|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Effaclar K a krem brazujacy do twarzy...
Czy kiedy stosuje Effaclar moge smarowac twarz kremem brazujacym?? np 2 razy w tyg? moga wystapic jakies przebarwienia??
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Effaclar K a krem brazujacy do twarzy...
Nie wiem, czxy to ma większy sens, bo Effaclar moze złuszczyć Ci skórę i wtedy krem brązujący też. Moze tez być tak, że w jednym miejscu się złuszczysz, w drugim nie i nieładnie będzie na tym krem brazujący wyglądac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Hmm...jeśli Twoja skóra Astro, reaguje pozytywnie na effaclar to raczej nie ma przeciwskazań. Effaclar działa bardzo łagodnie i jeśli się nie łuszczysz to możesz spróbować. Przy łuszczącej się skórze nie ryzykowałabym, chociaż nie sądzę, żeby Effaclar wywołał łuszczenie. Musisz tylko pamiętać, że efekt opalonej skóry będzie się krócej utrzymywał, w końcu kwas to kwas, i trzeba będzie częściej reaplikować samoopalacz.
Zawsze możesz przed nałożeniem samoopalacza zrobić sobie peeling z bromelaniny [z kapsułek ananasa] - złuszczy marty naskórek i wygładzi cerę. A sam samoopalacz możesz wymieszać z kremem nawilżającym dla łągodniejszego efektu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Effaclar stosuje juz 2tydzien i faktycznie jakos bardzo skora mi nie schodzi z twarzy,wlasciwie wogule,no moze troszke skora na nosie mi sie przesuszyla ale na dzien dzisiejszy juz jest ok
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
używam kwasów, a 2 razy w tygodniu samoopalacza i nie mam z tym żadnych problemów. tylko nie nakładam kwasów i samoopalacza jednocześnie, robię wtedy 1 dzień przerwy od kwasów.
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nie wiem, u siebie nie zauważyłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.