|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
kilka pytan
Mam dwa pytania..
Pierwsze to , czy jest cos takiego jak "naciagniecie miesni"? Po dluzszym czasie (ponad miesiac) zerowej aktywnosci powrocilam do cwiczen.Zaczelam jak zwykle od aerobiku z Deanne Berry , pozniej seria 8minut , skakanka i streching..i tak przez dwa dni .Trzeciego dnia tak potowrnie bolaly mnie miesnie brzucha , ze nie moglam nic wykonac.To trwa do dzisiaj , kazdy ruch to tragedia , nawet wyprostowac sie nie moge.Myslalam , ze sa to zakwasy , ale nigdy az takich nie mialam..no i zeby az tyle? Znajomy zasugerowal mi , ze moglam sobie naciagnac miesnie , on tez tak kiedys mial i to trwalo ponad miesiac :/ dodam , ze bol jest tylko w tym miejscu (okolice mostka , i miesien prosty brzucha) Drugie pytanie: jak wyeliminowac kolke podczas cwiczen? nieraz mam duzo energii na wykonywanie cwiczen , ale kolka znaczniemi to utrudnia.Meczace to jest i zastanawiam sie czy sa jakies sposoby na pozbycie sie kolki. To juz koniec, ale sie rozpisalam
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: kilka pytan
po pierwsze mozna naciagnac siobie sciegna a nie miesien chyba ze go rozerwac
fakt ze zniszczenie miesnia regeneruje sie bardzo dlugo nawet klika msc to zalezy od zniszczenia dlatego nie nalezy zbytnio forsowac miesni powinnas zribci sobie odpoczynek zakwasy mozna miec tylko pzrez maks 90 minut po wysilku kazdy bol ktory pojawia sie nawet po 24 do 72 godz po wysliku jest efektem zniszczenia wlokien miesniowych kolke z kolei mozna wyeliminowac dzieki starannej rozgrzewce kiedys tez ja czesto miewalam ale poczytalam popytalam sie kolegow i kolezanek ze studiow ktorzy sie zawodowo zajmuja sportem ja dopiero zaczynam iii kolka to wina zle przygotowanego organizmu do wyslikuzawsze nalezy troszke potruchtac pomachc rekami nogami jakies wymachy krazenia itp dopiero pozniej zaczac wlasciwy wysilek
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedz
1.Z tego co napisalas wychodzi na to , ze to napewno nie sa zakwasy...Odpoczynek mam juz kilkudniowy , ale nadal bardzo boli .cwiczenia w takim stanie odpadaja...trudno poczekam ile bedzie trzeba i juz nigdy sie tak nie przeforsuje. 2.W sumie zawsze zaczynam od rozgrzewki , ale teraz postaram sie od lzejszych cwiczen rozgrzewajacych a pozniej dopiero te wieksze. Jeszcze raz dzieki ...naprawde mi duzo wyjasnilas
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
moze po prostu twoja rozgrzewka jest za krotka powinna trwa od 10 do 15 minut
a poza bardzo wazny jest streching
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ja to wszystko wiem..zwasze staram sie rozgrzewac no i rozciagalam sie przed i po cwiczeniach
ale moze rzeczywiscie za krotko
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.

ja dopiero zaczynam iii kolka to wina zle przygotowanego organizmu do wysliku