|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() golenie
nie wiem gdzie moge zapytac o moj problem a mianowicie o bardzo szybkie odrastanie wlosow szczegolnie w miejscach intymnych.
Mam juz dosc latania codziennie z maszynka;/ czy sa jakies sposoby, preparaty od ktorych wlosy odrastaja wolniej? szvzegolnie wlosy pod pachami i w miejscach intymnych..o nogach nie wspominam;/
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: golenie
Słyszałam o jakichś śmiesznych balsamach spowalniających odrastanie włosków ale nie wierzę w takie bajki. Najlepszym sposobem będzie udanie się do gabinetu kosmetycznego na wosk. Trochę bólu ale masz spokój na dłuższy czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Kremy spowalniające odrastanie włosków u mnie się nie sprawdziły. Zaczęłam stosowac depilator na miejsca intymne - jak dla mnie to najskuteczniejsza metoda
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Kremy do depilacji tylko trochę dłużej będą spowalniać...Ja polecam wosk w plastrach i depilatore.Tzn. wosk z doświadczenia, a depilator z teorii.Mi np. na nogach po wosku włoski keidyś odrastal dopiero po miesiacu.
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
ja golę nogi i pachy od 14 roku życia depilatorem (na miejsca intymne jakos nie mogę się przemóc :P ).
Co prawda lata bólu, ale są efekty- włoski odrastają rzadziej, w mniejszych ilosciach i niektóre nawet można palcami wyrwać (poprostu stały się już bardzo słabe) Warto zainwestować w dobry depilator (polecam philips z nakładką mrożącą) Co do wosku nie polecam samemu go robić a tym bardziej stosować... poza tym trochę szkoda wydawać co 2/3tyg 80zł na taką depilacje w salonie Może warto udać się na depilacje laserem epi ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz co, woskiem już dosyć dawno depilowałam nogi (kiedyś to tylko tym )wiec nie za bardzo pamietam, ale chyba nie zostawlay - nawet jesli to tam 2-3 takie niewidoczne.
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Może trochę nie na temat, ale mam pytanie: jak myślicie, czy te nowe maszynki Venus RIVIERA z tej aukcji są oryginalne? Kupowałyście kiedyś je na Allegro, bo są jakieś podejrzanie tanie z żelem gratis... Dziękuję z góry za pomóc
![]() http://allegro.pl/item1092085105_ven...re_gratis.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.