kupi³am Wellê. Stwierdzi³am, ¿e skoro wszystko to profesjonalne kosmetyki, to cholera wszystkie musz± byæ dobre i wybra³am ten, gdzie mililitr kosztowa³ najmniej ![]() Ja te¿ mam ten dwufazowy spray Welli ![]() > Jednak mam pytanie - czy czekaæ, a¿ w³osy wyschn± - skwierczenie prostownicy na ¶wie¿o spryskanych preparatem trochê mnie przera¿a..... Próbowa³am i tak i tak- mnie te¿ przerazi³o to skwierczenie ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
dobrze wymieszac i nich lekko podeschnie...
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Du¿y cmok za odpowiedzi - bêdê czekaæ a¿ podeschnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Gusiak a jaka masz prostowniczke?? i czy po welli proste wloski trzymaja sie troszke dluzej?? ja po wyprostowaniu prostownica ceramiczna mam proste wlosy tylko kurcze troszke mi sie koncoweczki podkrecaja w zaleznosci od pogody,ale i tak szukam czegos co pomoze mi ten problem rozwiazac
![]() to wpisujcie komentarze,w przyszlosci bedzie nam latwiej podejmowac decyzje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Mam prostownicê BaByliss z p³ytkami ceramicznymi. Koñcówki pozostaj± g³adkie, choæ podkrêcaj± siê lekko pod spód, ale akurat mi siê to podoba. Niestety na deszczu, ¶niegu, we mgle efekt idealnej g³adko¶ci zanika. Ale te kosmetyki obiecuj±, ¿e efekty utrzymuje siê do kolejnego mycia, a przecie¿ deszcz czy ¶nieg, to jak moczenie w³osów przed myciem. Wiêc ja nie mam zarzutów
![]() ![]() Ciekawe jesdnak jestm, jak inne preparaty - du¿o osób chwali³o OSISa i Goldwella. Ciekawa jestem jak wypada porównanie tych specyfików Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
ja uzywam osisa. mam grube, srednio krecone wlosy, ktore jak rozczesze to mam taka wielka szope na glowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
redaa a czy osis daje efekt ze wloski nie sa takie suche tylko takie sliskie w dotyku,mieciutkie?? czy osis nablyszcza? ja mam bardzo zniszczone wlosy i potrzebuje czegos co by te moje wloski jeszcze ladnie wygladzilo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 802
|
Ja mam Osisa. Nie nablyszcza wlosow, ale ja mam gladka strukture i dobry kolor, wiec prostownica je wygladza i ladnie sie blyszcza, sa sliskie, ale nie jest to niestety zasluga Osisa
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Killing me softly
Wiadomo¶ci: 5 576
|
svenja napisa³(a):
> Moze lepiej by bylo gdybys miala fluid do prostowania (np. Goldwell) i nakladala go przed wysuszeniem wlosow, a podczas prostowania uzywala nablyszczacza w sprayu? Te¿ siê zastanawiam, czy przy prostowaniu mo¿na u¿ywaæ nab³yszczacza albo lakieru do w³osów ? Gdzie¶ czyta³am, ¿e w ten sposób mo¿na spaliæ w³osy. Co¶ w tym jest, bo takie preparaty s± ³atwopalne i wysoka temperatura prostownicy mo¿e wp³yn±æ negatywnie na w³osy spryskane lakierem... ale nie wiem, jak to jest naprawdê ![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 802
|
Uzywalam sprayu nablyszczajacego Kerastase i po prostu czekalam az wyschnie i dopiero potem dzialalam zelazkiem
![]() ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Efekty
My¶lê, ¿e opisywanie opisywaniem, ale i tak trudno sobie wyobraziæ efekt. Postanowi³am wiêc do³±czyæ zdjêcia. Moje w³osy po u¿yciu dwufazowej Welli i po prostowaniu odrobiny jedwabiu BIOSILK wygl±daj± tak jak na fotce, s± miêkkie, bardzo g³adkie w dotyku (na fotce - efekt kilka godzin po prostowaniu, bez nab³yszczaczy, a tak¿e bez wychodzenia na dwór; w nastêpnym po¶cie bêdzie fota na drugi dzieñ po prostowaniu, po nocy i przebywaniu na ¶wie¿ym powietrzu (bez czapki, wiatr, mróz, ale do¶æ sucho). Mam w³osy lekko faluj±ce, bardzo pusz±ce siê i jest ich ogromnie du¿o na g³owie._
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Efekt2
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Przedstawicielka Goldwella odradza³a mi stosowanie kosmetyków do stylizacji przed prostowaniem. Jedynie takie, które s± do tego specjalnie przystosowane. Podobno inne pod wp³ywem temperatury wtapiaj± siê we w³os uszkadzaj±c go. Ale to nie moja opinia, ja jestem laikiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
no tak do prostowania wlosow mozna uzywac tylko kosmetykow do tego przeznaczonych. wracajac do tematu osisa to nie tylko zwieksza efekt prostownicy ale tez regeneruje poniewaz zawiera jedwab i wyciag z pszenicy, wiec w czasie prostowania te skaldniki aktywnie odbudowuja wlos.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 259
|
jakie kosmetyki przy PROSTOWNICY ?
wlasnie kupilam sobie prostownice ceramiczna
![]() mam tylko pytanko: jakich kosmetykow mam uzywac, by wloski byly zdrowe, lsniace i by itrwalic efekt prostowania?] Poki co mysle o serum Fructisa do prostowania wlosow (to w okraglej buteleczce z pompka, konsystencja olejku?) i mleczku Goldwella do prostowania... a moze znacie co innego? aha - czym najlepiej utrwalic prostowane wloski? zwyklym lakierem, czy czyms specjalnym?
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 885
|
Dot.: jakie kosmetyki przy PROSTOWNICY ?
Polecam dwufazowy spray Welli.
Serum Fructisa u¿ywam na co dzien, jak odzywke do wlosow. Na mokre w³oski stosuje potem mi schna. I potem dopiero prostuje, obecnie nie uzywam nic do porostowania bo mi sie skonczyl ten spray. Niewiem jak z tym mleczkiem bo wloski do prost. musza byc suche a jak nalozyc rownomiernie mleczko na suche wlosy ? Moim zdaniem lepszy spray. Do utrwalenia moze byc jakis delikatny lakier, ja uzywam Tafta, ale tylko czasem. Pamietaj zeby odzywiac wloski i zabezpieczac koncowki bo one najbardziej sie niszcza. Wszystkie moje kol. ktore prostuja wloski i ja rowniez mamy podniszczone koncowki. Bardziej sie rozdwajaja i sa suche.
![]() |
#28 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 259
|
to mleczko Goldwella stosuje sie na mokre wlosy, ktore modeluje sie gruba okragla szczotka a dopiero potem jak wyschna prasuje sie wloski,.
Polecala je pani Grazynka, ale chcialam sie jeszcze Was zapytac, czego uzywacie i co sobie chwalicie ![]() czy mowisz o tym spray'u? : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49269278
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 885
|
Cytat:
![]() A jezeli chodzi o mleczko to jezeli na mokre sie naklada to ok. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.