|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Co zrobić z psem??
Jeśli taki wątek już był to przepraszam i proszę o pomoc w jego odnalezieniu, bo w wyszukiwarce nie znalazłam nic interesującego.
Moi znajomi mają dom, 2 dzieci i 4 psy i kota. Jeden pies (wilczuro-podobny) jest zamknięty w "kojcu" przy płocie, drugi (sharpei) trzymany jest na balkonie, trzeci (labrador) w łazience a czwarty (york) w sypialni. Psy są kupowane bez wcześniejszego zorientowania się na potrzeby danej rasy i właściwie nie wiem po co, bo dzieci nie chcą więcej zwierząt. Najmniejszą sympatią darzą psa z balkonu (sharpei), bo fajniutki był jak był malutki, a jak urósł, zaczął chrapać i śmierdzieć to już jest bee. I moje pytanie co zrobić z takim psem? Bo z tego co słyszałam, nie chcą oddać psa do schroniska. Są jakieś fundacje zajmujące się adopcją starych psów (koleżanka przewoziła psy przez całą polskę, ale to były pitbulle czy bulteriery) ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co zrobić z psem??
o matko
![]() pies na balkonie i to z taka sierscia.W zimie tez?? ![]() nie moga dac ogloszenia??? Najlepiej daj info na psich forach,ludzie są łasi na rasowe psy i to za darmo takze powinien znalezc dom Generalnie to w ogole poiwinni oddac wszystkie psy ,bo sie nie nadaja do tego zeby sie nimi zajmowac Tak to wlasnie jest kiedys ktos bez zastanowienia kupuje psa ktory jest modny w danym sezonie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
z tego co opisujesz, to rodzinką sie powinna straz dla zwierząt czy TOZ zająć, bo to jest znęcanie się nad zwierzętami... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Oczywiście!Zgłoś to do TOZ albo na policję/straż miejską.I to,że nie chcą oddać psów do schroniska to oni se mogą!!!Nie pozwól,aby te psy cierpiały
![]() Hmm...Ciekawe czy dzieci też zamykali na balkonie albo w łazience...Po takich ludziach można się spodziewać wszystkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Pięści mi się same zaciskają...zadzwonić koniecznie po straż miejską -eko patrol to się nazywa...bezmyślność ludzka doprowadza mnie do furii!!!!!!!!!!!!!
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Proszę - skontaktuj się z Waszym oddziałem TOZ - poza tym mozesz problem opisac na forum dogomania - tam tez uzyskasz podpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
no i co z tymi psami??
Nic nie zrobilas? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Tunia - napisz, co ze zwierzakami...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Dziękuję, za wszystkie odpowiedzi.
Niestety, dawno nie byłam w domu znajomych ani nie miałam z nimi kontaktu, więc nie wiem co się dzieje ze zwierzętami. Psy nie są głodne ani brudne ani chore. "Rzuciłam okiem" na forum dogomanii, jak będę mieć więcej czasu, to przeglądnę dokładnie i poszukam coś na temat adopcji. Jak będę mieć dokładne informację, to podsunę znajomym pomysł oddania sharpei'a. Jeszcze raz dziękuję za Wasz liczny odzew i pozdrawiam. Edytowane przez 3345e377b5e4f12f71691e182a1acdc753f18a83_62c2224350409 Czas edycji: 2009-03-01 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Tunia - bardzo Cię prosze - zadziałaj - tu chodzi o dobro zwierzaków...szkoda tych psiutków...
Ty jesteś najbliżej tego, co się dzieje... porozmaiwaj z nimi - nie masz czego się bać, przecież chodzi o żywe stworzenia..jesłi to nie pomoże to zgłoś sprawę do TOZu, czy założ ten wątek na dogo - to chwila a na pewno przeczytasz tam wiele cennych rad... może nawet dzięki dogo uda się znaleźć dla psiutków domy, w których będą dobrze traktowane... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
zapraszam na mojego bloga o pieskach: www.zmiloscidopsow.blogspot.com Codziennie nowe artykuły, więc zachęcam do obserwowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.